Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Πρόκληση μειονοτικού βουλευτή (ΚΙΕΦ): Μας στηρίζουν πρόσφυγες και η “Μακεδονική” μειονότητα στην Ελλάδα

Δεν είναι κατανοητό το που θα φτάσουν οι λεκτικές προκλήσεις κατά της συνθήκης της Λωζάννης και των ελληνικών νόμων, από βουλευτές και την επικεφαλής του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ.

Αυτό που είναι σίγουρα απτό, είναι ότι οι λεκτικές αυτές προκλήσεις διευρύνονται αναζητώντας ψηφοφόρους, σε μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και μέλη της ανύπαρκτης φυσικά “ Μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα.    

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΕΦ Χουσείν Μπαλτατσί ανέφερε ότι “το κόμμα έχει υποστήριξη και από μετανάστες/πρόσφυγες που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Έδεσα, και γενικά τις περιοχές όπου ζει η “μακεδονική μειονότητα” και την Αθήνα.

Βλέπουμε τη στήριξη από τα μηνύματα που μας στέλνονται. Μας αγκαλιάζουν, παρέχουν αυτή τη στήριξη γιατί ξέρουν ότι είμαστε ειλικρινείς και ότι θα είμαστε η φωνή τους», είπε ο ίδιος.  

Πρόκειται για προοίμιο πιθανών άσχημων εξελίξεων για την χώρα μας, σε ότι αφορά τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες ανά την ελληνική επικράτεια, που έχουν δικαίωμα ψήφου αφού έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα, για μέρος των οποίων, κάποιοι πιθανόν αναζητούν το πολιτικό τους πατρονάρισμα.

Το μέγεθος του προβλήματος αυτού, ίσως το δούμε στις επόμενες ελληνικές βουλευτικές εκλογές, οι οποίες πιθανόν να φέρουν στην επιφάνεια πολλά προβλήματα  τα οποία δεν είχαμε ποτέ φανταστεί, βλέποντας ακόμα και στην βουλή, Βουλευτές που θα αυτοπροσδιορίζονται ως " Τούρκοι", και οι οποίοι θα εκπροσωπούν ίσως ένα μέρος των μουσουλμάνων προσφύγων της χώρας.   

Αναφορά της προέδρου του ΚΙΕΦ στην ομιλία Ιατρών στην τουρκική γλώσσα σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία

Παίρνοντας την σκυτάλη η επικεφαλής του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου, εστιάζοντας σε προβλήματα στις υπηρεσίες υγείας  είπε: «Με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, τα προβλήματα στο σύστημα υγείας, σε συνδυασμό με το γλωσσικό εμπόδιο, έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για τα μέλη της μειονότητας.

Πολλοί Τούρκοι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην περιοχή, προειδοποιήθηκαν, επειδή μιλούν τουρκικά στα δημόσια νοσοκομεία», είπε η ίδια.

Αναφερόμενη στην δήθεν θετική ατζέντα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η ίδια ανέφερε: "Αναμένουμε ότι αυτό θα το δούμε μνα αντανακλά και σε εμάς με θετικό τρόπο. Έχουμε πάντα μια τέτοια προσδοκία, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν αντανακλάται σε αυτήν την περιοχή τις περισσότερες φορές. Δεν αντανακλά στην Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Με άλλα λόγια , όταν οι σχέσεις Ελλάδας και της Τουρκίας, της πατρίδα μας, είναι καλές, δεν φτάνουν στην Δυτική Θράκη.

Δεν προσεγγίζει η ελληνική πολιτεία διαφορετικά τους Τούρκους της. Δυστυχώς δεν το έχουμε δει μέχρι σήμερα γιατί υπάρχει άλλη διοίκηση εδώ και άλλη μηχανισμός που διέπει τη Δυτική Θράκη», κατέληξε η ίδια μεταξύ άλλων.

Όσοι ξεχνούν την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν

Οι δηλώσεις στελεχών του κόμματος ΚΙΕΦ, που έχει φιλικές σχέσεις με την Άγκυρα και τον Ερντογάν, είναι άκρως προβληματικές για την ελληνική δημοκρατία, που είναι όαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισονομίας στα Βαλκάνια, παρά τα όποια προβλήματα μας ως κράτος εδώ και χρόνια.

Όσο ομιλούν για δικαιώματα που δεν υπάρχουν λόγω της συνθήκης της Λωζάννης, ξεχνούν ταυτόχρονα ή τουλάχιστον δεν θέλουν να θυμούνται, τα τρομερά εγκλήματα που διαπράττει ακόμα και σήμερα, το τουρκικό ισλαμοφασιστικό καθεστώς, με την πρόσφατη την μετατροπή της Μονής της χώρας σε Τζαμί, ως τρόπαιο των Οθωμανών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ