Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Πρόληψη για την τουρκική απειλή! Καίριος ο ρόλος του Στρατού στις ασύμμετρες απειλές με τις πυρκαγιές

Όλοι γνωρίζουμε ότι μαζί με το καλόκαίρι  στην Ελλάδα δυστυχώς έρχονται και οι φωτιές, οι οποίες αυξάνονται χρόνο με το χρόνο τόσο σε αριθμούς όσο και σε καταστροφικές συνέπειες, με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής να συνηγορεί πρός τούτο

Σε προγενέστερο άρθρο μας αναφερθήκαμε στα μέτρα που περιλαμβάνει ο νέος αντιπυρικός σχεδιασμός της χώρας και συγκεκριμένα:

Σύσκεψη εργασίας  πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την προετοιμασία και τις ενέργειες που έχουν γίνει συνολικά με εκτενείς προληπτικούς καθαρισμούς και απομάκρυνση συσσωρευμένης καύσιμης βιομάζας από ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα και για τη σημαντική αύξηση της επίγειας και εναέριας επιτήρησης επικίνδυνων περιοχών, με στόχο τόσο την αποτροπή εμπρησμών αλλά ταυτόχρονα και την έγκαιρη αναγγελία ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι τη φετινή περίοδο θα αυξηθεί σημαντικά η επίγεια παρατήρηση με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές, απελευθερώνοντας δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ταυτόχρονα θα αυξηθούν και οι εναέριες περιπολίες από έμφορτα μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Air Tractor και PZL τις ημέρες με δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 ή 5, με σκοπό την έγκαιρη αναγγελία πυρκαγιάς και άμεση πρώτη προσβολή.

Το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύεται με 500 Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). H συνολική δύναμη των ΕΜΟΔΕ φτάνει τα 590 στελέχη συμπεριλαμβανομένων των 90 ειδικά εκπαιδευμένων Πυροσβεστών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, φέτος, η χώρα μας θα φιλοξενήσει εκ των προτέρων πυροσβέστες από έξι ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο αφενός την άμεση επιχειρησιακή τους ετοιμότητα χωρίς να χάνεται χρόνος για τη μεταφορά δυνάμεων αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα φιλοξενηθούν πυροσβέστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, και τη Νορβηγία. Οι μονάδες θα προεγκατασταθούν στην Αθήνα, τη Λάρισα και την Τρίπολη.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται μεταξύ άλλων ότι  σύμφωνα με τα παραπάνω μέτρα ,θα αυξηθεί σημαντικά η επίγεια παρατήρηση με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές, ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όπως θα δούμε στη συνέχεια όχι μόνο για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και για θέματα Εθνικής Ασφάλειας,όπως η αποφυγή-πρόληψη-καταστολή τυχόν κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων και εκδήλωσης ασύμετρων απειλών  σε στρατιωτικές περιοχές και εγκαταστάσεις από "εχθρικά στοιχεία" προς τη χώρα

Την τελευταία διετία γνωρίζουμε αποδεδειγμένα  ότι η Τουρκία έχει εντείνει τις "κατασκοπευτικές της δραστηριότητες" στη Ρόδο, γεγονός το οποίο αποδείχθηκε από τη σύλληψη και καταδίκη  2 πρακτόρων της, που ήταν  ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ένας πρώην μάγειρας, στους οποίους επιβλήθηκε  ποινή κάθειρξης 5 ετών στον πρώτο και 4 χρόνια στον δεύτερο

Οι φωτιές στην Ελλάδα  στο παρελθόν από  το τουρκικό παρακράτος

Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στο  «αμαρτωλό» παρελθόν της Τουρκίας, όπου το τουρκικό παρακράτος και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) είχαν χρησιμοποιήσει συστηματικά το «ασύμμετρο όπλο» των πυρκαγιών εναντίον της πατρίδας μας, γεγονός που  είχε παραδεχθεί και δημόσια ο αποθανών πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μεσούτ Γιλμάζ.

Κύριοι στόχοι τους ήταν να καταρρακώσουν το ηθικό της ελληνικής κοινωνίας, το γόητρο των κρατικών θεσμών, την αξιοπιστία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και γενικότερα να διαβρώσουν τα θεμέλια της κοινωνικοπολιτικής συνοχής της χώρας μας.

Είναι αναντίρρητο γεγονός, λοιπόν, ότι το τουρκικό βαθύ κράτος έχει επιδοθεί σε εμπρησμούς στα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα. Κάτωθι, παρατίθενται κάποιες ιστορίες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ο Γκρίζος Λύκος και στέλεχος παρακρατικής οργάνωσης Χαλούκ Κιρτσί, που το 1988 είχε αντιμετωπίσει σοβαρότατες κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, είχε δηλώσει σε τουρκικό τηλεοπτικό δελτίο ότι «Εμείς κάψαμε και τα ελληνικά δάση».

Ουδείς από το επίσημο τουρκικό κράτος δεν τόλμησε να τον διαψεύσει. Λίγο αργότερα, είχαμε και πρόσθετη ομολογία.

Μετά τη σύλληψη του, ο επίσης διαβόητος Γκρίζος Λύκος και μεγαλέμπορος ναρκωτικών Αλατίν Τσακιντζί είχε αποκαλύψει το εξής:

Ως αντάλλαγμα για τις διευκολύνσεις που του παρείχαν οι τουρκικές υπηρεσίες στην μεταφορά ναρκωτικών, αυτός και συνεργάτες του είχαν κάψει δάση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

To 1996, στα πλαίσια έρευνας για τις σχέσεις τουρκικής μαφίας με τις μυστικές υπηρεσίες της γειτονικής χώρας, ύστερα από τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Σουρσουλούκ, είχαν υπάρξει αναφορές από Τούρκους πολιτικούς για σχεδιασμό εμπρησμών σε ελληνικά δάση.

Ειδικότερα, στην περιοχή Σουσουρλούκ της δυτικής Τουρκίας, μια θωρακισμένη Μερσεντές που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό. Απο το αυτοκίνητο ανασύρθηκαν νεκροί ένας καταζητούμενος αρχιμαφιόζος, στέλεχος των Γκρίζων Λύκων και εκτελεστής της ΜΙΤ ο Αμπντουλάχ Τσατλί και ένας υποδιευθυντής Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης.

Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε και ο Σεντάντ Μπουτζάκ ,βουλευτής του τότε κυβερνώντος Κόμματος του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ, ο οποίος επέζησε.

Ο Μπουτζάκ, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, αποκάλυψε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΗΒΒ ότι στο ενεργητικό του Τσατλί βρισκόταν και ο εμπρησμός των ελληνικών νησιών το 1994.

Οι αποκαλύψεις αυτές δημοσιεύτηκαν την επομένη στην εθνικιστική εφημερίδα Γενί Σαφάκ,η οποία κυκλοφορούσε με τον τίτλο: «Εμείς, κάψαμε την Ρόδο». Τα αντίτυπα της συγκεκριμένης εφημερίδας κάηκαν σε μια «περίεργη» πυρκαγιά μετά την εκτύπωση των φύλλων της, με αποτέλεσμα να διασωθούν ελάχιστα.

«Φωτιές» αντίστοιχες με εκείνες των ελληνικών δασών άναψαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ σε τουρκική εφημερίδα το 2011,ο οποίος αποκάλυψε πως πολλές από τις πυρκαγιές στα ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997,ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ.

Μίλησε για μυστικά κονδύλια τα οποία χρησιμοποιούνται από το τουρκικό κράτος, και αποκαλύπτονται από κάθε απερχόμενο πρωθυπουργό μόνον στον επόμενο.

Η προκάτοχος του, ωστόσο, Τανσού Τσιλέρ, δεν είχε πράξει το ίδιο.

Την περίοδο 1995-97 όντως υπήρξαν μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να έχουν πληροφορίες για δράση Τούρκων πρακτόρων, αλλά χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Επίλογος

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι η τωρινή περίοδος στα ελληνοτουρκικά κρίνεται ως ιδιατέρως επικίνδυνη για πρόκληση  θερμού επεισοδίου, αφού η τουρκική επιθετικότητα-προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδας έχει χτυπήσει κόκκινο

Γνωρίζουμε τέλος ότι των στρατιωτικών επιχειρήσεων προηγείται ο υβριδικός πόλεμος, μέρος του οποίου αποτελούν οι ασσύμμετρες απειλές και οι κατασκοπευτικές ενέργειες 

Επίσης η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά το καθεστώς της Εθνικής κυριαρχίας μας στα νησιά μας στο Αιγαίο, γεγονός το οποίο με βάση το βεβαρημένο παρελθόν  της αναφορικά με κάψιμο δασών σε νησιά μας στο παρελθόν, παραπέμπει σε ανάλογους συνειρμούς από πλευράς  μας 

Συνεπώς η επαύξηση των περιπολιών του Στρατού μας για πρόληψη πυρκαγιών κρίνεται επιτακτική και ωφέλιμη και για λόγους Εθνικής Ασφάλειας

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ