Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τα ”παραμύθια” των Τούρκων για το “εθνικό” αεροσκάφος και η μετακίνηση εναέριων τάνκερ και AWACS στο εσωτερικό λόγω Rafale

Χθες αναφέραμε ότι σύμφωνα με τον Mesut Hakkı Caşın, σύμβουλο του Τούρκου προέδρου για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας άλλαξε μετά τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι η δουλειά του τουρκικού στρατού έχει γίνει πιο δύσκολη.

Σήμερα το πρωί ο Έλληνας ειδικός Φ.Καραϊωσιφίδης, ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του SKAI.GR “ΣΗΜΕΡΑ”, ότι “η Τουρκία σχετικά με το  αποκαλούμενο εθνικό αεροσκάφος MMU, έχει ξεκινήσει μια στενή συνεργασία με την Ν.Κορέα, ενώ οποιαδήποτε  κρίσιμη τεχνολογία υπάρχει στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, έχει την βάση της στην Ν.Κορέα.

Το “τουρκικό” άρμα μάχης ALTAY, βασίζεται σε σχέδια Νοτιοκορεατών, όπως και το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Όσον αφορά τώρα το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, αυτό ξεκίνησε με ένα κονσόρτσιουμ της Ν.Κορέας, της Τουρκίας και της Ινδονησίας. Το σχέδιο αυτό όμως ναυάγησε λόγω του ότι οι Τούρκοι ήθελαν την πρωτοκαθεδρία.

Η Ν.Κορέα παρουσίασε το 2021, το δικό της μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο αν το βάλετε δίπλα-δίπλα με το τουρκικό θα δείτε ότι είναι πανομοιότυπα.

Οι Νοτιοκορεάτες είναι σαφώς πιο προηγμένοι από τους Τούρκους, σε όλους τους τομείς.

Οι Τούρκοι όπως όλα δείχνουν, θα τοποθετήσουν στο νέο τους μαχητικό κινητήρες από F-16, ενώ η σχεδίαση του, η οποία οφείλεται στην Ν.Κορέα μας δείχνει ότι θα έχει πράγματα πάνω του εξαιρετικά προηγμένα, αλλά όλα αυτά που λένε οι Τούρκοι θα τα δούμε εκτιμώ προς το τέλος του 2030.

Αλλά για να φτάσει εκεί το τουρκικό εθνικό μαχητικό, θα πρέπει να πετάξει και να έχει πετυχημένες δοκιμές, διότι εδώ οι Ρώσοι με το Su-57 είχαν πολλά προβλήματα, και  το ανέπτυξαν μετά από πολλά χρόνια, αφού για 5 χρόνια είχαν θέμα με το κινητήρα του αεροσκάφους και τις αποδόσεις του.

Επίσης οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την διείσδυση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ενώ έχουν κάνει επανειλημμένες προειδοποιήσεις και για τις πωλήσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων( Αιθιοπία κά)             
     
Λόγω της παρουσίας των ελληνικών μαχητικών Rafale F3 που θα εξοπλιστούν με πυραύλους meteor ( εμβέλεια 120 χλμ) θα αναγκαστούν οι Τούρκοι σε επίπεδο τακτικής να μετακινήσουν  τα εναέρια τάνκερ KC-135 και AWACS προς το εσωτερικό της Μικράς Ασίας, ώστε να είναι μακριά από την εμβέλεια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας
”, κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Χθες κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θ.Μπουρολιάς ανέφερε: “Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο η ισχύς των όπλων και ο φόβος των συνεπειών που η χρήση τους επιφέρει, μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτροπή και ως φραγή σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές βλέψεις, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από λαούς που στο διάβα των αιώνων έχουν επιδείξει μόνο γενοκτονίες, καταστροφές, εκκαθαρίσεις και ξεριζωμούς.», δίνοντας το στίγμα για όσα θα δούμε στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα.

Η σημαντικότερη προσθήκη στο ελληνικό οπλοστάσιο είναι η υιοθέτηση των πυραύλων MICA NG και Meteor. Το MICA NG θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και πιο ικανούς αισθητήρες από την προηγούμενη έκδοση, ενώ μπορεί να εκτοξευθεί χωρίς να απαιτείται κλείδωμα του εχθρικού αεροσκάφους.

Οι τελευταίοι, είναι οι καλύτεροι στην κατηγορία τους σήμερα σε υπηρεσία στον δυτικό κόσμο, με πολύ μεγάλη εμβέλεια «χτυπήματος» εχθρικού μαχητικού που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα. Θα είναι μια «μακριά σάρισα» της Ελλάδας στον αέρα.

Με αυτά τα οπλικά συστήματα οι δηλώσεις της ελληνικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, θα πρέπει πλέον να φτάνουν την εμβέλεια των πυραύλων μας, διότι οι Τούρκοι δεν κατανοούν άλλη γλώσσα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...