Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και παρά την γενναία αντίσταση των Ουκρανών, οι Ρώσοι προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα, γεγονός που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις Ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά και ιδιαίτερα την Γερμανία.
Φαίνεται ότι η Ρωσική απειλή έχει ανησυχήσει για τα καλά τους πάντα μεθοδικούς Γερμανούς,με τις μυστικές υπηρεσίες τους να "βλέπουν" μετά από λίγα χρόνια, στρατιωτική αναμέτρηση με τη Μόσχα.
Η Γερμανία δημιουργεί νέα δύναμη στον στρατό της για την εσωτερική ασφάλεια της σε περίπτωση πολέμου
Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα σύμφωνα με λίαν έγκριτο Διεθνές Γερμανικό ΜΜΕ, να αποφασιστεί η δημιουργία ενός νέου τμήματος χερσαίων δυνάμεων στο Γερμανικό στρατό, που θα έχει ως αποστολή την εξασφάλιση υποδομών ζωτικής σημασίας και βασικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα πλαίσια της προετοιμασίας πιθανού πολέμου.
Συγκεκριμένα χθες Σάββατο, ο γερμανικός στρατός( Bundeswehr), επιβεβαίωσε ότι θα ιδρύσει μια μεγάλη νέα μονάδα χερσαίων δυνάμεων αφιερωμένη στην εξασφάλιση ζωτικής σημασίας υποδομών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων εντός της χώρας.
Στο πλαίσιο της νέας δομής, οι αμυντικές δυνάμεις της πατρίδας θα τεθούν υπό τη διοίκηση του στρατού από τον Απρίλιο.
Η κίνηση προβλέπει ότι τα υπάρχοντα τμήματα στρατού της Γερμανίας θα αναπτυχθούν στα εξωτερικά σύνορα του ΝΑΤΟ υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ ως αποτρεπτικό μέσο ή για άμυνα έναντι της εξωτερικής επίθεσης.
Γιατί συμβαίνει αυτό τώρα;
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους διέταξε πέρυσι μια αναδιοργάνωση της Μπούντεσβερ για να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες με μια ενοποιημένη επιχειρησιακή διοίκηση.
Η ίδρυσή του είναι σύμφωνη με το Διάταγμα του Osnabrück, το οποίο στοχεύει να καταστήσει τη Γερμανία έτοιμη για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ενόψει της εισβολής στην Ουκρανία.
Τότε, ο υπουργός αναφέρθηκε στην αλλαγή της κατάστασης και στην ανάγκη στρατιωτικής επιβίωσης σε έναν αμυντικό πόλεμο.
Ενώ η Γερμανία έχει ήδη μονάδες άμυνας της πατρίδας, αυτές είναι γενικά μη ενεργές και αποτελούνται από εφέδρους, υπό τον έλεγχο των εντολών από μεμονωμένα κράτη της Γερμανίας.
Η τελευταία κίνηση θα τους έκανε ημιενεργούς, υπό τη διοίκηση του στρατού.
Η δύναμη-σύνθεση της νέας Γερμανικής Μεραρχίας εσωτερικής ασφάλειας
Η μεραρχία θα αποτελείται από ενεργούς στρατιώτες και έφεδρους.
Το διάταγμα, ο τέταρτος κανονισμός για την αναδιάρθρωση της Bundeswehr στην ιστορία της, σημαίνει ότι «η εθνική και η συμμαχική άμυνα είναι και πάλι το επίκεντρο» λόγω των αυξημένων ανησυχιών για τη ρωσική επιθετικότητα.
Παρέχει δε «την επίσημη βάση για μια οργάνωση ηγεσίας έτοιμη για πόλεμο».
Το τμήμα άμυνας της πατρίδας θα στελεχωθεί από περισσότερους από 6000 άνδρες.
Οι στρατιωτικοί αναμένουν ότι η μονάδα θα συγκροτηθεί στα μέσα Μαρτίου και θα αριθμεί περίπου 6.000 άτομα μέχρι το καλοκαίρι πριν επεκταθεί περαιτέρω.
Η Bundeswehr έχει επί του παρόντος περισσότερα από 260.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού προσωπικού. Αυτό περιλαμβάνει τον στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία, καθώς και ιατρικές και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης.
Επί του παρόντος, ο στρατός αποτελείται από τρεις μεραρχίες, η προσθήκη μιας τέταρτης μεγάλης μονάδας αφιερωμένης στην άμυνα της πατρίδας σηματοδοτεί μια σημαντική ενίσχυση των δυνατοτήτων της Bundeswehr.
Ενώ η κίνηση τέθηκε αρχικά στον πάγο μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού τον Νοέμβριο, οι προετοιμασίες συνεχίζονται.
Η συντηρητική συμμαχία CDU/CSU της Γερμανίας, που αυτή τη στιγμή προηγείται των δημοσκοπήσεων ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου, λέει ότι θέλει να προχωρήσει περισσότερο από το μοντέλο που έχει ήδη προτείνει η κεντροαριστερά απερχόμενη κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.
Οι αποστολές της Μεραρχίας
Η Bundeswehr αναφέρει ότι το τμήμα άμυνας της πατρίδας θα είναι επιφορτισμένο με την προστασία των λιμανιών, των σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων και των σημείων αποστολής εμπορευμάτων, καθώς και των αγωγών.
Θα φυλάξει επίσης δρόμους για την ανάπτυξη στρατευμάτων, γέφυρες, κόμβους μεταφορών και ψηφιακές υποδομές, δήλωσε ο στρατός.
Τέτοιες δυνατότητες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες εάν ο υπόλοιπος γερμανικός στρατός αναπτυχθεί σε χώρες στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία ή τα κράτη της Βαλτικής.
Το τμήμα θα διαφυλάξει επίσης τον ρόλο της Γερμανίας ως επιχειρησιακής βάσης και κόμβου για το ΝΑΤΟ.
Ως εκ τούτου, θα είναι επιφορτισμένο με την υπεράσπιση τόσο της εθνικής ασφάλειας όσο και της συμμαχίας σε περιόδους κρίσης ή σύγκρουσης.
Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε περίπτωση μεγάλων ατυχημάτων, τρομοκρατικών επιθέσεων ή μελλοντικών πανδημιών.
Εκπρόσωπος του στρατού το Σάββατο είπε ότι η Μεραρχία «θα ηγηθεί των δικών της και αν χρειαστεί και άλλων στρατευμάτων ως μέρος της εθνικής εδαφικής άμυνας, σε περίπτωση ανάγκης βοήθειας, στη βάση της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας και στην υλοποίηση κοινών αποστολών της Μπούντεσβερ στην περιοχή. "
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι οι Γερμανοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση της Ρωσικής απειλής δημιουργώντας Μεραρχία για τον στρατό τους με αποστολή την εσωτερική ασφάλεια και την εξασφάλιση κρίσιμων ζωτικών εγκαταστάσεων της χώρας τους.
Οι Γερμανοί υιοθέτησαν αναλυτική εισήγηση του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ-Η Ελλάδα όχι
Με βάση τα παραπάνω θα λέγαμε ότι οι Γερμανοί Επιτελείς διαβάζουν και υιοθετούν προτάσεις-αναλύσεις του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ και όχι και οι Έλληνες, αφού η χώρα μας δε έχει προβεί σε λήψη παρόμοιου μέτρου ενάντια στην υπάρχουσα και ζώσα Τουρκική απειλή, καίτοι εμείς το εισηγούμασταν με λεπτομερέστατη ανάλυσή μας 2,5 χρόνια νωρίτερα στις 7/5/2022 με τίτλο "Η Τουρκία κάνει το στρατό της επαγγελματικό! Ποια θα είναι η Ελληνική απάντηση; Πρόταση για δημιουργία Στρατοχωροφυλακής"
Η αναλυτικότατη εισήγησή μας
Στην εν λόγω λεπτομερέστατη ανάλυσή μας αναφέραμε μεταξύ άλλων:
"Η Ελληνική Αστυνομία καλείται να ελέγξει το σύνολο του εσωτερικού της Ελληνικής επικράτειας με τις ολοένα αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές .
Οι απαιτήσεις ελέγχου και αστυνόμευσης των ημιαστικών και αγροτικών περιοχών της χώρας μας έχουν αυξηθεί δραματικά, χωρίς να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας προς τούτο.
Η ανάγκη προστασίας του Ελληνικού άμαχου πληθυσμού σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα , μετά την εγκατάσταση πληθώρας μεταναστών στην ελληνική ενδοχώρα.
Επίσης η φύλαξη μη στρατιωτικών στόχων μέσης και υψηλής αξίας στο εσωτερικό της χώρας σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης φροντίδας, αφού είναι βέβαιο ότι μεταξύ των εισερχόμενων στη χώρα μας λαθρομεταναστών περιλαμβάνονται και λίαν εκπαιδευμένοι άνδρες από την Τουρκία, σε επιχειρήσεις αποσταθεροποιήσεως και ερημώσεις ενδοχώρας.
Οι στόχοι
Για παράδειγμα, με ποιες δυνάμεις και με τι μέσα (οπλισμό-οχήματα-επικοινωνίες) επιτηρούνται οι γέφυρες των Στρυμόνα και Νέστου ποταμού, προκειμένου οι φίλιες στρατιωτικές δυνάμεις, ενεργού στρατού και επιστρατευόμενες να κινηθούν προς την Θράκη σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης;
Ομοίως για τις γέφυρες Ρίου-Αντιρρίου και Ισθμού Κορίνθου, αφού καταστροφή τους θα σήμαινε πλήρη αποκλεισμό της Πελοποννήσου από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Εκτιμάται ότι Υδροηλεκτρικά εργοστάσια, υδραγωγεία, γέφυρες, σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, οδικό –σιδηροδρομικό δίκτυο και λοιπά έργα κοινής ωφελείας σε όλη την επικράτεια, θα αποτελέσουν στόχους δολιοφθοράς.
Ποιος θα αποτρέψει εκπαιδευμένους για πρόκληση δολιοφθορών πράκτορες -λαθρομετανάστες, που θα επιχειρήσουν κατόπιν εντολής της Τουρκίας σε συγκεκριμένο χρόνο κάποιες από τις παραπάνω δολιοφθορές;
Τα παραπάνω συνηγορούν στην εκτίμηση ότι η Ελληνική Αστυνομία με τα υπάρχοντα μέσα και προσωπικό , αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην πληθώρα των παραπάνω αποστολών.
Η δημιουργία Σώματος Ελληνικής Στρατοχωροφυλακής
Για αυτό κρίνεται επιτακτικό να δημιουργηθεί το Σώμα της Ελληνικής Στρατοχωροφυλακής, το οποίο θα αναλάβει τον έλεγχο της ημιαστικής και αγροτικής ελληνικής επικράτειας, αλλά και της προστασίας μη στρατιωτικών στόχων τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε περίοδο πολέμου , αλλά και την αποκατάσταση ζημιών σε αυτούς σε συνεργασία με Δήμους-Κοινότητες.
Η Ελληνική Αστυνομία θα ελέγχει μόνο τις πόλεις πρωτεύουσες των νομών και λοιπές κωμοπόλεις άνω των 5000 κατοίκων.
Η Στρατοχωροφυλακή θα πρέπει να είναι επιπέδου τουλάχιστον Τάγματος 400 ανδρών για κάθε νομό της ηπειρωτικής Ελλάδας, πλήν Ξάνθης , Ροδόπης και Έβρου που θα πρέπει να είναι επιπέδου Συντάγματος των 3 Ταγμάτων έκαστο, και να είναι κατάλληλα εξοπλισμένη με υλικά και μέσα.
Ηλικιακά τα στελέχη της θα πρέπει να είναι κατά μεγαλύτερη ποσόστοση από 40-60 ετών και να διαμένουν μόνιμα στο νομό των οποίων θα ελέγχουν-επιτηρούν.
Οι λόγοι προφανείς αφού αφενός λόγω ηλικίας έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία και συνεπώς με σύντομη εκπαίδευση θα μπορούν να εκπληρώσουν την αποστολή τους, αφετέρου δεν θα δύνανται, λόγω ηλικίας, να προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση πολέμου.
Η πρόσληψή τους θα πρέπει να γίνει με εισοδηματικά κριτήρια, τονώνοντας την οικονομία των ασθενέστερων Ελλήνων της υπαίθρου.
Παράλληλα λόγω εντοπιότητας θα γνωρίζουν άριστα το έδαφος και τους μη στρατιωτικούς στόχους της περιοχής τους (γέφυρες-υδραγωγεία, εργοστάσια ενέργειας κλπ) τα οποία θα επιτηρούν από τον καιρό της ειρήνης αλλά και την συμπεριφορά των λαθρομεταναστών που διαβιούν στο νομό τους , πετυχαίνοντας στην αποστολή τους ,αφού «το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν».
Δομή -οργάνωση
Η σύσταση της Στρατοχωροφυλακής για Κυκλάδες, Εύβοια, , Επτάνησα να είναι 1 Τάγμα για το καθένα από τα 3 παραπάνω νησιά-νησιωτικά συμπλέγματα, για την Κρήτη 1 Τάγμα ανά νομό(4 τάγματα συνολικά).
Κάθε Τάγμα συνιστάται να έχει 3 Λόχους και 1 Λόχο Διοικήσεως, κάθε Λόχος να έχει 3 Διμοιρίες και 1 Διμοιρία Διοικήσεως, κάθε Διμοιρία να έχει 3 ομάδες και 1 ομάδα Διοικήσεως , και κάθε ομάδα να έχει 9 άτομα.
Διμοιρία: 30 άτομα, όπως παρακάτω:
1 Ομάδα Διοικήσεωςχ3 άτομα(1Διμοιρίτης, 1 Βοηθός Διμοιρίτη, 1Χειριστής Ασυρμάτου,)
3 ομάδες χ 9 άτομα =27 άτομα
Λόχος : 100 άτομα, όπως παρακάτω:
1 Διμοιρία Διοικήσεως 10 άτομα (1Λοχαγός,1Υπολοχαγός,1 Επιλοχίας,1 ασυρματιστής,6 νοσοκόμοι-τραυματιοφορείς)
3 Διμοιρίες χ30 άτομα=90 άτομα
Τάγμα : 400 άτομα, όπως παρακάτω:
1 Λόχος Διοικήσεως 100 ατόμων , αποτελούμενος από Διμοιρία Διοικήσεως 20 ατόμων ( Διοικητής, Υποδιοικητής ,επιτελείο, γραφείς, ασυρματιστές, οδηγούς), από 2 Διμοιρίες των 30 ατόμων έκαστη ,αποκατάστασης ζημιών -επισκευών και Διμοιρία υγειονομικού 20 ανδρών συνολικά και 3 Λόχοιχ100 άτομα=300 άτομα.
Τέλος για τα νησιά του Αιγαίου η σύσταση της Στρατοχωροφυλακής μας θα ποικίλει ανάλογα με το μεταναστευτικό βάρος που δέχονται , αλλά και τους μη στρατιωτικούς στόχους που προστατεύουν , τον πληθυσμό που έχουν , όπως παρακάτω:
Ν. Σαμοθράκη 1 Διμοιρία (30 ανδρες),
Ν. Λήμνος Λόχος(-) (70 ανδρες)
Ν. Λέσβος 1 Τάγμα(400 άνδρες)
Ν. Χίος 2 Λοχοι (200 άνδρες)
Ν. Σάμος 2 Λόχοι (200άνδρες)
Ν. Ικαρία –Ν. Φούρνοι 1 Διμοιρία (30 ανδρες)
Ν. Μεγίστη- 1 Διμοιρία (30 ανδρες)
Ν. Ρόδος 1 Τάγμα(400 άνδρες)
Ν. Κω 2 λοχοι (200 άνδρες)
Ν. Σύμη 1 Διμοιρία (30 άνδρες)
Λοιπά Δωδεκάνησσα 1 Λόχος(100 άνδρες)
Επίλογος
Εκτίμηση είναι ότι η λήψη ενός τέτοιου μέτρου σύστασης του Σώματος της Στρατοχωροφυλακής , θα τονώσει πολύ το αίσθημα ασφαλείας της ελληνικής κοινωνίας στην ύπαιθρο και θα έχει οικονομικά οφέλη για αυτήν, αφού θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, χαμηλού κόστους σε σχέση με το παραγόμενο όφελος που είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Αναφορικά με τα Εθνικά συμφέροντα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αφού σε καιρό τυχόν εντάσεως-επιχειρήσεων με την Τουρκία, θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πυλώνα ασφαλείας της Ελληνικής ενδοχώρας.
Τέλος η ΕΛΑΣ θα βοηθηθεί σημαντικότατα στην επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής της στα αστικά κέντρα, αφού θα συρρικνωθεί το γεωγραφικό εύρος ευθύνης της .