Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ανοίγει θέμα βακουφίων! Αγωγές Τούρκων στα Δωδεκάνησα για απαλλοτρίωση του 1940-Σχέδιο και κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κω

Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, η Άγκυρα, δεν θέτει μόνο Θέμα «τουρκικής μειονότητας» και περιουσιών με τις ευλογίες της Άγκυρας, αλλά εμπλέκει μέσα δημόσια ιδρύματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε μια πρωτόγνωρη κίνηση, η οποία όπως όλα δείχνουν εκπορεύεται από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο συντονισμένα  δημιουργεί θέματα σε Δυτική Θράκη και Δωδεκάνησα.

Για την ιστορία, οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες θεωρούνται σύμφωνα με κύκλους στην Άγκυρα παρανόμως, ότι είναι "Τούρκοι", ενώ τονίζουν ότι δεν τους αναφέρει η συνθήκη της Λωζάνης, αφού τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα το 1948 με τα δεδομένα που ανέφερε η ιταλο-τουρκική συνθήκη του 1912, όταν τα νησιά είχαν περιέλθει στην κατοχή της Ρώμης, πράγμα που δεν ισχύει διότι τα νησιά παραδόθηκαν στην Ελλάδα το 1948.

https://www.youtube.com/watch?v=tAItFEKiFUU

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «δημοκρατική» και τον δημοσιογράφο Δαμιανό Αθανασίου “ ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου συζητήθηκαν χθες, δύο αγωγές που άσκησαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου Τούρκοι πολίτες που διεκδικούν αποζημίωση που αφορά σε de facto απαλλοτρίωση και στην αναγνώριση ακυρότητας των από 13 Μαΐου 1940 διαταγμάτων του Ιταλού κυβερνήτη για την απαλλοτρίωση δύο κτηματομερίδων στο Νιοχώρι.

Όμοιες αγωγές έχουν ασκηθεί και ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου και έχουν ήδη συζητηθεί τον Νοέμβριο του 2021 ενώπιον της Τριμελούς συνθέσεως και αναμένεται η έκδοση αποφάσεων”.

Δεν πρόκειται σαφώς για κάτι μεμονωμένο, αλλά προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες αγωγές, σε Κω αλλά και στην Ρόδο, εξαντλώντας την υπομονή της Ελλάδος, στα νεο-οθωμανικά τερτίπια του Ερντογάν και του καθεστώτος του.   

Για παράδειγμα, σύμφωνα με άρθρο μας, “οι στρατιωτικές κατοικίες στην Αντιμάχεια στην Κω, η περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Παύλου, η Λέσχη Αξιωματικών, η παιδική χαρά στο Πυλί, το νεκροταφείο και οι παιδικές χαρές στην Καρδάμαινα, η επέκταση νεκροταφείου στην Αντιμάχεια, οι δημόσιες κατοικίες Εθνικής Αντιστάσεως (εργατικές Κατοικίες), το κτίριο του ΙΚΑ Κω, τα νηπιαγωγεία στις οδούς Πορφύρου, Αμερικής και Αβέρωφ, πολλές περιοχές και κτίρια του στρατού, της διεύθυνσης εκπαίδευσης, της εκκλησίας και του δήμου της Κω, καθώς και γη”, θεωρούνται από "σύλλογο", ότι  ανήκαν κάποτε σε μουσουλμανικά ιδρύματα.

Με αυτόν τον ύποπτο τρόπο εθνικιστικοί κύκλοι στην Άγκυρα, προσπαθούν να εγείρουν θέμα αποζημιώσεων στα νησιά αυτά, και κατ' επέκταση και ζήτημα κυριαρχίας σε νησίδες και βραχονησίδες πέριξ αυτών.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή συνεχώς  έρχονται στην επιφάνεια  και νέα ευρήματα σε ολόκληρη την περιοχή της Μικράς Ασίας. Είτε πρόκειται για αρχαία ελληνικά ευρήματα είτε για χριστιανικά μνημεία και ναούς.

Κύριες περιοχές όπου διασώζονται βυζαντινά μνημεία στη Μικρά Ασία είναι οι απόμακρες και μυθικές χώρες του Πόντου και της Καππαδοκίας. Στον ευρύ χώρο του Πόντου διασώζονται εκατοντάδες μνημεία που τα  συναντά κανείς στις ορεινές περιοχές.

Στην Τραπεζούντα σωζόταν πριν από ένα αιώνα πάνω από 80 βυζαντινές εκκλησίες, ενώ σήμερα αυτές μετρούνται  στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Όλα αυτά τα «θαυμαστά» γεγονότα ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια υπενθυμίζουν  έντονα στους Τούρκους «ένοικους» της ιερής πανάρχαιας ελληνικής  γης της Μικράς Ασίας ότι,  είναι «προσωρινοί νοικάρηδες» οι οποίοι πολύ γρήγορα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι και για αυτό «φοβούνται» όλους του ελληνικούς θρύλους και τις παραδόσεις μας  που μιλούν για την επανάκτηση της περιοχής από τους Έλληνες. "Πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ