Το ζήτημα της Κύπρου έρχεται ξανά στην επικαιρότητα σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές, αφού οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν μεγαλόπνοα σχέδια για την δημιουργία μιας τεράστιας στρατιωτικής βάσης, τα οποία αναφέρουν αποχώρηση εποίκων, των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και των ελληνικών.
Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αναφέρει ότι "η Κύπρος η οποία αποτελεί τουρκικό έδαφος εδώ και 450 χρόνια αντιμετωπίζει ένα τρομερό σχέδιο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ανατρέπει τα πάντα στην κυριολεξία.
Οι ΗΠΑ από τη μία πλευρά θέλουν να μειωθεί συστηματικά ο τουρκικός πληθυσμός στο νησί και από την άλλη πλευρά έχουν σχέδια για επέκταση του εδάφους των Ελλήνων.
Ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια για να επανασχεδιάσουν την περιοχή αυξάνοντας την στρατιωτική τους παρουσία στην Κρήτη, είναι η δημιουργία στρατιωτικών βάσεων τόσο στα Κατεχόμενα, όσο και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.
Στην Ανατολική Μεσόγειο, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημιούργησαν μια συμμαχία που στρέφεται εναντίον της Τουρκίας, έχοντας όμως ως απώτερο στόχο για άλλη μια φορά την Κύπρο.
Οι ΗΠΑ και οι χώρες που ανήκουν στον αμυντικό άξονά τους, θέλουν να αποκτήσουν στρατηγικό έλεγχο στα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή, βλέπουν τα Κατεχόμενα και τον τουρκικό πληθυσμό, ο οποίος ελέγχει το 36,6% του νησιού, ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια τους.
Τα τρομερά σχέδια τους για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο μπαίνουν σταδιακά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφέρουν οι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές.
Ο πρώτος κανόνας που επιβλήθηκε στην ΤΔΒΚ στο όνομα της λεγόμενης «λύσης» του κυπριακού ζητήματος είναι η παραχώρηση γης.
Η ΤΔΒΚ, η οποία ελέγχει επί του παρόντος το 36,6% του νησιού, και πρέπει να περιοριστεί σε μια στενή λωρίδα γης.
Σε χάρτες που κυκλοφόρησαν στον ΟΗΕ, φαίνεται ότι ο τουρκικός πληθυσμός πρέπει να περιοριστεί στο τρίγωνο Κερύνεια-Λευκωσία-Αμμόχωστος.
Σύμφωνα με τους χάρτες, Λεύκα, Μόρφου, Κυθρέα, Αγγαστίνα, Βατυλί και Μαράς προβλέπεται επίσης να παραχωρηθούν στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.
Η δημογραφική δομή αποτελεί το άλλο σκέλος του τρομερού σχεδίου που καταρτίστηκε από τους Αμερικανούς.
Στόχος κατά τους Τούρκους πάντα, είναι η μείωση του τουρκικού πληθυσμού, ο οποίος οφείλει να περιοριστεί στο τρίγωνο Κερύνεια-Λευκωσία-Τρίκωρμο ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση.
Στην διαδικασία διαπραγματεύσεων, οι περιορισμοί αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τον τουρκικό πληθυσμό να υπερβεί το 20% του συνολικού πληθυσμού στο νησί. Ένας άλλος στόχος είναι να μειωθεί ακόμα πιο πολύ η τουρκική παρουσία στον συνολικό πληθυσμό του νησιού.
Το έτερο σχέδιο αφορά την ιθαγένεια, αφού οι προερχόμενοι από την Τουρκία ( έποικοι) δεν θα αποκτήσουν την ιθαγένεια της ΤΔΒΚ.
Στα σχέδια των ΗΠΑ αυτοί οι άνθρωποι αναμένεται να αποσυρθούν σταδιακά από το νησί. Το κλείσιμο των πυλών όμως, τονίζει το άρθρο, αφορά και εκατοντάδες χιλιάδες Τουρκοκυπρίους που έφυγαν από την Κύπρο και εγκαταστάθηκαν σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
Μερικά από τα σενάρια που στοχεύουν στην ΤΔΒΚ αφορούν ξεκάθαρα στρατιωτικά σχέδια. Τα δικαιώματα εγγυητή της Τουρκίας στο νησί θα χαθούν, αφού οι τουρκικές δυνάμεις θα αποσυρθούν πλήρως όπως και οι ελληνικές βέβαια.
Μετά την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων, οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο να μετατρέψουν το νησί της Κύπρου σε μια τεράστια στρατιωτική χερσαία, ναυτική και αεροπορική βάση.
Οι ΗΠΑ, οι οποίες σταδιακά εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια για να ελέγξουν την περιοχή και αύξησαν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Κρήτη, ένα νησί κλειδί στην Α. Μεσόγειο, αποκαλύπτουν σαφώς αυτήν την πρόθεση τους με τις στρατιωτικές συμφωνίες που έχει συνάψει με την ελληνική πλευρά, τονίζει το άρθρο .
Η Κύπρος θα γίνει μια τεράστια βάση των Αμερικανών από την οποία θα υλοποιούνται στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, ενώ θα ελέγχεται η Αίγυπτος, και η Μέση Ανατολή μέχρι την Σαουδική Αραβία.
Αν ισχύουν όσα αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα, τότε οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να παρέμβουν δυναμικά σε ένα νησί "κλειδί" για τον έλεγχο της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, εκδιώκοντας τις τουρκικές δυνάμεις.
Το κυπριακό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μετά το 1970 αφού επέτρεψε να ανδρωθεί το τέρας της νεο-Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Δεν γνωρίζουμε όμως πως και αν θα υλοποιηθούν όλα αυτά που καταγγέλλουν οι Τούρκοι, αλλά αν η δύση αποφάσισε να επέμβει στο κυπριακό ζήτημα (για τα δικά της συμφέροντα) τότε η Άγκυρα πιθανότατα να νιώσει μεγάλη απογοήτευση ομολογουμένως σε συνδυασμό με τα προκλητικά σχέδια της και την συμπεριφορά της όλο το προηγούμενο διάστημα σαν να ήξερα κάτι.