Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικός στολίσκος με μη επανδρωμένα σκάφη MARLIN 4 τορπίλες με 20 πυραύλους Kuzgun κατά των Φρεγατών κλάσης ΚΙΜΩΝ

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν το αντίδοτο τους για τα γαλλικής κατασκευής πολεμικά πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού , τα οποία θα παραλάβουμε τα επόμενα χρόνια, βασιζόμενοι στο σενάριο πολέμου στην Μαύρη Θάλασσα, με την χρήση μη επανδρωμένων σκαφών.

Πρόκειται για μια νέα γενιά σκαφών, που θα είναι εξοπλισμένα με 4 τορπίλες, 20 πυραύλους Kuzgun και ειδικό σόναρ για τη εξουδετέρωση των μεγάλων πλεονεκτημάτων των ελληνικών υπερσύγχρονων Φρεγατών.

"Το MARLIN USV της Τουρκίας με 4 τορπίλες, 20 πυραύλους Kuzgun-KY anti-ship missile εμβέλειας 40 χιλιομέτρων και αυτόματο πύργο. Βλέπουμε το SONAR VDS που μπαίνει στην θέση των δυο εκτοξευτών, αλλά εμείς δεν ανησυχούμε;!!!!!!!!!!!", αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο παρακολουθεί από κοντά τις ουκρανικές ναυτικές επιχειρήσεις, από αυτή της 01 Φεβρουαρίου 2024, που αφορούσε την εξουδετέρωση της ρωσικής κορβέτας Ivanovets με τη χρήση Μη Επανδρωμένων Σκαφών Επιφανείας (USV), σύμφωνα με ανακοινώσεις του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τούρκοι και Ουκρανοί συνεργάζονται πολύ στενά εδώ και δύο χρόνια, ενώ μηχανικοί από το Κίεβο, εργάζονται στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, δίνοντας τα φώτα τους, σε αυτά που βλέπουμε να κατασκευάζουν οι “ γείτονες” στον τομέα των μη επανδρωμένων σκαφών.

Οι Τούρκοι με την μαζική χρήση τέτοιων σκαφών έχουν  στόχο να παρενοχλούν ελληνικές μονάδες επιφανείας, να προωθούν παράνομες μεταναστευτικές ροές από τα μικρασιατικά παράλια, και πολλά πολλά άλλα.

Η απάντηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Η Ελλάδα ετοιμάζει ''κίνηση-ματ'' με την κατασκευή μη επανδρωμένων ναυτικών σκαφών, με συνεργασίες.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες φέρουν το Ισραήλ, μια χώρα με προηγμένη αμυντική βιομηχανία, να αποτελεί μια πηγή για την δημιουργία ελληνικών μη επανδρωμένων σκαφών σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες.

Για παράδειγμα η εταιρεία ELBIT, έχει στο “οπλοστάσιο της”  μια σειρά από οπλικά συστήματα, ενώ διαθέτει τεχνογνωσία ή για την κατασκευή και μη επανδρωμένων σκαφών, που θα βοηθούσε πολλές ελληνικές εταιρείες.
Τα μη επανδρωμένα σκάφη (USV) αποτελούν μία τρομερά οικονομική λύση για την Ελλάδα, ενώ διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χειρισμός τους γίνεται από επίγειο σταθμό αποτελούμενο από 2 με 3 άτομα.Τα σκάφη αυτού του τύπου αναλαμβάνουν αποστολές περιπολίας, μειώνοντας το ρίσκο ανθρώπινων απωλειών με τρομερά αποτελέσματα.
Τα USV χρησιμοποιούνται επίσης σε επιθετικές αποστολές με όπλα ευθυτενούς τροχιάς αλλά και μικρούς πυραύλους, κατά επίγειων και ναυτικών στόχων, σε αποστολές περιπολίας, κά.

Τα μη επανδρωμένα σκάφη (USV) αποτελούν μία τρομερά οικονομική λύση για την Ελλάδα, ενώ διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες. Ο χειρισμός τους γίνεται από επίγειο σταθμό αποτελούμενο από 2 με 3 άτομα. Τα σκάφη αυτού του τύπου αναλαμβάνουν αποστολές περιπολίας, μειώνοντας το ρίσκο ανθρώπινων απωλειών με τρομερά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ