Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέο πυραυλικό σύστημα εγγύς αεράμυνας LEVENT για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό-Οργασμός συστημάτων από Άγκυρα

Μετά το εμπάργκο των ΗΠΑ στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, οι Τούρκοι προφανώς και βρήκαν αλλού “λύσεις” για την δημιουργία πυραυλικών συστημάτων, με πιθανούς συμμάχους τους Κινέζους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ και τις σχέσεις τους με την ουκρανική ή την ιαπωνική αμυντική βιομηχανία.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, ως απάντηση στο εμπάργκο  των ΗΠΑ σε συστήματα τύπου RAM για τις τουρκικές Φρεγάτες κλάσης MILGEM και μελλοντικά του αντιτορπιλικού κλάσης TF-2000, παρουσιάστηκε το σύστημα η LEVENT, με το οποίο θα ενισχυθούν όλες οι τουρκικές μονάδες επιφανείας, για αποστολές εγγύς αεράμυνας.

Το πυραυλικό σύστημα LEVENT, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Έκθεσης IDEF'21, και αναμένεται να αποτελέσει την λύση στο εμπάργκο των πυραύλων RAM που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία από τις ΗΠΑ εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον.

Το πρώτο χαρακτηριστικό που ξεχώρισε στο σχεδιασμό ήταν ο αριθμός των κεραιών του συστήματος, το οποίο αναπτύχθηκε βάσει του φορητού πυραύλου αντιαεροπορικής άμυνας SUNGUR.

Διαθέτει μια κεφαλή αναζήτησης και τέσσερις κεραίες που επιτρέπουν τη λήψη των εκπομπών RF του στόχου.
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν 2 κεραίες στον πύραυλο RAM αμερικανικής κατασκευής, ο οποίος σήμερα χρησιμοποιείται από το τουρκικό ναυτικό ως αντίστοιχο του LEVENT.

Δηλώσεις του γενικού διευθυντή της ROKETSAN εμ φόντο το αμερικανικό εμπάργκο

Ο γενικός διευθυντής της Roketsan ανέφερε ότι το σύστημα "μπορεί να δουλέψει μόνο του ή με καθοδήγηση ραντάρ”.

Σχολιάζοντας το σύστημα πυραύλων εγγύς αεράμυνας LEVENT στην ιστοσελίδα SavunmaSanayiST.com, ο Γενικός Διευθυντής της Roketsan  Murat İkinci, ανέφερε : "Η κατασκευή του LEVENT συνεχίζεται με τους συνήθεις ρυθμούς του.

Τα κύρια πυρομαχικά του θα είναι ένας πύραυλος SUNGUR. Εκτός από τον SUNGUR, θα υπάρχουν παθητικοί αναζητητές και αναζητητές RF κατά του εχθρικού πυραύλου.

Οι δοκιμές και οι δραστηριότητες ανάπτυξης σε αυτό το σύστημα συνεχίζονται. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε τις πρώτες δοκιμαστικές βολές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να ξεκινήσουμε επίσημες δοκιμές μέσα στον επόμενο χρόνο.

Προσπαθούμε να αυξήσουμε την ικανότητα αεράμυνας των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά με την πλατφόρμα LEVENT, παράγοντας την  σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Μαζί με τις κορβέτες κλάσης MİLGEM ADA, η Τουρκία έλαβε για πρώτη φορά το αμερικανικό σύστημα εγγύς αεράμυνας  RIM-116 RAM (Rolling Airframe Missile).

Επί του παρόντος, τέσσερις κορβέτες κλάσης MİLGEM ADA που παραδόθηκαν στη Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων είναι εξοπλισμένες με αμερικανικά συστήματα RAM.

Ενώ οι εκτοξευτές του συστήματος RAM αγοράστηκαν από τη Γερμανία, οι πύραυλοι προέρχονται  από τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ όμως, έχουν επιβάλει εμπάργκο στην Τουρκία στους πυραύλους RAM εδώ και πολύ καιρό.

Με το LEVENT στόχος  της Άγκυρας είναι η εξάλειψη του εμπάργκο σε αυτόν τον τομέα, ενώ επισημαίνεται ότι το παθητικό ραντάρ που απαιτείται στη δεύτερη διαμόρφωση του LEVENT θα αναπτυχθεί επίσης από τη Roketsan.

https://youtu.be/gWlSWLrUF7w
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ