Ελληνοτουρκικά

Φράγκος: «Δεν απενοχοποιείς την Τουρκία αν δε πάρει πίσω το casus belli και τα κατοχικά στρατεύματα»

Ο Στρατηγός Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ALPHA RADIO 88,6 fm της Καβάλας, στην εκπομπή της δημοσιογράφου Σίσσυς Ακοκαλίδου αναφέρθηκε στην σχολή Σιμίτη που κάνει μιλάει για εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, ρίχνοντας  νερό στο μύλο των προκλήσεων των γειτόνων, επεσήμανε τα σημεία που γεννούν ερωτηματικά για την εξωτερική μας πολιτική όπως η μυστική συνάντηση Καλίν – Σουρανή, τον… διακριτικό παραγκωνισμό του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια, την απομόνωση της χώρας μας από τη συζήτηση για τη Λιβύη αλλά και για το σφάλμα του πρωθυπουργού να μιλήσει για «θαλάσσιες ζώνες» ενώ γνωρίζει ότι τότε «μέσα εμπλέκονται και τα χωρικά ύδατα» ενώ όπως πρόσθεσε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα που προκύπτει μετά  τη συμφωνία για τα διεθνές δίκαιο της  θάλασσας. Τέλος έθεσε τους τρεις όρους  με τους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε  να… απενοχοποιήσει την Τουρκία απέναντι σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σχετικά με το ντοκιμαντέρ της Ευτυχίας Φράγκου «Οι μη Χαμένες Πατρίδες» πράγματι έγινε μία καταπληκτική δουλειά, αναφέρεται στα Σεπτεμβριανά κατά κύριο λόγο, αυτά δηλαδή που υπέστησαν οι Έλληνες στις 6 Σεπτεμβρίου 1955, όταν  ισσοπεδώθηκαν τα πάντα σε ότι αφορούσε τις ελληνικές περιουσίες, ακόμα και  τα ιερά και όσια μας, οι εκκλησίες μας.  

Λίγο πολύ είναι γνωστά αλλά έτσι όπως τα αφηγούνται αυτοί που τα ζήσανε, και μένα ακόμη πο είμαι πατέρας της με έχουν συγκλονίσει».  

Ελληνοτουρκικά

Το… ήσυχο καλοκαίρι «Πρέπει να έχουμε μία μνήμη η οποία  λέγεται αφαιρετική, θα πρέπει να ξεχάσουμε παντελώς όσα συνέβησαν την περασμένη χρονιά και όχι μόνο. Διότι αν  πιάσουμε διαχρονικά τις σχέσεις μας με  τη γείτονα, αυτό πρέπει να είσαι πολύ ευάλωτος στο τι σε ενοχλεί και τι δεν σε ενοχλεί όσον αφορά την πατρίδα σου και  πόσο τελικά αυτή η ένοχη εξυπηρετεί αυτό που λέμε εθνικά συμφέροντα. 

Εάν λοιπόν δεχτούμε αυτό που λέει η σχολή Σιμίτη που επανήλθε δριμύτερη, ότι η Τουρκία έχει εθνικά συμφέροντα στο Αιγαίο, τότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το περσινό  καλοκαίρι ίσως ήταν παράδεισος σε σχέση με αυτό που περιμένουμε στο φετινό ήσυχο καλοκαίρι. Και για να γίνω συγκεκριμένος, πέρσι είδαμε να ξεκινάμε το  χειμώνα με την απόλυτη θρασύτητα των  Τούρκων να διασπάσουνε τα σύνορα μας  στον Έβρο, και όχι φυσικά με αυτές τις  ταλαιπωρημένες ψυχές των οικονομικών μεταναστών, των προσφύγων, των λάθρο ή όπως τους αποκαλεί ο καθένας, η πλειοψηφία εκ των οποίων μιλούσαν τούρκικα, να επιτίθενται μετά μανίας στις ελληνικές συνοριακές δυνάμεις και να θέλουν να καταστρέψουν οτιδήποτε βρεθεί  μπροστά τους και εκείνον τον ταλαίπωρο τον φράχτη στον Έβρο. Άντεξαν όμως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία σε αυτό το κύμα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μυστική συνάντηση του Καλίν με την Σουρανή «Αφού η Τουρκία εργαλειοποίησε το με- ταναστευτικό όπως λέγεται και αφού η  Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε και μετά  τις συνοδούς να της χορηγηθούν μέχρι το 2024 τρεισήμισι δισεκατομμύρια ευρώ, πέραν των άλλων δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία ήδη παρέλαβε για το μεταναστευτικό. Αφού έκαναν σουρωτήρι την αποκλειστική οικονομική ζώνη, ακόμα και τα χωρικά μας ύδατα και της Κύπρου με τα διάφορα ερευνητικά και τα εξορυκτικά,  μη ξεχνάμε και από ποιους τα έχουν αγοράσει, και μετά ήρθε και η Αγιά Σοφιά. Και σα να μην έφτανε αυτό μας κάλεσε  και ο Χάϊκο Μάας, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών στις 21 Ιουλίου να τα βρούμε. Και έγινε και εκείνη η περίφημη μυστική συνάντηση του Καλίν με την Σουρανή που από ότι είδαμε σήμερα, μάλλον επιβρα- βεύεται η όλη της προσπάθεια στις μυστικές συναντήσεις και από συμβούλους  του πρωθυπουργού στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και της μυστικής διπλωματίας μεταβαίνει ως πρέσβης της Ελλάδος  στη Ρώμη. Είναι μία θέση που την εποφθαλμιούν στο τέλος της θητείας τους οι  περισσότεροι πρέσβεις. Όμως υπουργός  εξωτερικών υπάρχει;». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός συζήτησης η Ελλάδα για την Λιβύη «Ο κ. Δένδιας δεν ήταν ούτε στη συνάντηση για το ΝΑΤΟ ούτε στη συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρών. Μη  ξεχνάμε ότι το θέμα της μυστικής συνάντησης Καλίν – Σουρανή και τη συνάντηση  όπου ήταν παρών ο Τσαβούσογλου αλλά  απών ο έλληνας υπουργός εξωτερικών που  ήταν στην Λιθουανία, ο οποίος για να εκφράσει την δυσαρέσκεια του έστειλε μια  επιστολή στους Γερμανούς και έλεγε εμείς  γιατί δεν είμαστε παρόντες στην Λιβύη,  στη σύσκεψη στο Βερολίνο; Εμάς αφορά  το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, εμείς έχουμε  θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, γιατί δε  μας καλείτε κ. Μέρκελ; Κάτι παρόμοιο  έκανε για να δείξει τη δυσαρέσκεια του  που δεν είναι παρών αλλά είναι παρούσα  η κ. Σουρανή, στη συνάντηση του Τούρκου προέδρου και του πρωθυπουργού μας. ‘Όλα αυτά  δημιουργούν μία εντύπωση ότι κάτι δε πάει καλά.  

Θέλει να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες του ο έλληνας ΥΠΕΞ σε αυτά τα  οποία πρόκειται να συζητηθούν;»

Όταν μιλάς όμως για θαλάσσιες ζώνες τότε  μέσα εμπλέκονται και  τα χωρικά ύδατα «Κάτι που δεν άρεσε επίσης είναι ότι σε μία δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «έχουμε ελληνοτουρκικές  διαφορές αλλά η πιο σημαντική είναι οι θαλάσσι- ες ζώνες», κ. πρωθυπουργέ η διαφορά μας με την Τουρκία είναι  μία και μοναδική, πως θα οριοθετηθεί η  ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα και πέραν τούτου ουδέν. Όταν μιλάς όμως για θαλάσσιες ζώνες τότε μέσα εμπλέκονται και τα  χωρικά ύδατα και το γνωρίζουν πολύ καλά ακόμα και η κ. Σουρανή. 

Μα τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος είναι μονομερές  αναφαίρετο δικαίωμα που προκύπτει μετά τη συμφωνία για τα διεθνές δίκαιο της  θάλασσας του 1982 και όταν εμείς το υπογράψαμε η Τουρκία μας κήρυξε το casus  belli. Δηλαδή ότι αν εμείς τολμήσουμε να  επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα  12 ναυτικά μίλια αυτό θα είναι αιτία πολέμου. Και ρωτώ από το 1995 που έγινε αυτό μέχρι και σήμερα πέρασαν όλα τα  κόμματα, είπε κανένας τους στην Ε.Ε ότι όταν κάποιος θέλει να κάνει ενταξιακές  διαπραγματεύσεις δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε.;  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυπριακό

Εδώ στη Κύπρο κατέχει το 38%, χθες εκδίωξε και ένα σκάφος αλιευτικό που ήταν στα διεθνή ύδατα, μετά το Ακρωτήρι, και το λιμενικό της Τουρκίας τους εξεδίωξαν και τους είπαν «εσείς δε μπορείτε να ξαναπλησιάσετε από Δερύνεια μέχρι Αμμόχωστο γιατί εκεί είναι η ΑΟΖ της Τουρκίας! Αυτά γίνονται τώρα που έχουμε ήσυχο  καλοκαίρι, ποιον αφορά  αυτό; Γιατί τη προηγού- μενη μέρα της συνάντησης του πρωθυπουργού  μας με τον Ερντογάν εμβολίστηκε σκάφος του λι- μενικού μας στόλου –που  είναι αιτία πολέμου- και  εμείς τον κατάπιαμε για  να έχουμε ήσυχο καλοκαίρι; Είναι πολλά τα  ερωτήματα που προκύπτουν και ποιες  οι πιέσεις που δεχόμεθα».  

Να βάλουμε όρους και προϋποθέσεις «Δεν απενοχοποιείς τη Τουρκία αν δε πάρει πίσω το casus belli και τα κατοχικά  στρατεύματα από την Κύπρο. Δεν απενοχοποιείς τη Τουρκία ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε  στην Ε.Ε., ούτε τους δίνεις διαβατήριο  για να πάρουν δισεκατομμύρια από την  Ευρώπη. Δεν απενοχοποιείς τη Τουρκία  χωρίς ανταλλάγματα και προϋποθέσεις,  απόσυρση του casus belli και τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, και ξανά  ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία! Κατέχουν  έδαφος της Ευρώπης, παραβιάζουν την  ΑΟΖ της Ευρώπης, δεν είναι ελληνοτουρκική διαφορά αλλά με τα άλλα 28 κράτη  που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιτέλους  ας το καταλάβουν όλοι οι Έλληνες και οι  όποιες σχολές υπάρχουν, του τέως πρω- θυπουργού, και καλό είναι να παραμείνει  τέως και να μη ξαναγίνει.. έως!».

https://www.youtube.com/watch?v=u5N3Y3obZkY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ