Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στόχος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας το ελληνικό ΠΝ & το Αιγαίο - Η ελληνική απάντηση με UCAV-USV

Ο γνωστός Τούρκος επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, απάντησε σε ερώτηση για το μακροχρόνιο σχέδιο της χώρας του να κυριαρχήσει σε Αιγαίο - Α. Μεσόγειο, κάνοντας χρήση νέων οπλικών συστημάτων κατά του ελληνικού, αιγυπτιακού και ισραηλινού ναυτικού.    

Ο Ντεμίρ ανέφερε ότι “ειδικά σήμερα, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ευρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?v=KLZTfie5RaEhttps://twitter.com/M5Dergi/status/1375565580288282625

"Η ανάπτυξή τους θα συνεχιστεί αμείωτη παρά τις αναφορές ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων. Από αυτή την άποψη, εστιάζουμε ποια drone θα κατασκευάσουμε.

Επίσης δημιουργούμε μη επανδρωμένα και επανδρωμένα υποβρύχια οπλικά συστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι η κατεύθυνση των σχεδίων μας, ειδικά όταν εξετάζουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο;
Αυτή τη στιγμή μπορούμε εύκολα να πούμε ότι η Τουρκία σχεδιάζει και κατασκευάζει το δικό της υποβρύχιο. Οι δυνατότητες των Ναυτικών Δυνάμεων μας σε υποβρύχια είναι προφανείς.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επίσης πάνω σε νέα σχέδια που αφορούν εναέρια, ναυτικά και χερσαία μη επανδρωμένα οχήματα σε διάφορα μεγέθη, καθώς πιστεύουμε ότι το μέλλον ανήκει σε αυτά τα συστήματα.

Επίσης πολλά από τα σχέδια μας αφορούν συμβατικά όπλα και προϊόντα. Τεθωρακισμένα οχήματα, υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη, αυτά είναι γενικά τα μοντέλα που θέλουμε να κατασκευάσουμε.

Για αυτό οφείλουμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα για να επιτύχουμε τα σχέδια μας.

Πώς επηρέασαν οι κυρώσεις CAATSA την αμυντική μας βιομηχανία σε αυτήν τη διαδικασία; Αφήνουμε τις κυρώσεις αυτές πίσω μας και συνεχίζουμε. Ίσως μπορούμε να πούμε ότι για μας δόθηκε μια επιπλέον ώθηση όσον αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας μας.

Σκεφτόμαστε συνεχώς το μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον και κάνουμε προετοιμασίες και σχέδια. Ορισμένα αμυντικά προϊόντα είναι έτοιμα και μερικά συνεχίζουν να δοκιμάζονται.  Είναι ένα μακρύ ταξίδι. Επί του παρόντος, επιδιώκουμε να επενδύσουμε στο μέλλον με χώρες με συγκεκριμένη ικανότητα στον αμυντικό κλάδο ( Κίνα)”, κατέληξε μεταξύ πολλών άλλων ο ίδιος.

https://youtu.be/axBDB7ncz-M

Ελληνική προσπάθεια στο κλάδο των μη επανδρωμένων οχημάτων

Η Ελλάδα οφείλει να “διαβάσει” προσεκτικά όλα τα σχέδια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και να δώσει “απαντήσεις” μέσα σε λογικά πλαίσια, για την καλύτερη αντιμετώπιση της τουρκικής πολεμικής μηχανής.

Η ουσία των δηλώσεων του Ντεμίρ αφορά μη επανδρωμένα εναέρια, ναυτικά και χερσαία συστήματα, τα οποία είναι το μέλλον του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Αναφέρουμε ότι για την χώρα μας για παράδειγμα, το πρόγραμμα LOTUS είναι μια πολύ καλή αρχή που αφορά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα:

• HCUAV, για το οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία πτητικές δοκιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

• DELAER, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει πτητικές δοκιμές τον επόμενο χρόνο.

Το LOTUS αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να αποδείξει την ικανότητά της τόσο στην παραγωγή τεχνολογιών αιχμής, στην κατασκευή σύνθετων υλικών και στην υλοποίηση ασφαλών επικοινωνιών, όσο και στον συντονισμό εγχώριων και ξένων εταίρων από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Στην συνέχεια το σκάφος SEA RIDER το οποίο θα είναι εξ ολοκλήρου ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης είναι μια πολύ απάντηση σχετικά με μη επανδρωμένα ναυτικά συστήματα.

Αυτήν την περίοδο που μιλάμε προετοιμάζονται νέα σχέδια μη επανδρωμένων συστημάτων και για τις Τρεις διαστάσεις, εισάγοντας την Ελλάδα στην νέα εποχή, μέσω προγραμμάτων της ΕΕ.

Η ικανότητα της Ελλάδος να αναπροσαρμόζει την βιομηχανία της στις ανάγκες των καιρών θα δώσει την δυνατότητα να αναχαιτιστούν οι Τούρκοι και τα πολυδιαφημισμένα σχέδια τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο το επόμενο διάστημα και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. 

https://youtu.be/nBs_GGdSaz8

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ