Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το αλβανικό κράτος δείχνει ξανά το ανθελληνικό και απάνθρωπο πρόσωπο του, σε σημείο που να μην σέβεται ούτε τον πόνο της οικογένειας του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα.
Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, η αλβανική αστυνομία μετέβη στο σημείο της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου στους Βουλιαράτες όπου η οικογένεια του χτίζει εκκλησάκι στην μνήμη του και με το πρόσχημα ότι δεν είχε ληφθεί η σχετική άδεια από το δημαρχείο της Δρόπολης, σταμάτησε τις εργασίες.
Την επόμενη ημέρα η οικογένεια Κατσίφα επισκέφθηκε το δημαρχείο προκειμένου να ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για χορήγηση αδείας.
Ωστόσο, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας έστησαν μπλόκα σε τρία σημεία από την είσοδο των Βουλιαρατών έως το υψηλότερο σημείο του χωριού.
Το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου όταν οι γονείς του Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βουλιαρατών και άλλοι κάτοικοι του χωριού πήγαν στο σημείο που ανεγειρόταν ο ναΐσκος, είδαν ότι όλα τα υλικά που είχαν αγοραστεί για τις οικοδομικές εργασίες ήταν κατεστραμμένα και διασκορπισμένα πολλά μέτρα μακρυά.
Νωρίτερα, τα ξημερώματα της Κυριακής είχε γίνει αντιληπτή η πτήση drone πάνω από τους Βουλιαράτες και συγκεκριμένα πάνω από το χώρο που θυσιάστηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες η αλβανική αστυνομία έχει καλέσει όλους τους κτηνοτρόφους του χωριού Βουλιαράτες στο αστυνομικό τμήμα στους Γεωργουτσάτες, προκειμένου να τους κάνει ερωτήσεις για όσα γνωρίζουν σχετικά με την ανέγερση του ναΐσκου.
Επίσης τους απευθύνει ερωτήσεις ακόμα και για τα χωράφια που βόσκουν τα αιγοπρόβατα τους, αν είναι υπό την κυριότητα τους ή ενοικιασμένα!
Τον τελευταίο μήνα έχουν ενταθεί οι διεργασίες σχετικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες διθυραμβικές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ωστόσο με την ασέβεια στην μνήμη ενός νεκρού και στον πόνο της οικογένειας του και την τακτική τρομοκράτησης στους κατοίκους ενός χωριού για ένα εκκλησάκι σε απόμερο σημείο, το αλβανικό κράτος αποδεικνύει ότι έχει μείνει στην εποχή του Ενβέρ Χότζα.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα Τίρανα να σεβαστούν επιτέλους την οδύνη της οικογένειας Κατσίφα και γενικότερα τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου