Εσωτερική Ασφάλεια

Δάκτυλος της Άγκυρας για να ξεσηκωθεί η μειονότητα στην Θράκη-Προκαλεί η πρόεδρος του ΚΙΕΦ: Ήμασταν Τούρκοι είμαστε Τούρκοι και θα είμαστε πάντα Τούρκοι

Το ελεγχόμενο από την Άγκυρα κόμμα ΚΙΕΦ στην Δυτική Θράκη, το οποίο συμμετέχει στις ελληνικές ευρωεκλογές, συνεχίζει μέσω της προέδρου του να προκαλεί ωμά και ευθέως την ελληνική κυβέρνηση και κοινωνία, παραβιάζοντας σαφώς την συνθήκη της Λωζάνης.     

Σε προεκλογική ομιλία στον οικισμό Αμάραντα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών το βράδυ της Τρίτης η πρόεδρος Τσιδγέμ Ασάφογλου ξεδίπλωσε όλη την επιθετική και επικίνδυνη ατζέντα του κόμματος της, η οποία αντίκειται σε συνθήκες και νόμους της ελληνικής πολιτείας, τόσο με την αναφορά “ Τούρκος”, όσο και με την μη νόμιμη απαίτηση νομιμοποιήσεως των Μουφτήδων που δεν διόρισε το ελληνικό κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε σε “οικονομική καταπίεση, στέρησης των δικαιωμάτων της μειονότητας, μεταναστευτική κρίση, ανισότητα αγροτικών επιδοτήσεων, εκπαιδευτική ανισότητα, αντιδημοκρατική στάση έναντι στην μειονότητα σχετικά με το όριο του 3%, άρνηση τουρκικής ταυτότητας, μουφτήδες κα, προσβάλλοντας την ελληνική πολιτεία της οποίας είναι πολίτες".

Ο λόγος της Τσιγδέμ Ασάφογλου στην προεκλογική ομιλία:

«Το τίμημα του να είσαι μειονότητα στην Ελλάδα είναι πολύ βαρύ. Έχουμε συμπληρώσει έναν αιώνα από την ημέρα που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή τη χώρα μια διεθνής συνθήκη και δεσμευτήκαμε με τον δεσμό της ελληνικής ιθαγένειας.

Λόγω των πολιτικών δυσπιστίας προς την μουσουλμανική μειονότητα, έγιναν προσπάθειες αλλαγής της πληθυσμιακής ισορροπίας στην περιοχή.

Για τον λόγο αυτό, τα εδάφη μας απαλλοτριώθηκαν δυσανάλογα με διάφορες δικαιολογίες για να καταρρεύσει η οικονομική δομή στην πράξη.

Τώρα πολλά από αυτά τα εδάφη παραμένουν σε αδράνεια και δεν επιστρέφονται ποτέ στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Διέκοψαν την ελληνική  ιθαγένεια σε 60.000 ανθρώπους μας με το άρθρο 19 του νόμου περί ιθαγένειας.

Προκάλεσαν μεγάλα βάσανα στον λαό μας. Με λίγα λόγια, δοκίμασαν κάθε μέθοδο για να μας μειώσουν σε αυτά τα εδάφη.

Η “Τουρκική μειονότητα” δεν έλαβε το δίκαιο μερίδιό της από τις πριμοδοτήσεις στήριξης της γεωργίας από την ΕΕ.

Τελικά, έκαναν την περιοχή μας την φτωχότερη περιοχή στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ωθώντας τους νέους μας να μεταναστεύσουν.

Έτσι, σημείωσαν σοβαρή πρόοδο στην αλλαγή της δημογραφικής δομής της περιοχής.

Σφετερίστηκαν τα δικαιώματα της ιθαγένειας για χρόνια. Πάντα μας στερούσαν οικοδομικές άδειες, άδειες επισκευής, άδειες τρακτέρ, θέσεις σε ελληνικά πανεπιστήμια και θέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Όσοι δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα της ιθαγένειάς μας, στοίχειωσαν επίσης τα μειονοτικά μας δικαιώματα που εγγυάται η συνθήκη της Λωζάνης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ασάφογλου ανέφερε για τα κλειστά μειονοτικά δημοτικά σχολεία:

«Η απώλεια των δικαιωμάτων μας, που ξεκίνησε με την κυβέρνηση της Χούντας του 1967, συνεχίστηκε παρά τη μετάβασή μας στη δημοκρατία. Έκλεισαν προσωρινά, ένα ένα τα αυτόνομα σχολεία μας, με το πρόσχημα της έλλειψης παιδιών. Αλλά δεν το άνοιξαν ποτέ ξανά. Μείωσαν τα σχολεία μας από 307 σε 90.

Μας αφαίρεσαν τη διαχείριση των θρησκευτικών ιδρυμάτων. Δεν αναγνώρισαν τους Μουφτήδες που εκλέξαμε, τους κορόιδευαν ως πειρατές.

Έκλεισαν τις ιστορικές μας ενώσεις για να αρνηθούν την ταυτότητά μας. Δεν εφάρμοσαν τις αποφάσεις που δόθηκαν υπέρ μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα αυτό.

Λες και θα καταστρέψουν την ταυτότητά μας κατεβάζοντας την ταμπέλα που λέει “τουρκική”.

Δεν παραχωρούμε αυτήν την εξουσία σε κανέναν. Εμείς είμαστε οι λήπτες των αποφάσεων. Λέμε επίσης ότι ήμασταν Τούρκοι χθες, Τούρκοι είμαστε σήμερα και θα συνεχίσουμε να είμαστε Τούρκοι αύριο».

Το εκλογικό όριο του 3% στις εκλογές

Σχετικά με το θέμα του ορίου του 3 τοις εκατό που εφαρμόζεται στο εκλογικό σύστημα, η Ασάφογλου ανέφερε ότι πρόκειται για μια αντιδημοκρατική πρακτική και τόνισε: «Επέβαλλαν ένα αντιδημοκρατικό όριο 3 τοις εκατό για να φιμώσουν τη φωνή μας και να μας εμποδίσουν να μπούμε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Παρόλο που δεν μπορούμε πλέον να μπούμε στο ελληνικό κοινοβούλιο για να ακουστεί η φωνή μας, η  φωνή μας θα ακουστεί παντού κάνοντας το κόμμα μας μέλος των ευρωπαϊκών οργανώσεων.

Καλούμε από εδώ, ακούστε τη φωνή μας, γιατί η φωνή μας είναι η φωνή των μουσουλμάνων Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Αυτή η φωνή είναι επίσης η φωνή όλων των μειονοτήτων, όλων των ανθρώπων των οποίων τα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί.

Με λίγα λόγια, αυτή η φωνή είναι η φωνή όλων των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστίνης. Τώρα μας ρωτούν γιατί κατεβαίνουμε στις εκλογές.

Εισερχόμαστε για να ακουστούν όλες οι αδικίες που μας έχουν γίνει για τα σφετερισμένα δικαιώματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για την ταυτότητά μας. Δεν παραχωρούμε αυτήν την εξουσία σε κανέναν.

Υπεύθυνοι για τις αποφάσεις μας είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Και λέμε: Χθες ήμασταν Τούρκοι, σήμερα είμαστε Τούρκοι, αύριο θα είμαστε πάλι Τούρκοι», κατέληξε η ίδια μεταξύ άλλων.

Ουσιαστικά πρόκειται για δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ( αφορούν θα λέγαμε πιο πολύ μια χώρα σαν την Τουρκία) και αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία εδώ και χρόνια απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα και όλες τις υποχρεώσεις των Ελλήνων πολιτών.

Η Ελλάδα έχει μια στέρεη Δημοκρατία και ανήκει στην Ευρώπη, αυτό το ξεχνούν όμως επιμελώς ισλαμιστικοί εθνικιστικοί κύκλοι της Άγκυρας, οι οποίοι θέλουν μανιωδώς, να γυρίσουν τους Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες  στον οθωμανικό Μεσαίωνα, ή να παίξουν ύποπτα παιχνίδια της Άγκυρας παίζοντας στην κυριολεξία με την "φωτιά" στα Βαλκάνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ