Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Τουρκία ετοιμάζει UCAV κατά πολεμικών πλοίων: Το Oruç Reis “προθερμαίνεται” για έρευνες

Σε νέο στοχευμένο κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων προχωρά η Τουρκία μετά την παρουσία “αλιευτικών” πλοίων νοτίως της Κρήτης, που αφορούν ξεκάθαρα σχέδιο “γκριζαρίσματος”.     

Αρχικά αμερικανικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία ετοιμάζει πυρετωδώς νέα ναυτική τακτική κατά μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, με την μαζική χρήση UCAV, με τις ανάλογες δυνατότητες.

Η πρόοδος στην εγχώρια παραγωγή UAV βοηθά τις προσπάθειες του τουρκικού ναυτικού να αναπτύξει CONOPS με UCAV. Το τουρκικό ναυτικό εφάρμοσε για πρώτη φορά “επίθεση” κατά στόχου επιφανείας με μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της άσκησης “Γαλάζιας Πατρίδας”, όταν ένα Bayraktar TB2 UCAV πέτυχε στόχο με έξυπνο πυρομαχικό MAM-L από μεγάλη απόσταση", αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την τουρκική αμυντική βιομηχανία να ετοιμάζει UCAV, τα οποία θα έχουν ως αποκλειστική αποστολή μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.

Ότι κάνουν δηλαδή τα Bayraktar TB2 στην ξηρά τώρα αυτά και κάποια άλλα drone, θα το υλοποιούν και στην θάλασσα, με την βοήθεια ειδικών συστημάτων.

Ο κίνδυνος αυτής της τακτικής σαφώς και είναι σοβαρός,ενώ υπενθυμίζουμε ότι επιθέσεις “κορεσμού” από UCAV, μπορούν να αποσυντονίσουν και τα καλύτερα αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα του κόσμου, όπως βλέπουμε αυτές τις ημέρες στο Ισραήλ.

Τουρκικά drones έχουν παρατηρηθεί  να απονηώνονται από τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ ήδη οι Τούρκοι τα έχουν εντάξει ως οργανικά στα πλοία τους. 

Φρεγάτες και άλλες μονάδες επιφανείας διαθέτουν ως οργανικά mini UAVs ή drones, καθώς αυτά αποτελούν πλέον χρήσιμα εργαλεία για επιχειρήσεις ελέγχου και επιτήρησης, αλλά τώρα η χρήση τους πάει ένα βήμα παρακάτω και αφορά σοβαρότατη απειλή .

Η παρουσίαση του ελληνικού drone το καλοκαίρι, θα πρέπει να δώσει μεγάλη ώθηση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, ώστε αυτή να κινηθεί ταχύτατα, για να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χαμένο έδαφος το επόμενο διάστημα.

Ο ελληνικός στρατός έχει ανάγκη από drone όλων των τύπων και των κατηγοριών, για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά σχέδια, τα οποία μεταλλάσσονται δυστυχώς σιγά-σιγά σε ανοικτή πρόκληση.   

Το ελληνικό Πεντάγωνο εδώ και αρκετό καιρό έχει βάλει στο μικροσκόπιο του αυτή τη νέα μορφή «πολέμου» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αναλύει τις δυνατότητες των Τούρκων και εξετάζει πάντα τρόπους αντιμετώπισής τους. 

 

Ετοιμάζεται το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis για Α.Μεσόγειο      

 

Την ίδια περίοδο, τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis, είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Αττάλειας για προμήθειες και συντήρηση.

Η ανακοίνωση Navtex που θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου στην περιοχή, και πληροφορίες φέρουν το πλοίο να εξέρχεται σύντομα για “έρευνες” στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό πλοίο έρευνας μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε είδους γεωλογική, γεωφυσική, υδρογραφική και ωκεανογραφική έρευνα, ειδικά αναζητήσεις φυσικών πόρων.Το πλοίο μπορεί να εκτελέσει τρισδιάστατες σεισμικές επιχειρήσεις βάθους έως και 8 χιλιάδες μέτρα, και σεισμικές έρευνες 2 διαστάσεων βάθους έως και 15 χιλιάδων μέτρων.

Η Τουρκία όπως όλοι βλέπουν, ειδικά το τελευταίο διάστημα, θέλει να "στηρίξει" την Γαλάζια Πατρίδα και ειδικά το τουρκολιβυκό μνημόνιο με κάθε τρόπο, για αυτό και παράλληλα με τους εξοπλισμούς, η Άγκυρα προσπαθεί, ανεπιτυχώς βέβαια, να συνάψει διμερείς συμμαχίες με Αίγυπτο, Συρία, Λίβανο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ότι δήθεν κοινή ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης "ακουμπά" στα εδάφη που ελέγχει ακόμα ο στρατηγός Χαφτάρ.   

https://www.youtube.com/watch?v=nRtCYFRIlUU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ