O Στρατηγός Φράγκος Φ. σε εκδήλωση που διοργάνωσε μέσω διαδικτύου το Ιnternational Ηellenic Αssociation-ΙΗΑ παρουσίασε το θέμα: “Σφαίρες επιρροής“ , δίνοντας μία διαχρονική απάντηση σε όσους αμφισβητούν την νομοτελειακή ύπαρξη «Σφαιρών Επιρροής», όσο και αν εκλαμβάνεται Πολιτικός κυνισμός.
Αναφέρθηκε στην ενδοτικότητα του πολιτικού συστήματος και έφερε ως παράδειγμα την εφαρμογή του Χάρτη του Bureau of Energy resources υπηρεσία του State department δηλ. ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ
Επίσης αναφέρθηκε:
- Στην πολύ κακή «Συμφωνία των Πρεσπών» και την καταπάτηση της συμφωνίας του 1914 (πρωτόκολλο της Κέρκυρας) από την Αλβανία που αφορά την Ελληνική Μειονότητα της Β. Ηπείρου.
- Στην λαθεμένη επιλογή για την ίδρυση του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο. και Στην στάση της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα και Τουρκία.
- Την ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων να καταγγείλουν το Casus Beli του 1995 προκειμένου να μην εφαρμοστεί το Δ.Δ. της θάλασσας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
- Στο πως οι διερευνητικές συνομιλίες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Τουρκία για να θέσει όλες τις διεκδικήσεις της επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά ότι η μόνη διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ και ΌΧΙ οι λεγόμενες «θαλλάσιες ζώνες» που περιέχουν και μονομερή κυριαρχικά δικαιώματα όπως αυτό της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. μίλια.
- Αναφερόμενος στην Κύπρο και την πενταμερή διάσκεψη, επικαλούμενος τον κ. Γιαννάκη Ομήρου υπενθύμισε πως όταν υπεγράφη η συμφωνία για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. , προέβλεπε πως θα υπάρχει ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ κράτος και ΌΧΙ δύο ανεξάρτητα κράτη, όπως επιδιώκει ο κ. Ερντογάν.
- Αποκάλυψε ότι πίσω από την δραστηριότητα του «Τσεσμέ» κρύβεται η πρόθεση των Τούρκων να αποτυπωθεί το ανάγλυφο του βυθού προκειμένου να αποκαλύψουν τις πιθανές θέσεις των ελληνικών «αοράτων» υποβρυχίων τύπου 214 και τόνισε τις επιδιώξεις για έρευνα και διάσωση έως τον 25ο μεσημβρινό με παράλληλη αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης, επισημαίνοντας την όχι τυχαία αναφορά του Τούρκου προέδρου στην «θάλασσα των Νησιών».
- Στις νέες συμμαχίες με Ισραήλ- Ην. Αραβικά Εμιράτα – Αίγυπτο και επίστησε την προσοχή ώστε να μην θυσιαστεί η Ελλάδα για να κρατηθεί η Τουρκία στην Δύση.
- Στον τρόπο-διαδικασία που γίνονται οι εξοπλισμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις και παράλληλα στην απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας.
- Στην αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής κάνοντας την Γεωοικονομία για να μπορέσουμε να έχουμε Γεωστρατηγική και να μιλάμε για Γεωπολιτική.
- Στο εθνικό ζήτημα του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, ζήτησε να ακολουθήσουμε τις επιταγές του Συντάγματος για την προστασία της οικογένειας δίνοντας κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων.
- Να μην απεμπολούμε τα δικαιώματά μας στην Ε.Ε. όπως αυτό της αρνησικυρίας (ΒΕΤΟ).
- Την ισχυροποίηση γεωστρατηγικά της Θράκης με την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας και τον κάθετο οδικό άξονα της Εγνατίας οδού στον Έβρο αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
- Στην καλλιέργεια του φρονήματος του Έλληνα ειδικά με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τονίζοντας την ανάγκη εκμάθησης της ιστορίας μας αλλά κάνοντας και ειδική αναφορά στον τρόπο κτήσης της Ελληνικής ιθαγένειας.