Ελληνοτουρκικά

Τουρκία - Demir: "Δεν υπάρχει ανεξαρτησία χωρίς δυνατή πολεμική βιομηχανία"

Διαφαίνεται ότι η Τουρκία θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης πολεμικής βιομηχανίας, κάτι που στην παρούσα φάση δεν ισχύει, αφού σε πολλά προηγμένα τουρκικά οπλικά συστήματα, όπως τα UAV Bayraktar, tank Altay, επιθετικά ελικόπτερα T-129 ATAK, βασικά ή περιφερειακά τους υποσυστήματα, κατασκευάζονται από ξένες αμυντικές εταιρείες, καναδική, γερμανική και αμερικανική αντίστοιχα.

Δεν υπάρχει οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία χωρίς μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της Τουρκικής Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών.

Καθώς η αμυντική βιομηχανία της χώρας αποκτά ολοένα και περισσότερους γηγενείς πόρους, αυξάνετταυτόχρονα  η ανεξαρτησία και η διαπραγματευτική δύναμη της Τουρκίας, τόνισε ο Ismail Demir κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Καινοτομίας της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε σχεδόν από τη Συνέλευση των Τούρκων Εξαγωγέων.

«Η αμυντική μας βιομηχανία δημιουργεί σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια πλήρως ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία χωρίς να είναι ανεξάρτητη στις προηγμένες τεχνολογίες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω Τούρκος αξιωματούχος επλήγη άμεσα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά των  ρωσικών αντιαεροπορικών S-400

Ο αμυντικός τομέας περιλαμβάνει επίσης διάφορους υποτομείς και τεχνολογίες, και οι εξελίξεις στον αμυντικό τομέα βελτίωσαν τους υποτομείς του, τόνισε ο Demir.

Η Τουρκία εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης ισχύος των δεξαμενών της, ελαφρών θωρακισμένων οχημάτων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και πυραύλων, είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα επικεντρώνεται επίσης σε μελλοντικές πολεμικές τεχνολογίες, όπως ηλεκτρομαγνητικά και συστήματα λέιζερ.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Τουρκία θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης πολεμικής βιομηχανίας, κάτι που στην παρούσα φάση δεν ισχύει, αφού σε πολλά προηγμένα τουρκικά οπλικά συστήματα, όπως τα UAV Bayraktar, tank Altay, επιθετικά ελικόπτερα T-129 ATAK, βασικά ή περιφερειακά τους υποσυστήματα, κατασκευάζονται από ξένες αμυντικές εταιρείες, καναδική, γερμανική και αμερικανική αντίστοιχα.

Η Ελλάδα θα πρέπει  στην παρούσα  φάση να εμβαθύνει μέσω της συμμετοχής της στην Pesco και σε δεύτερο χρόνο να προσπαθήσει να δημιουργήσει την δική της πολεμική βιομηχανία.

Το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται υπάρχει τόσο εντός Ελλάδας, όσο και στον απόδημο Ελληνισμό.

Χρειάζεται θέληση και πρόγραμμα, προκειμένου κάποτε η χώρα μας να δημιουργήσει τα δικά της προηγμένα οπλικά συστήματα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...