Εθνικά θέματα

Με εισιτήριο η είσοδος για τους επισκέπτες στην Αγία Σοφία- Τι ανακοίνωσε η Τουρκία (Βίντεο)

Σε μία σημαντική ανακοίνωση σχετικά με την Αγία Σοφία προχώρησε σήμερα (31/10) ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού, Mehmet Nuri Ersoy, ο οποίος ανέφερε πως από τις 15 Ιανουαρίου οι ξένοι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εισιτήριο, για να μπουν στον χώρο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με τη Daily Sabah, έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης για την αξιολόγηση των τουριστικών δεδομένων της Τουρκίας το πρώτο εννεάμηνο του 2023. 

Ο υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης στον χώρο βρίσκονται σε εξέλιξη, με τα σχέδια υλοποίησης να προχωρούν και σε άλλα τμήματα του χώρου.


Αγία Σοφία: Τι ανακοινώθηκε για το εισιτήριο


«Ξεκινώντας από τις 15 Ιανουαρίου 2024, εφαρμόζουμε ένα σχέδιο διαχείρισης επισκεπτών σύμφωνα με τις οδηγίες της UNESCO. Αυτή η στρατηγική κίνηση αποσκοπεί στη διασφάλιση της διατήρησης του τζαμιού της Αγίας Σοφίας και της πλατείας της ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO» δήλωσε αρχικά ο υπουργός.

Μία από τις βασικές αλλαγές που περιέγραψε ο Ersoy είναι η καθιέρωση ξεχωριστών σημείων εισόδου για λατρευτικούς και τουριστικούς σκοπούς. Οι Τούρκοι πολίτες που επισκέπτονται για λατρεία δεν θα βιώσουν καμία αλλαγή, ωστόσο, οι ξένοι επισκέπτες που φθάνουν για τουρισμό και πολιτιστική εξερεύνηση θα πρέπει να καταβάλλουν εισιτήριο εισόδου, μια πρακτική που παρατηρείται συνήθως σε πολλούς εμβληματικούς τόπους λατρείας παγκοσμίως.

Μιλώντας για το τέλος εισόδου, ο υπουργός Πολιτισμού διευκρίνισε: «Δεν έχουμε οριστικοποιήσει ακόμη το τέλος. Θα καθορίσουμε τη δομή του τέλους πριν από τις 15 Ιανουαρίου 2024. Αυτήν τη στιγμή εστιάζουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης των επισκεπτών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SDF
Μέση Ανατολή 0

Βίντεο υπερπαραγωγή! Κούρδοι «φαντομάδες» μπούκαραν σε φυλάκιο και απελευθέρωσαν Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών-Σοκ στην Τουρκία

Χολιγουντιανή παραγωγή και εξοπλισμός και δεξιότητες που δεν περίμενε κανείς πως θα διέθεταν οι κουρδικές SDF