Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Βρωμίζουν την ιστορία οι σφαγείς! Βίντεο του τουρκικού ΥΠΑΜ με τις "σφαγές της ΕΟΚΑ"-Γιατί ο Τατάρ επικαλέστηκε την Κρήτη

Οι σφαγείς ζητούν και τα ρέστα! 

Γράφαμε και νωρίτερα πως το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε με περίσσιο θράσος πως Σώσαμε τους Τουρκοκυπρίους από τις σφαγές των Ελληνοκυπρίων στην τουρκική πατρίδα.

Φαίνεται πως σήμερα έχει βαλθεί να αντιστρέψει για τα καλά την ιστορία και πριν από λίγο δημοσίευσε και βίντεο με τις "σφαγές της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 
 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μαριονέτα του "ψευδοκράτους". Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε με έμφαση: «Δεν θα άφηναν Τούρκο ζωντανό»

 

Δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τη θέση του για δύο κράτη, ανέφερε χθες ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο μήνυμα του για τη σημερινή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Επέρριψε την ευθύνη της μη επίτευξης λύσης το Κυπριακό στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία κρύβεται όπως είπε, πίσω από το Ψήφισμα 186 που εκδόθηκε στις 4 Μαρτίου 1964 που αναγνωρίζει μόνο την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επανέλαβε επίσης τη θέση ότι η Ομοσπονδία δεν είναι εφικτή στην Κύπρο και ότι το Βαρώσι αποτελεί έδαφος του παράνομου καθεστώτος των κατεχομένων.

Ο Ερσίν Τατάρ, συνεχίζοντας στο ίδιο προκλητικό ύψος, ανέφερε ότι με την τουρκική «επιχείρηση ειρήνης» στις 20 Ιουλίου 1974, ο τουρκοκυπριακός «λαός» οδηγήθηκε στο φως, στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία. Το μήνυμα του του κατοχικού ηγέτη μεταδόθηκε χθες το μεσημέρι από τον παράνομο «Μπαϊράκ».

Ο Τατάρ ισχυρίστηκε και πάλι ότι ο κύριος υπεύθυνος για το Κυπριακό είναι το δίδυμο Ελληνοκύπριοι – Ελλάδα, που επιδιώκει το όνειρο της ένωσης από το 1821 και μετέτρεψε την Κύπρο σε λίμνη αίματος.

«Αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η ειρηνευτική επιχείρηση της 20ής Ιουλίου, θα βιωνόταν στην Κύπρο μια δεύτερη τραγωδία όμοια με της Κρήτης, δεν θα έμενε ζωντανός ούτε και ένας Τούρκος στην Κύπρο και η Κύπρος θα μετατρεπόταν σε ελληνικό νησί όπως η Κρήτη» είπε. Θα δολοφονούνταν εκ μέρους των πραξικοπηματιών όλοι οι Ελληνοκύπριοι που αντιτίθεντο στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δεν θα κατέρρεε η χούντα στην Αθήνα και δεν θα ερχόταν η Δημοκρατία στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Το μεγαλύτερο κέρδος τους από την εισβολή, συνέχισε, είναι η «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, λέγοντας ότι δεν ήταν εύκολο να αποκτήσουν «χωριστή πατρίδα και χωριστό κράτος».

«Όταν ο λαός μας αποκλείστηκε με τη βία των όπλων από την Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία είναι ιδρυτικός εταίρος, υπήρξε η επιθυμία να μετατραπεί σε μειονότητα, στερούμενος και όλων των διοικητικών του λειτουργιών» είπε, ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι «ο ενός αιώνα αγώνας μας για ελευθερία επιστεγάστηκε με την ανακήρυξη της τδβκ στις 15 Νοεμβρίου 1983. Και όλα αυτά τα οφείλουμε στην επική αντίσταση του λαού μας, τη μητέρα πατρίδα Τουρκία και την ειρηνευτική επιχείρηση».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι ενώ το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα προσπαθούσε να κάνει τον τουρκοκυπριακό «λαό» μειονότητα, αρνούμενο την κυριαρχική του ισότητα στις διαπραγματεύσεις για λύση στη βάση της ομοσπονδίας, ένας άλλος στόχος του ήταν ο αφανισμός του ψευδοκράτους, της κυριαρχίας με την επιβολή του ‘μηδέν στρατός-μηδέν εγγυήσεις’.

Αναφερόμενος τέλος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε την θέση ότι «άρχισε μια νέα περίοδος», μετά την κατάρρευση της διαδικασίας που άρχισε το 1977 και διήρκεσε επί μακρόν με ορισμένα διαλείμματα. «Ειδικά το δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν και όσα συνέβησαν στο Κραν Μοντανά το 2017 έδειξαν άλλη μια φορά ότι δεν είναι εφικτή μια λύση στη βάση της ομοσπονδίας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως πάντα, απορρίπτοντας την κεκτημένη ισότητά μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, είχε απαιτήσει επίμονα ‘μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις’ και μια μορφή λύσης που θα μετεξελισσόταν σε ενιαίο κράτος υπό ελληνοκυπριακή επικυριαρχία. Δεν ήταν ποτέ δυνατόν να αποδεχτούμε αυτή την επιβολή» είπε. 

Υποστήριξε δε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» εκλέγοντάς τον το 2020 εστερνίστηκε το δικό του όραμα για τη μορφή λύσης, την οποία υπέβαλλε στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη και αυτό αποτέλεσε την αρχή μιας νέας περιόδου. 

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω ούτε θα παραιτηθεί από την πρότασή του για λύση στη βάση των κεκτημένων κυριαρχικών ίσων δικαιωμάτων «όποιο και αν είναι το τίμημα». Ανέφερε ακόμα ότι δεν έλαβε απάντηση για τις έξι προτάσεις που υπέβαλε προς την ε/κ πλευρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ