Ελληνοτουρκικά

"Λύσσαξαν" οι Τούρκοι με την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και ρίχνουν... δόλωμα για υποχωρήσεις της Ελλάδος στο Αιγαίο

Όπως θέλει ερμηνεύει η τουρκική πλευρά την νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας, με την οποία αλλάζει άρδην η γεωπολιτική και στρατιωτική κατάσταση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ενώ πάει περίπατο η περιβόητη τουρκική υπερφίαλη "Γαλάζια Πατρίδα" του Ερντογάν.   

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε ( για να ακούσουν αποκλειστικά σε Ουάσιγκτον και Βερολίνο) ότι "οι δύο χώρες μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο, και ότι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι το διεθνές δίκαιο", μόνο που ούτε και ο ίδιος δεν το πίστευε αφού είναι γνωστή η ισλαμική φασιστική φιλοσοφία που εμπνέει την Άγκυρα του σουλτάνου Ερντογάν.

https://www.youtube.com/watch?v=aK_JucG1aaI&t=3s

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μπει σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, μόνο που στην ουσία αυτό ακριβώς γίνεται, αφού είναι γνωστό ότι οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι  ούτε στο διεθνές δίκαιο πιστεύουν, ούτε πρόκειται να κάνουν πίσω στις παράλογες απαιτήσεις τους, απλά έχουμε έναν κύκλο “δηλώσεων καλών προθέσεων” από ελληνικής πλευράς, υπενθυμίζοντας προς την Άγκυρα ότι με την υπογραφή συμφωνίας με την Γαλλία, αν απαιτηθεί σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο “θα μιλήσουν τα όπλα”, αφού αυτό επιθυμεί και ο ελληνικός λαός στο σύνολο του παρά τα προβλήματα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, έκανε μια κίνηση “ καλής θελήσεως” προς την Τουρκία, για να δείξει σε όλη την παγκόσμια κοινότητα ότι, οι Τούρκοι δεν εκτιμούν καμία διεθνή τάξη, νόμους ή οτιδήποτε παραπέμπει σε διεθνή νομιμότητα, πάνω στην οποία στηρίζεται το παγκόσμια σύστημα.

Για την αξιολόγηση των τουρκο-ελληνικών σχέσεων, ο Μητσοτάκης είπε: "Προέβλεψα ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι, γιατί να μην έχουμε ένα ήσυχο φθινόπωρο και έναν ήρεμο Χειμώνα; Πιστεύω ότι η Τουρκία καταλαβαίνει ότι η ένταση δεν θα ωφελήσει κανέναν τελικά. Για την κατάσταση στην Α.Μεσόγειο δείξαμε ότι στην περίπτωση της Ιταλίας και της Αιγύπτου, συμφωνίες για την ΑΟΖ μπορούν να γίνουν. Θα πω ειλικρινά, μπορούν να γίνουν συμφωνίες που απαιτούν αμοιβαία βήματα σε ορισμένα θέματα, ώστε να μπορέσουμε τελικά να επιτύχουμε λύσεις που θα ωφελήσουν όλους", είπε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι αποφάσεις που έλαβε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο έφεραν το πλαίσιο των σχέσεων στην περιοχή στο ευρωπαϊκό πρίσμα και ότι οι τουρκο-ελληνικές σχέσεις μετατράπηκαν πλέον σε σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Επειδή οι δηλώσεις είναι λόγια και πολλε φορές "πετάνε" στον αέρα, πάντα σε όλες τις περιπτώσεις μετράνε τα έργα, και εδώ οι Τούρκοι έχουν χάσει οικτρά όχι γιατί η Ελλάδα αγοράζει γαλλικά υπερσύγχρονα πλοία, αλλά διότι δείχνοντας το ωμό νεο-Οθωμανικό πρόσωπο τους οι Τούρκοι ( που δεν θα αλλάξει όποιος και να έρθει στην εξουσία), ταρακούνησαν και αφύπνισαν την Αθήνα που εδώ και χρόνια κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, μαζί με   χώρες σαν την Γαλλία, την Αίγυπτο αλλά και το Ισραήλ για το τι ακριβώς θέλει να επιτύχει η Άγκυρα στην Α.Μεσόγειο και αυτό θα αποδειχθεί σωτήριο στην συνέχεια στην περιοχή μας είτε το πιστεύουν πολλοί ειδικοί είτε όχι.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ