Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Άγκυρα και τα σχέδια για στόλο μη επανδρωμένων υποβρυχίων κατά του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Στην θάλασσα έχει επικεντρωθεί πλέον η τουρκική αμυντική βιομηχανία ετοιμάζοντας νέες μη επανδρωμένες αλλά επανδρωμένες υποβρύχιες πλατφόρμες.

Ο Özgür Güleryüz, Γενικός Διευθυντής του STM Savunma Teknolojileri Mühendislik, δήλωσε ότι η χώρα του στοχεύει σοβαρότατα να γίνει ισχυρός παίκτης στη διεθνή σκηνή με το πρόγραμμα των μη επανδρωμένων υποβρυχίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τούρκοι μηχανικοί συνεχίζουν το έργο τους με στόχο τα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα νυχθημερόν σύμφωνα με πληροφορίες.

Τουρκικό μικρό σε μέγεθος επανδρωμένο υποβρύχιο είναι η αρχή έχοντας σχεδιαστεί το κυρίως σκάφος

Ο Özgür Güleryüz, τόνισε ότι αρχικά θα ξεκινήσουν με το  μικρό σε μέγεθος επανδρωμένο υποβρύχιο STM500.

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη για τις τεχνολογίες κατασκευής υποβρυχίων, ο ίδιος τόνισε ότι ο εκσυγχρονισμός των υποβρυχίων κλάσης Preveze βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι η κατασκευή υποβρυχίων κλάσης Reis συνεχίζεται.

Δηλώνοντας ότι τα σχέδια του υποβρυχίου STM500 συνεχίζονται, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε: «Πρόκειται να ολοκληρώσουμε τη λεπτομέρεια σχεδίαση, αλλά ξεκινήσαμε τις δοκιμαστικές δραστηριότητες παραγωγής του σκάφους τον Ιούνιο του 2022.

Η δουλειά μας συνεχίζεται εντατικά. Προχωράμε όσο πιο έντονα και με επιτυχία μπορούμε για να κάνουμε το υποβρύχιο STM500 να λάβει σάρκα και οστά.

Συνεχίζουμε τις επαφές μας με πολλές χώρες που βλέπουν τις δραστηριότητες μας στο Πακιστάν.

Όλοι το βλέπουν αυτό ως αναφορά. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με πολλές χώρες που έχουν παρόμοιες πλατφόρμες και χρειάζονται εκσυγχρονισμό ημισείας ζωής στον τομέα του εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων.

Με το STM500 θα δημιουργήσουμε τη δυνατότητα πώλησης του υποβρυχίου που σχεδίασαν οι μηχανικοί της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων-εθνικών συστημάτων όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο προς το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, όσο και σε φιλικές και αδελφικές χώρες. Νομίζουμε ότι ξέρουμε αρκετά».

Κατασκευή τουρκικού μη επανδρωμένου υποβρύχιου στον ορίζοντα

Ο Özgür Güleryüz είπε ότι η Τουρκία στοχεύει στο να γίνει  ένας ισχυρός παίκτης στη διεθνή σκηνή με το έργο που επιτελούν στον τομέα των υποβρυχίων.

Τονίζοντας ότι το υποβρύχιο είναι ένα πολύ περίπλοκο σύστημα από άποψη μηχανικής, και υψηλής τεχνολογίας, είπε: "Θέλουμε να αναλάβουμε σοβαρό ρόλο τόσο στις δραστηριότητες εκσυγχρονισμού όσο και στις δραστηριότητες σχεδιασμού και κατασκευής χρησιμοποιώντας στο έπακρο αυτήν την ικανότητα και στις μη επανδρωμένες υποβρύχιες πλατφόρμες.

Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, πολύ αποτελεσματικά και αποδοτικά. Πλατφόρμες όπου μπορούν να επιτευχθούν επιτυχή αποτελέσματα. Οι μελέτες και οι δραστηριότητές μας συνεχίζονται εντατικά και σε αυτά τα θέματα." είπε ο ίδιος.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία, μετά τον τομέα των μη επανδρωμένων οχημάτων σε αέρα και επιφάνεια της θάλασσας, τώρα ετοιμάζεται πυρετωδώς να ασχοληθεί και με τις υποβρύχιες μη επανδρωμένες πλατφόρμες.

Στόχος θα είναι η δημιουργία στόλου από μη επανδρωμένα υποβρύχια, τα οποία θα σουλατσάρουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να εδραιώσουν την παράνομη “ Γαλάζια Πατρίδα”, την οποία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναγάγει σε κύριο δόγμα τους.   

Εκτιμάται ότι έγινε η αρχή με τα ελληνικής κατασκευής μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ΑΡΧΥΤΑΣ και ΓΡΥΠΑΣ, τώρα αναμένουμε να πράξουμε το ίδιο με μη επανδρωμένες πλατφόρμες σε επιφάνεια της θάλασσας και κάτω από αυτήν το ταχύτερο δυνατόν. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ