Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Εκπαιδεύονται για ρεσάλτο οι Τούρκοι στην EFES-2022-Νέο βίντεο

Γράφαμε χθες πως οι ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενες την κρισιμότητα της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά, μετέχουν στην τουρκική άσκηση EFES-2022, προκειμένου να έχουν τους Τούρκους από κοντά και να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Στο μεταξύ το τουρκικό υπ. Άμυνας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέο βίντεο από την άσκηση 

Η άσκηση φιλοξενείται από την Τουρκία, υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Διοίκησης της Στρατιάς του Αιγαίου.

Η EFES-2022 θα είναι επίσης μια διοργάνωση όπου θα παρουσιαστούν οι εθνικές αμυντικές τεχνολογίες και προϊόντα της Τουρκίας και οι μελλοντικές τεχνολογίες. Στην Άσκηση θα χρησιμοποιηθούν επίσης προϊόντα που έχουν εισέλθει ή σχεδιάζεται να εισέλθουν στον κατάλογο της TAF. Η άσκηση EFES-2022 περιλαμβάνει ολοκληρωμένη εκπαίδευση με πραγματικά πυρά αεροπορίας, αμφίβιες αποβάσεις, διμερές πυροβολικό και αναγνώριση ελαφρών τεθωρακισμένων στο πλαίσιο ενός γενικού σεναρίου. Οι στόχοι θα πληγούν από οχήματα υποστήριξης πυρός εδάφους, πολεμικά αεροσκάφη, οπλισμένα UAV και επιθετικά ελικόπτερα. Στην EFES-2022, όπου θα εκτελούνται επίσης επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων, θα παρουσιαστούν επίσης ελιγμοί από πλοίο σε στόχο, αερομεταφορά, έρευνα και διάσωση μάχης και μάχη σε κατοικημένη περιοχή.

Περισσότερο από χίλια ξένα στελέχη από 37 χώρες θα συμμετάσχουν στην άσκηση. Προβλέπεται ότι πάνω από 10 χιλιάδες προσωπικό, μαζί με στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα συμμετάσχουν από κοινού στην άσκηση EFES-2022, η οποία είναι η μεγαλύτερη κοινή άσκηση στην περιοχή. Ορισμένοι συμμετέχοντες είναι η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Πακιστάν και οι ΗΠΑ...

Οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην άσκηση EFES για πρώτη φορά από το 2016. Το αποβατικό πλοίο αποβάθρας κλάσης San Antonio USS Arlington (LPD 24) και η 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (MEU) μεταφέρθηκαν στη Σμύρνη για το σκοπό αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άσκηση EFES-2022 αρχίζει με την ευρύτερη διεθνή συμμετοχή. Γάλλοι αλεξιπτωτιστές διακρίνονται σε βίντεο προετοιμασίας της άσκησης που μοιράστηκε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας (MSB).

Υπουργοί Άμυνας, αρχηγοί επιτελείων και διοικητές δυνάμεων από περισσότερες από 20 χώρες αναμένεται να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες της Ημέρας Διακεκριμένου Παρατηρητή της Άσκησης.

Τούρκος αναλυτής

Σε συνάρτηση με όλα αυτά ο Τούρκος αναλυτής Baris Adibelli γράφει για το veryansintv σχετικά και με τη δήλωση του Προέδρου Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν όπου είπε: «Η Αμερική έχει αυτή τη στιγμή 5+4, δηλαδή 9 βάσεις στην Ελλάδα . Λοιπόν, εναντίον ποιών δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις; Να τι λένε: «Ενάντια στη Ρωσία…» Ψέματα… Δεν είναι ειλικρινείς. Μπροστά σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους απέναντι στην Τουρκία ».

Σύμφωνα με τον αναλυτή με άλλα λόγια, ο πρόεδρος Ερντογάν λέει ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να περικυκλώσουν την Τουρκία. Αυτές τις μέρες που η ανάμειξη της Ελλάδας στη διαδικασία παραγωγής των αεροσκαφών F-35 είναι στην ατζέντα, είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θα μείνει απαθής στις επιθετικές πολιτικές που ακολουθεί στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού των νησιών

Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν κάποιους γεωπολιτικούς υπολογισμούς μπροστά τους: η Ρωσία δεν κάνει πίσω, η Μαύρη Θάλασσα είναι ακόμα κλειστή για τις ΗΠΑ και η επιλογή της Γεωργίας είναι στο τραπέζι. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες απρογραμμάτιστες εξελίξεις σε αυτή τη διαδικασία, για παράδειγμα, η κατάσχεση ενός ρωσικού πλοίου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Μεσόγειο από την Ελλάδα πρόσφατα και η κατάσχεση ελληνικών τάνκερ από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο ως αντίποινα. Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να λειτουργεί ως το χέρι των ΗΠΑ στην περιοχή. Αν και η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από τη ζωή της, είναι από τις χώρες όπου ο αντιαμερικανισμός είναι ο περισσότερος στην Ευρώπη. Επιπλέον, υπάρχουν και αυτοί που δεν απολαμβάνουν αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υπερβολική δέσμευση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ταράζει και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι θέμα περιέργειας πώς θα χρηματοδοτήσει η Ελλάδα το κόστος ασφάλειας που αντιμετωπίζει πρόσφατα η Ελλάδα, η οποία έχει χρέη 400 δισ. Ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...