H χώρα καλείται να αντιμετωπίσει τριε προκλήσεις. Ερντογάν, πανδημία και μετανάστες. Δυστυχώς σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, με εξαίρεση το Πενταπόσταγμα, καθημερινά ασχολούνται μόνο με το Covid-19.
Η χώρα έχει και άλλα σημαντικά προβλήματα και πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει λύσεις. Εξάλλου αυτή ήταν που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα για την πολιτική του στο μεταναστευτικό.
Τα στοιχεία που σοκάρουν - Τι αναφέρει η ''ΕΣΤΙΑ''
Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία έχει στην διάθεση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σήμερα το 25% των κατοίκων της πόλης των Αθηνών είναι αλλοδαποί, νόμιμοι και παράνομοι. Σε ορισμένες μάλιστα συνοικίες όπως τα Πατήσια, ο Άγιος Παντελεήμων, ο Άγιος Παύλος , η Πλατεία Βικτωρίας και άλλες που βρίσκονται κοντά στα όρια της πόλης η μεταβολή είναι τόσο ραγδαία ώστε είναι θέμα χρόνου σύμφωνα με την ίδια έκθεση οι αλλοδαποί να αποτελέσουν την πλειονότητα του πληθυσμού. Και έτσι οι γηγενείς Έλληνες να είναι λιγότεροι από τους αλλοδαπούς.
Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί. Το ποσοστό των αλλοδαπών σε αυτές τις συνοικίες φθάνει το 40-45% ανά περιοχή.
Πολύ τακτικά μεταφέρονται μετανάστες σε ομάδες των τριακοσίων και των τετρακοσίων ατόμων στην δομή του Ελαιώνα, την οποία όμως ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είναι αποφασισμένος να κλείσει.
Σε αυτήν φιλοξενούνται σήμερα μια ανάσα από το Κέντρο περί τις 3500 μετανάστες (3000 μόνιμοι και 500 από την Πλατεία Βικτωρίας οι οποίοι διαρκώς εναλλάσσονται). Το μνημόνιο που υπέγραψε άλλωστε ο Δήμος Αθηναίων με τον Παναθηναϊκό και το Δημόσιο για την διπλή ανάπλαση προβλέπει ότι ο Δήμος θα κλείσει την δομή έναν χρόνο πριν αναλάβουν τις εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Τότε θα ειδοποιήσει το αρμόδιο Υπουργείο για τα περαιτέρω. Έως τότε όμως το πρόβλημα θα υπάρχει και θα παροξύνεται.
Δήμος και ΕΛΑΣ βρίσκονται σε επιφυλακή για τις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει στην ζωή της πόλης η αυξημένη παρουσία μεταναστών, νόμιμων και παράνομων. Η πρωτεύουσα καλείται μετά την απορρόφηση ενός εκατομμυρίου Αλβανών μεταναστών στην δεκαετία του 1990 να γίνει και πάλι το νέο χωνευτήρι αλλά οι συνθήκες αυτή την φορά μοιάζουν να έχουν αλλάξει.
Το ποσοστό ανοχής σε μετανάστη γείτονα μουσουλμάνο ή στην λειτουργία λατρευτικών τους οίκων (τεμενών) φθίνει συνεχώς. Κοινωνική ανοχή δεν υπάρχει. Κοινωνική κόπωση, ναι. Άνω του 70% δήλωσε στην τελευταία έρευνα της Kappa Research για το ίδρυμα Φρήντριχ Νάουμαν ότι οι παρουσία μεταναστών τους ενοχλεί.