Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί , ηγέτη του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, όπως προανέφερε και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το καθεστώς Ερντογάν έχει σχεδιάσει κατά των ελληνικών νησιών πλάνο, που θα υλοποιηθεί σε 3 φάσεις.

“Πρώτη φάση είναι, όταν η τουρκική βουλή να ψηφίσει έναν νόμο που θα οριοθετεί μονομερώς ΑΟΖ και όμορες ζώνες στο Αιγαίο.

Αφού πράξουμε αυτό, θα στείλουμε τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ όπως κάναμε και στην Ανατολική Μεσόγειο ( Τουρκολιβυκό μνημόνιο), και στη δεύτερη φάση θα συνταχθούν χάρτες που θα συμπεριλαμβάνονται τα ελληνικά νησιά που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με το όνομά τους σε κάποια συνθήκη.

Αυτό το νέο status quo θα κοινοποιηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στην τρίτη φάση, θα έχουμε σειρά NAVTEX αορίστου χρόνου’, είχε αναφέρει ο Μπαχτσελί.

“Οι Τούρκοι σκοπεύουν σε τρεις φάσεις να υλοποιήσουν το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” με βάση το οποίο τα ελληνικά νησιά θα είναι εγκλωβισμένα μέσα σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, δεν θα έχουν δικαίωμα να ούτε ψαρέψουν οι ψαράδες μας πέρα από τα 6 μίλια.

Χωρίς ελληνική στρατιωτική παρουσία τα νησιά μας κινδυνεύουν άμεσα”, είχε αποκαλύψει ο γνωστός αμυντικός αναλυτής κ. Καλεντερίδης.

Σήμερα, ο Mustafa Armağan (γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου 1961 στο Cizre του Σιρνάκ) Τούρκος συγγραφέας και δημοσιογράφος, ιδιαίτερα γνωστός για τα ιστορικά ρεβιζιονιστικά βιβλία του για την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την πρόσφατη ιστορία της Τουρκίας, έριξε την “βόμβα” μέσω του τουρκικού τύπου.

Ο ίδιος αναφέρει ότι “ το γεγονός ότι το πρώτο Συνέδριο για την οριοθέτηση των νομών και των περιφερειών στην Τουρκία, πραγματοποιήθηκε το 1941 επί Υπουργείου Παιδείας του Hasan Âli Yücel.

Εκεί τότε καταδείχθηκε ότι η διαμόρφωση των νομών μας, ή μάλλον της έννοιας της «πατρίδας», πήρε λίγο χρόνο στο μυαλό των Ρεπουμπλικανών πολιτικών, οι οποίοι βίωσαν κάποιους δισταγμούς.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το συνέδριο πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια μετά την προσάρτηση του συριακού Χατάι στην Τουρκία.

Το θέμα της διαίρεσης της Τουρκίας σε νομούς και περιφέρειες, που μέχρι σήμερα είχε παραμεληθεί,…...συζητήθηκε ξανά, αφού ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Πρώτου Συνεδρίου Γεωγραφίας.

Σε πρόσφατο Συνέδριο Γεωγραφίας αυτό, η Τουρκία χωρίστηκε σε 7 γεωγραφικές περιοχές με την πρόταση των καθηγητών İbrahim Akyol, Besim Darkot, Herbert Louis και Hamit Sadi Selen.

Αντίστοιχα, τα μέτωπα που βλέπουν προς τις θάλασσες θα ονομάζονται σύμφωνα με τις γειτονικές θάλασσες και οι εσωτερικές περιοχές θα ονομάζονται σύμφωνα με τις ονομασίες της Ανατολίας.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, αν μιμούμασταν την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Ωστόσο, η πρώτη πιθανότητα που έρχεται στο μυαλό κάνοντας αυτές τις αλλαγές, είναι ότι οι ιδρυτές της Δημοκρατίας έκαναν όχι μόνο μια φυσική αλλά και μια  φυλετική κατανομή.

Προφανώς, ο σημερινός κουρδικός και αραβικός πληθυσμός στο Γκαζιαντέπ είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο βλέπουμε αυτήν την πόλη να ανήκει στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ανατολίας και όχι στη Μεσόγειο.

Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε τους όρους “Αιγαίο Πέλαγος” και “Περιφέρεια Αιγαίου”, που έγιναν σχεδόν ο κανόνας μετά το πρόσφατο συνέδριο.

Δεν είναι πια έκπληξη να βλέπεις το «Αιγαίο», που έγινε ευρέως διαδεδομένο μετά από αυτά τα δύο ονόματα, ως όνομα.

Σύμφωνα με το Λεξικό Ιστορικών Ονομάτων του Bilge Umar στην Τουρκία, η ονομασία αυτή αφορά τους αρχαίους Έλληνες του Αιγαίου Πελάγους.

Από πού προήλθε αυτό το όνομα; Όταν το κοιτάμε, συναντάμε «Το όνομα της επικής μορφής του βασιλιά Αιγεά, που επινοήθηκε για να δώσει μια καταγωγή και εξήγηση για το Αιγαίο Πέλαγος».

Τότε όμως, ο παράγοντας της περιέργειας μας αναπόφευκτα αυξάνεται.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο Αιγέας; Βρίσκουμε την απάντησή του στις σελίδες ενός Λεξικού της ελληνικής μυθολογίας που αναφέρει ότι, ήταν γιος του βασιλιά της Αθήνας. Ο γιος του Θησέας πήγε στην Κρήτη για να νικήσει ένα τέρας, τον Μινώταυρο.

Αν επέστρεφε νικητής, θα έβαζε λευκά πανιά αλλιώς θα είχε μαύρα. Ο Θησέας αν και νίκησε ξέχασε να αλλάξει τα πανιά, και ο πατέρας του που ανέμενε στην ακτή, αυτοκτόνησε πέφτοντας στην θάλασσα. Για το λόγο αυτό, η θάλασσα όπου έπεσε ο βασιλιάς αυτός ονομάστηκε Αιγαίο.

Δηλαδή, θυσιάσαμε το όνομα της “Θάλασσας των Νησιών”, που γνωρίζουμε από τους χάρτες του Πίρι Ρέις, με το όνομα του βασιλιά Αιγέα, που αναφέρεται σε έναν μύθο από ελληνικές πηγές.

Τι δουλειά έχουμε με το όνομα του Βασιλιά που είχαν οι Έλληνες;

Γιατί δίνουμε το όνομα αυτού του Έλληνα Βασιλιά και στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας και στα παιδιά μας αντί για το τουρκικό όνομα “θάλασσα των νήσων”; αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων φτιάχνοντας το αφήγημα της περίληψης ελληνικών νησιών πιθανότατα σε τουρκική διοικητική περιφέρεια.   

Δημοσιογράφοι σαν τον Mustafa Armağan, δρουν στα πλαίσια συντονισμένου σχεδίου του τουρκικού καθεστώτος μέσω μεγάλων εφημερίδων, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και Τουρκία, για το τι ετοιμάζει ο Ερντογάν με αφορμή την ανακατανομή των ορίων νομών και περιφερειών στην χώρα που τώρα ξαφνικά ξανάνοιξε. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΗΠΑ 0

«Έσπασε» ρεκόρ 224 χρόνων: O Τραμπ νέος πρόεδρος των ΗΠΑ συντρίβοντας την Χάρις - «Θα είναι η χρυσή εποχή της Αμερικής» - «Θα γιατρέψω τις πληγές της χώρας μας» (upd)

Ο Τραμπ κέρδισε Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια και Πενσιλβάνια - Προβάδισμα σε όλες τις πολιτείες-κλειδιά