Στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας ετοιμάζει ο Ερντογάν. Στόχος της Άγκυρας πλέον είναι να χτιστούν στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη και μια μόνιμη στα Κατεχόμενα.
Όπως καταλαβαίνουμε πλέον η Άγκυρα προετοιμάζεται για σύγκρουση και πρέπει η Αθήνα να λάβει άμεσα μέτρα.
Σύμφωνα με Αραβικό ΜΜΕ, η Άγκυρα σχεδιάζει να χτίσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη. Δεν αναφέρει σε ποιο σημείο της χώρας, αλλά λογικά αυτό θα συμβεί στη Μισράτα, καθώς ήδη εκεί διαθέτει και υπόστεγα, όπου φιλοξενούνται τα UAV Bayraktar.
Επίσης στη Μισράτα θα μπορούσε να χτιστεί άνετα και μία ναυτική βάση. Δηλαδή θα έχουμε μονιμή παρουσία πολεμικών πλοίων της Τουρκίας κάτω από την Κρήτη.
Για να μην λάβει χώρα όμως μία τέτοια υπόθεση, η χώρα μας θα πρέπει να μπλοκάρει τους Τούρκους ανάμεσα σε Λιβύη και Κρήτη, με ότι και εάν σημαίνει αυτό!
Ταυτόχρονα οι Τούρκοι σσχεδιάζουν ναυτικ'η βάση και στα Κατεχόμενα. Μάλιστα η εφημερίδα HAVADIS αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της ότι υπάρχουν σχέδια τηε Τουρκίας για δημιουργία ναυτικής βάσης στο Τρίκωμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το σενάριο αυτό γράφεται και μάλλον δεν είναι ένα απλά σενάριο.
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ DRONES
Σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη η Τουρκία παρουσίασε χθες την προσγείωση του πρώτου τουρκικού drone Bayraktar TB2 στο αεροδρόμιο Λευκονοίκο στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Το μήνυμα ήταν ότι η Άγκυρα μπορεί αργά αλλά σταθερά να αυξήσει την παρουσία και τον έλεγχο της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τρία συστήματα ελέγχου των drones στο αεροδρόμιο και κάθε σύστημα μπορεί να ελέγξει μέχρι και 6 drone.
Τα drones Bayraktar TB2 είναι μεσαίας κατηγορίας έχουν μία εμβέλεια της τάξης των 150 χλμ από το σημείο ελέγχου και ανήκουν στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το κάθε drone, που πετάει με ταχύτητα 130 χλμ και για 24 ώρες, μπορεί να καλύψει έκταση 3.000 χιλιόμετρων η οποία πρέπει να βρίσκεται μέσα στην εμβέλεια του συστήματος ελέγχου.
Τα drones Bayraktar TB2 εκτός από τα Κατεχόμενα βρίσκονται και στην Τρίπολη της Λιβύης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία διαθέτουν συστήματα ελέγχου για τα drones. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία «ομπρέλα» παρακολούθησης από τα τουρκικά drones στην Ανατολική Μεσόγειο.