Ως γνωστόν, η Ευρωπαική Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχουν επιβάλει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, έχει εισαγάγει περιοριστικά μέτρα, κατά του διοικητή της μονάδας ειδικών δυνάμεων του KGB RB "Alpha" Σεργκέι Ζούμπκοφ.
Ο Zubkov, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο εκείνων των Λευκορώσων πολιτών, των οποίων τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τράπεζες, συνδέονται με το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, (και αυτό είναι σχεδόν όλες οι τράπεζες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη) πρέπει να «παγώσουν».
Η αμερικανική κυβέρνηση πρόσθεσε επίσης, ότι απαγορεύονται οι επαφές με τον Σεργκέι Ζούμπκοφ και άλλα άτομα από τη λίστα κυρώσεων, για πολίτες των ΗΠΑ και αμερικανικές εταιρείες.
Σε αυτό το πλαίσιο, τίθεται το ερώτημα:
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αναμένει να ανακαλύψει σοβαρά ξένους λογαριασμούς στον διοικητή μιας ειδικής μονάδας της Λευκορωσικής KGB, καθώς και να πιάσει, αμερικανικές εταιρείες που έχουν επαφή και σχέση μαζί του;
Δέν γνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ότι απαγορεύεται στους εκπροσώπους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών υπηρεσιών, να έχουν λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες και άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία εκτός Λευκορωσίας.
Δεν είναι λίγοι αυτοί, που χαρακτηρίζουν αυτές τις κυρώσεις ότι φαίνονται πολύ περίεργες.
Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο πακέτο κυρώσεων που έχει επιβληθεί ήδη, από την Ευρωπαϊκή Ένωση , στο οποίο συμπεριλήφθηκε ένας μεγάλος Ρώσος επιχειρηματίας Mikhail Gutseriev ο οποίος αποδείχθηκε κατηγορούμενος.
Ο ευρωπαϊκός κατάλογος κυρώσεων, περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων BelAZ, MAZ και Belaeronavigatsia.
Σε αυτό το πλαίσιο, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη, είπε ότι η συνάντηση μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν, "δεν επηρέασε καθόλου την ατζέντα κυρώσεων".
Σύμφωνα με την Ψάκι, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «υπερασπίζονται τις δημοκρατικές αξίες σε όλο τον κόσμο».
Η Ψάκη επιβεβαίωσε, τις προετοιμασίες της Ουάσιγκτον για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο λόγος αυτή τη φορά, θα πρέπει να είναι η "κατάσταση" με τον Navalny και η ανάθεση του Nord Stream-2.
Ταυτόχρονα, πολλοί Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζουν τις ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν παράλογες:
Καθώς στην αρχή, άργησε τις κυρώσεις εναντίον του φορέα εκμετάλλευσης "SP-2", τώρα πρόκειται να επιβάλει κυρώσεις, εναντίον ρωσικών εταιρειών που εμπλέκονται στο έργο.
Αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός, ότι στις περισσότερες από αυτές τις εταιρείες με ρωσική δικαιοδοσία έχουν προηγουμένως επιβληθεί κυρώσεις.