Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Δεν έχουν το Θεό τους οι Τούρκοι! Ακταιωρός παρενόχλησε Παραολυμπιονίκη κολυμβητή

Αδιανόητη πρόκληση από την Άγκυρα καθώς τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε, ανοιχτά της Ρόδου, τον Παραολυμπιονίκη κολυμβητή Χαράλαμπο Ταϊγανίδη που εκπλήρωνε το τάμα του.

Αυτή τη φορά όπως φαίνεται και στο βίντεο που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, δεν παρενόχλησαν ούτε πλοία του Λιμενικού ούτε ψαράδικα. Η τουρκική ακταιωρός παραβίασε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για λίγα μίλια ακολουθούσε τον Παραολυμπιονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Δείτε το βίντεο:

 

 

Κολύμπησε από τη Ρόδο στη Σύμη για να εκπληρώσει το τάμα του

Το εγχείρημα να κολυμπήσει από τη Ρόδο ως την ιερά μονή Πανορμίτη της Σύμης, ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Ο αθλητής έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, στα 41 του χρόνια εκπληρώνει το τάμα του, φτάνοντας στις 5.10 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από το χωριό Πολύμυλος του δήμου Ελλησπόντου. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η φοβία του για το νερό τον ώθησε να ασχοληθεί με την κολύμβηση προκειμένου να το ξεπεράσει. Το 2003 και αφού έχει διακριθεί ήδη σε πανελλήνιο επίπεδο, έμαθε ότι πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια των ματιών, η οποία εκφυλίζει την όραση, την ελαττώνει σταδιακά και καθιστά ατροφικά τα νεύρα του αμφιβληστροειδούς.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εθνικό Κοζάνης. Το 2002 κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Τα προβλήματα όρασης που τον ταλάνιζα το επόμενο έτος, τον ανάγκασαν να μεταπηδήσει στην κατηγορία S13. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, κατακτώντας την πρώτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα, στα 100 μέτρα ύπτιο, και τη δεύτερη στα 50 μέτρα ύπτιο.

Το 2006 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για αθλητές με αναπηρία στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, όπου κατέκτησε έξι χρυσά μετάλλια. Τα αθλήματα στα οποία κατέκτησε την πρώτη θέση ήταν τα 200 μέτρα μικτή ατομική, τα 200 μέτρα ύπτιο, τα 100 μέτρα πεταλούδα, τα 100 μέτρα ύπτιο, τα 400 μέτρα ελεύθερο και τα 50 μέτρα ελεύθερο. Στα 4 πρώτα μάλιστα κατέρριψε και τα μέχρι τότε παγκόσμια ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε ως καλύτερος αθλητής με αναπηρία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών.

Σημειώνεται πως στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής. Στους αγώνες αυτούς κατέκτησε έξι μετάλλια, χρυσό στην κατηγορία 100 μέτρων ελεύθερο, όπου κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ, χρυσό στην κατηγορία 100 μέτρα ύπτιο, όπου και πάλι έκανε παγόσμιο ρεκόρ, ασημένια στην κατηγορία 100 μέτρα πεταλούδα, στην κατηγορία 200 μέτρα μικτή και στην κατηγορία 50 μέτρα ελεύθερο, καθώς και χάλκινο στα 400 μέτρα ελεύθερο.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ