Τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι “Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι η Τουρκία είχε πρόγραμμα πυρηνικών όπλων το 1966!”.
Πρόκειται μια συγκλονιστική πληροφορία για εύρος και το μήκος του σχεδίου απόκτησης πυρηνικών όπλων από το τουρκικό καθεστώς από την δεκαετία του 1960.
Η Τουρκία, όπως αναφέρουν τα έγγραφα αυτά, έθεσε από πολύ νωρίς ως κύριο στόχο την απόκτηση και την κατασκευή πυρηνικών όπλων, έχοντας πάντα στόχο την “ανεξάρτητη πορεία” από το ΝΑΤΟ, κάτι που ήδη κατανοούμε σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.
Τελικά τι μπορεί να κατέχει το αδηφάγο και στυγνό τουρκικό καθεστώς σήμερα;
Δεν έχουμε πληροφορίες για την δημιουργία πυρηνικού καυσίμου και κατ’ επέκταση πυρηνικού υλικού από την σημερινή Τουρκία σε καμία περίπτωση, αλλά υπάρχουν πολλές και βάσιμες υποψίες, (και το λέμε με κάθε επιφύλαξη), ότι η Τουρκία υπάρχει πιθανότητα να κατέχει πυρηνικές κεφαλές, made in Pakistan.
Αυτό το σενάριο αυτόματα μας παραπέμπει στους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους BORA, ATMACA,TAYFUN, με τους οποίους τόσο ξεδιάντροπα μας απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος.
Εδώ όμως γεννάται το ερώτημα αν οι ΗΠΑ γνωρίζουν όλο αυτό το αλισβερίσι Τούρκων και Πακιστών, με πιθανότατο αποτέλεσμα την παροχή πυρηνικών κεφαλών στην Άγκυρα.
Ελπίζουμε όλο αυτό να μείνει ως σενάριο και να μην υπάρχει τίποτα από πίσω, αλλά ο χαρακτήρας και κυρίως η στάση του καθεστώτος Εντογάν, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια, αφού μας παρουσιάζει χάρτες με “ Γαλάζιες Πατρίδες” και “ σύνορα της καρδιάς” σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.
Σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν και το σχέδιο απόκτησης πυρηνικών όπλων
Το ότι η Τουρκία και ειδικά ο Ερντογάν επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα δεν είναι κάτι νέο, αφού η συνεργασία του με το πυρηνικό Πακιστάν είναι ένα από τα συστατικά που θα τον βοηθήσουν σε κάποια φάση να το κάνει πραγματικότητα.
Δυτικοί κύκλοι ανέφεραν από το 2021, ότι η Τουρκία εργάζεται σε ένα μυστικό σχέδιο εδώ και σχεδόν μιάμιση δεκαετία για να κατασκευάσει τα δικά της πυρηνοκίνητα υποβρύχια σε αγαστή συνεργασία με το Πακιστάν.
Ο διεθνής νόμος για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων επιτρέπει στην Τουρκία να βρει κενά με την κατασκευή και οπλισμό υποβρυχίων με πυρηνικές κεφαλές.
Υπενθυμίζουμε ότι γερμανικές εφημερίδες ανέφεραν το 2013 ότι, η Τουρκία είχε ήδη δημιουργήσει ένα κρυφό πυρηνικό κέντρο στο οποίο Τούρκοι και Πακιστανοί εργαζόταν για τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Αυτές οι εγκαταστάσεις ήταν σε περιοχές που είναι γεμάτο δάση στην Τουρκία, αλλά αποκαλύφθηκαν μετά το κύμα πυρκαγιών που έπληξε τη χώρα και την περιοχή της Μεσογείου, το καλοκαίρι του 2020.
Ποια είναι η αλήθεια και που έχει φτάσει το τουρκικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όμως καλά ότι το τουρκικό καθεστώς θέλει σαν τρελό πυρηνικά όπλα, και αυτό νομίζουμε μας τα λέει όλα σχετικά με το που μπορεί να έχει φτάσει η Τουρκία στο θέμα αυτό.
Δεν γνωρίζουμε όλα αυτά κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά το μόνο που είναι απολύτως σίγουρο, είναι μια πλειάδα πληροφοριών εδώ και μεγάλο διάστημα, περί τουρκικών πυρηνικών φιλοδοξιών.
Ο Ερντογάν αναζητά στρατηγικά όπλα για να αναχαιτίσει σχέδια ανατροπής του από την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ, και αυτό είναι γνωστό εδώ και μεγάλο διάστημα.