Ελληνοτουρκικά

Στόχος του Ερντογάν δεν είναι μόνο η Ελλάδα-Με βοήθεια του Πούτιν θα “φορέσει” πυρηνικές κεφαλές στους ΤΥΦΩΝΕΣ εκβιάζοντας τις ΗΠΑ

Πίσω από την παραληρηματικού τύπου ρητορική του καθεστώτος Ερντογάν, κατά της Ελλάδος, της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας και των ίδιων ΗΠΑ τελικά, κρύβεται ένα τεράστιο σχέδιο “ αυτονόμησης” της Τουρκίας από ΝΑΤΟ και δύση γενικότερα.

Η εθνικιστική ρητορική των Τούρκων αξιωματούχων όλο αυτό το διάστημα, και ειδικά μετά την εκτόξευση του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου ΤΥΦΩΝ ( με σίγουρα πάρα πολύ αμφίβολη επίτευξη του βεληνεκούς των 561 χλμ), είναι ένα μόνο κομμάτι του έργου που βλέπουμε εδώ και δύο χρόνια από το καθεστώς της Άγκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  <blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Next year the first nuclear power plant will be finished in Akkuyu. In 2024 ?? will have the capability for tactical nukes. With the Tayfun ?? the platform for SRBM and MRBM. <a href="https://t.co/T6V2BbnbcI">pic.twitter.com/T6V2BbnbcI</a></p>&mdash; Richard Lloyd Bentz (@rich_lloydbentz) <a href="https://twitter.com/rich_lloydbentz/status/1583741109225725952?ref_src=twsrc%5Etfw">October 22, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Τεράστια ρωσική πυρηνική βοήθεια στην Άγκυρα για να αυτονομηθεί από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

Ο Ερντογάν με ρωσική τεχνολογία, την οποία έχει ήδη λάβει όχι μόνο στο Ακούγιου, αλλά και με την αποστολή 200 Τούρκων ειδικών επιστημόνων στην Ρωσία, θα εξοπλίσει με πυρηνικές κεφαλές τους πυραύλους TAYFUN και BORA, για να πετύχει με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια:

Α. Να εκβιάσει την Ελλάδα ( την οποία ο Ερντογάν νομίζει ότι έχει του χεριού του) να αποστρατικοποιήσει τα νησιά, και να ικανοποιήσει κάθε παράλογη τουρκική απαίτηση ( αυτό ονομάζεται φιλανδοποίηση).

Β. Να εκβιάσει σοβαρά τους Αμερικανούς εντός Ελλάδος ( αμερικανικές βάσεις) να αποσύρουν κάποιες δυνάμεις και να υποβαθμίσουν την παρουσία τους, ενώ επιθυμεί αυτονόμηση από το “δυτικό μαντρί” για να κινείται η Τουρκία ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Πρόκειται για το τέλειο παιχνίδι των Νεο-Οθωμανών Τούρκων, που ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δώσει πρόσβαση στους Ρώσους στην Ατάλλεια, λόγω Ακούγιου, ενώ ετοιμάζουν κάτι ανάλογο στην Ανατολική Θράκη ( ενεργειακός κόμβος), καθώς και με την Κίνα η οποία περνά τον δρόμο του μεταξιού από την ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με άρθρο μας, μεγάλη αποκάλυψη έκανε ξένος ειδικός για τα σχέδια Τουρκίας και Ρωσίας με αφορμή το εργοστάσιο στο Ακούγιου, μεταξύ των προέδρων Β.Πούτιν και Ρ.Ν. Ερντογάν, που φωτογραφήθηκαν μαζί πριν μερικές ημέρες στην σύνοδο των χωρών της Ασίας, σε μια εκδήλωση απόλυτης ικανοποίησης των σχεδίων τους και στην Α.Μεσόγειο, στην οποία είναι στα σκαριά ή ξεκινούν μεγάλα ενεργειακά σχέδια από Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο.

Ο  Steven A. Cook είναι ανώτερος συνεργάτης του ινστιτούτου Eni Enrico Mattei για σπουδές στη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, αποκάλυψε κάτι τρομερά ενδιαφέρον που πολλοί αγνοούν:  

"Η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει μιας ρωσικής ιδιοκτησίας ( το τονίζουμε αυτό) πυρηνική μονάδα. Επίσης, οι Ρώσοι θα έχουν μια διευρυμένη πρόσβαση στο λιμάνι της Μερσίνας”, τονίζει ο ίδιος (Steven A. Cook@stevenacook There is going to be Russian built and basically owned nuclear plant in Turkey. Also, the Russians will have expanded access to the port of Mersin).

https://youtu.be/ZWU9ibbFsNk

Οι Ρώσοι δεν δίνουν καθόλου τυχαία τόσα δις δολάρια ως οικονομική βοήθεια στην Άγκυρα, για ένα εργοστάσιο που θα είναι δικό τους μέχρι να ξεπληρωθεί μέχρι τέλους. διότι κανένα κράτος δεν είναι φιλιανθρωπικό ίδρυμα.

Μιλάμε για μια εγκατάσταση που θα την υπηρετούν για πολλά χρόνια, Ρώσοι ειδικοί, επιστήμονες και φυσικά "ειδικοί" της Μόσχας" με σχέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας σύμφωνα με την πάγια τακτική του Κρεμλίνου, η οποία ήδη υλοποιείται και στο Νις της Σερβίας, στο Ανθρωπιστικό κέντρο φυσικών καταστροφών.

Σχέδιο απόκτησης πυρηνικών κεφαλών για τους Τουρκικού βαλλιστικούς πυραύλους

Η σημασία που αποδίδει η Άγκυρα στα πυρηνικά όπλα, είναι εμφανής από τη σχετική δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας  Ερντογάν, τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Οικονομικό Φόρουμ της Κεντρικής Ανατολίας . «Ορισμένες χώρες διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, όχι μία ή δύο. Αλλά (μας λένε) δεν μπορούμε να τα έχουμε. Αυτό, δεν μπορώ να το δεχτώ »δήλωσε και πρόσθεσε έχουμε το Ισραήλ κοντά, σχεδόν γείτονες. Τρομάζουν (άλλα έθνη) κατέχοντας αυτά. Κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατέληξε λέγοντας «εργαζόμαστε σε αυτό», υπονοώντας έτσι, ότι οι προσπάθειές του για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Ο Τούρκος Πρόεδρος διευκρίνισε επίσης τις προθέσεις του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2019, όταν επέκρινε τη « Συνθήκη για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων »(την οποία υπέγραψε η Τουρκία το 1980), καθώς απαγορεύει σε χώρες όπως η Τουρκία να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα.

Η Τουρκία επιδιώκει, χωρίς να το κρύβει, να αναπτύξει πυρηνικές ικανότητες έτσι ώστε να καθιερώσει τη θέση της ως αυτόνομος πόλος ισχύος ευρασιατικού βεληνεκούς, που είναι και ο απώτερος γεωπολιτικός της στόχος.
Και για να λειτουργήσουν οι πυρηνικές ικανότητες στην υπηρεσία αυτού του στόχου χρειάζονται και μέσα που θα επιτρέπουν την προσβολή στόχων σε μεγάλες αποστάσεις στην ευρασιατική σκακιέρα. Και παρόμοιες ικανότητες προσφέρουν μόνον οι βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.

Θα θυμίσουμε μια  δήλωση του  Δρ Moritz Kütt, ειδικός στα πυρηνικά όπλα και ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης και Πολιτικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, που ανέφερε για το θέμα, ότι «τα πυρηνικά όπλα δεν θα ηρεμήσουν την κατάσταση ασφαλείας. Αντίθετα, θα ενισχύσουν το «εγώ» της Τουρκίας. Οι πυρηνικές βόμβες, εγγυώνται μια θέση στην πρώτη γραμμή της γεωπολιτικής. Μια ιδέα που αρέσει πολύ στον Ερντογάν ».

Προϋπόθεση ενός προγράμματος πυρηνικών όπλων, είναι το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, που στοχεύει στην ανάπτυξη πυραύλων που θα μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. Οι τουρκικής κατασκευής βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς (εμβέλειας> 1000km), είναι ήδη σε παραγωγή ενώ υπάρχουν αναφορές, για παραγωγή πυραύλων με εμβέλεια άνω των 1000km. Επιπλέον, πρέπει να δοθεί έμφαση στο ανακοινωθέν τουρκικό διαστημικό πρόγραμμα

-Πρώτον, επειδή θα υποστηρίξει τον όγκο δεδομένων που σχετίζονται με τη δορυφορική πλοήγηση των τουρκικών UAV, ταυτόχρονα με τους βαλλιστικούς πυραύλους.

-Δεύτερον, γιατί θα διευκολύνει την ανάπτυξη πυραύλων με βεληνεκές 3500χλμ ή μεγαλύτερη (Βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς ή μεγαλύτεροι).

Η απειλή που επιβάλλεται στα κράτη που βρίσκονται εντός αυτού του εύρους είναι προφανής, χωρίς να ληφθεί υπόψη, η πιθανότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από επιφανειακά πλοία ή υποβρύχια. Επομένως, το τουρκικό διαστημικό πρόγραμμα θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, για να διευκρινιστεί εάν χρησιμοποιείται κρυφά για την υποστήριξη του πυρηνικού του προγράμματος.

 Πάνω απ 'όλα, η Τουρκία θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη σύγκρουση συμφερόντων με τις ΗΠΑ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Τουρκία, δεν θα γίνει ανεκτή ως κράτος με πυρηνικά όπλα. 

Όπως προαναφέρθηκε, αυτό θα υποκινήσει τη γεωστρατηγική αυτονομία του, προκαλώντας τη διάλυση της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής ασφάλειας της Ευρωατλαντικής ασφάλειας. Επιπλέον, θα πυροδοτήσει έναν αγώνα πυρηνικών όπλων στην ευρύτερη περιοχή. Όλοι αυτοί οι φόβοι αποσταθεροποίησης, εδώ και καιρό αντιμετωπίζονται από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ