Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Μπλόκο" με φρεγάτες, φουσκωτά με την Ζ-ΜΑΚ & υποβρύχιο στο Oruc Reis - Το πλωτό τείχος

Μόλις ένα 24ωρο πριν τη λήξη της παράνομης τουρκικής NAVTEX και οι Τούρκοι προσπάθησαν να προκαλέσουν όσο περισσότερο μπορούσαν τον στόλο μας. Το τείχος όμως του Πολεμικού Ναυτικού ήταν εκεί και απέτρεψε τα σχέδια της Άγκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Oruc Reis, συνοδευόμενο από τα βοηθητικά σκάφη «Ataman» και «Cengiz Han», καθώς και πολεμικά πλοία, έφτασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα 6,8 ναυτικά μίλια από τη νήσο Στρογγύλη στο σύμπλεγμα του Καστελορίζου.

Λεπτομέρειες για το σκηνικό έντασης που στήθηκε εκεί, φέρνει στην δημοσιότητα ο BΗΜΑτοδότης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν, την ώρα που το Oruc Reis έφτανε κοντά στα 6 μίλια, έκαναν την εμφάνισή τους οι Ελληνικές δυνάμεις με φρεγάτες, ταχύπλοα σκάφη και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού, δημιουργώντας ένα θαλάσσιο και απροσπέλαστο “τείχος” προστασίας των εθνικών χωρικών υδάτων.

Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Καστελλόριζου εισέρχονταν με τα φουσκωτά τους μέλη της επίλεκτης ομάδας της Z-MAK, με εξελιγμένο οπλισμό και με φούμο στο πρόσωπό τους, αόρατοι και αυτοί φρουροί του ακριτικού αυτού νησιού.

Βάσει της Navtex που είχε εκδοθεί και η οποία ισχύει έως το βράδυ της Κυριακής (29/11), το τουρκικό ερευνητικό, με τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han και με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων συνέχιζε τις έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να τραβήξει το σχοινί στα άκρα ακόμα και με την πρόκληση θερμού επεισοδίου προκειμένου να σύρει τη χώρα μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Τι επιχειρούν οι Τούρκοι; 
 

  • Να αποκόψουν το Καστελόριζο από τον κορμό των άλλων νησιών του Αιγαίου.
  • Να εγκλωβίσουν το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης σε μια ζώνη τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
  • Να αποκτήσουν δικαιώματα χρησικτησίας δημιουργώντας τετελεσμένα, παρά το γεγονός ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους, εν προκειμένω της Ελλάδας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που της ανήκει προκύπτουν ipso facto και ab initio, είναι δηλαδή απαράγραπτα, ακόμη κι αν ένα άλλο κράτος εκτελεί εργασίες προσπαθώντας να παραχαράξει το Διεθνές Δίκαιο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ