Σενάρια στρατιωτικής εμπλοκής κατά των νησιών μας στο Αιγαίο διαβλέπει Αμερικανός ειδικός αποκρυπτογραφώντας πρόσωπα και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, μαζί βέβαια και του προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν που μίλησε για τους πυραύλους TAYFUN, σύμφωνα και με ρεπορτάζ στον SKAI.
Ο γνωστός Αμερικανός ειδικός Ράιαν Γκινγκέρας (Ryan Gingeras), μαζί με πολλούς πλέον άλλους Αμερικανούς επιστήμονες και γεωστρατηγικούς αναλυτές, προειδοποιεί ευθέως την Αθήνα για πιθανότατο τουρκικό σχέδιο “ειρηνευτικής επιχείρησης” των Τούρκων στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, τα οποία η Άγκυρα τα θέλει οπωσδήποτε “ξαρμάτωτα”, για αυτό έχει εξαπολύσει όλη αυτήν την επιχείρηση παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινής γνώμης.
Τουρκική εκπομπή με τον Καλίν έδωσε την αφορμή για προειδοποίηση εκ μέρους του Αμερικανού ειδικού
Σχολιάζοντας ο Gingeras την συγκεκριμένη παρουσία του Τούρκου αξιωματούχου ανέφερε: “Αυτή η συγκεκριμένη σκηνή, με τον Selim Koru, είναι αρκετά “εξαιρετική”. Εδώ, τόσο ο Καλίν όσο και ο Τσιτσέκ γελούν ( κρυφά) με την ιδέα ότι η Τουρκία "ινσαλάχ" μπορεί κάποια μέρα να κατακτήσει τα νησιά του Αιγαίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για την ανάπτυξη του νέου πυραύλου Tayfun.
Εδώ απλώς ( ο Τούρκος πρόεδρος) αναφέρει αυθόρμητα ότι η Ελλάδα φοβάται και ότι ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα. Δεν αποτελεί απειλή αυτή καθαυτή, αλλά οι συνέπειες είναι αρκετά σαφείς”, τονίζει ο Αμερικανός ειδικός.
Ο Τούρκος Ακαδημαϊκός HASAN BASRİ YALÇIN έχει προειδοποιήσει για σενάριο “Κύπρου-74” στο Αιγαίο
Ποιο είναι το μοτίβο των Τούρκων που μας προειδοποιεί για πιθανή μελλοντική στρατιωτική επέμβαση στο Αιγαίο;
Φυσικά η εισβολή στην Κύπρο, η οποία είχε προετοιμαστεί χρόνια πριν.
Ο Τούρκος Ακαδημαϊκός αναφέρει πριν δυο μήνες σε άρθρο του στη Σαμπάχ “ ότι το καλύτερο παράδειγμα για μια τέτοια στρατηγική στα νησιά του Αιγαίου είναι η Κύπρος.
Η Τουρκία είχε επίσης εργαστεί για το Κυπριακό επί χρόνια και τελικά ξεκίνησε την “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο.
Τώρα, καθώς το θέμα αυτών των νησιών (του Αιγαίου) βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη μακροπρόθεσμα, οι συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού ενδέχεται να επαναπροσδιορίσουν το καθεστώς των νησιών.
Δεν ξέρω πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελλάδα για αυτό ή πόσο πιστεύει ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά ξέρω ότι έτσι ξεκινούν τα πράγματα. Μετά, ένα βράδυ, θα έρθει ξαφνικά η Τουρκία”, τονίζει ο ίδιος μεταξύ άλλων.
Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του Ομάρ Τσελίκ για τον εξοπλισμό της 4η τουρκικής στρατιάς :
"Θα υιοθετήσουμε μια στάση που θα δώσει απάντηση στην επιθετική στάση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Ως εκ τούτου, αυτή η εικόνα που θα προκύψει δεν θα εξυπηρετήσει το ΝΑΤΟ, την ειρήνη στην περιοχή ή την διπλωματία, που χρειάζεται περισσότερο ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι, και να μην ξεφύγει από το τραπέζι. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί όταν έρθει στο τραπέζι», ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.
Ενώ ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός Σεμίχ Τσετίν, είχε αναφέρει ότι " η Τουρκία δεν έχει να χάσει τίποτε άλλο από έναν πόλεμο με την Ελλάδα παρά μόνο να πάρει εδάφη", τονίζοντας πως ο σύγχρονος ελληνικός πολιτικός χάρτης δημιουργήθηκε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα.
Ο καταιγισμός δηλώσεων, χαρτών, φωτογραφιών, συνεχών παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου χώρου και υπερπτήσεων στα νησιά μας, είναι σαφείς ενδείξεις των τουρκικών προθέσεων.
Η διαφορά είναι αν οι Τούρκοι βιάζονται ή όχι με το Αιγαίο, διότι αν βιάζονται, πιθανόν να δούμε σύντομα ένα στημένο “επεισόδιο” στην περιοχή αυτή για να εκτιμήσουν τα ελληνικά αντανακλαστικά και την πρόθεση για δράση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.