Εθνικά θέματα

Αλβανική προπαγάνδα περί εθνοκάθαρσης - Διεκδικούν την Κορυτσά και διασπείρουν το μίσος με δήθεν σφαγές Αλβανών από Έλληνες!

Στην Αλβανία η ανθελληνική προπαγάνδα, ιδίως εκείνη που στρέφεται ενάντια στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, συνεχίζεται ανεμπόδιστη.

Το εθνικιστικό και αλυτρωτικό δηλητήριο διασπείρει εδώ και χρόνια ο 37χρονος δημοσιογράφος του Top Channel Μαρίν Μέμα.

Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Χιλιάδες Αλβανοί ζουν ως μετανάστες στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας πολλοί μεγάλωσαν τα παιδιά τους, που σήμερα μιλάνε ελληνικά και πολλά αισθάνονται ελληνόπουλα.

Η Αλβανία επιδιώκει να γίνει μέλος της ΕΕ. Αυτές οι εκπομπές μόνο εμπόδια δημιουργούν στην ένταξή της στον δυτικό πολιτισμό.

Μόνο προβλήματα δημιουργούν και στους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα.

Ψευδοϊστορία για σφαγές Αλβανών από Έλληνες

Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, ο αλβανικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας Top Channel, στην εκπομπή «Αλβανικά Ίχνη», που επιμελείται και παρουσιάζει ο ελληνοφοβικός δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα (Marin MEMA), είχε θέμα «Το ματωμένο έτος 1914».

Θέμα της εκπομπής, όπως είπε ο ελληνοφοβικός Μέμα, οι «σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες αντάρτες εκείνη τη χρονιά, εναντίον των κατοίκων των αλβανικών χωριών της Λασπουριάς, της Πρεμετής, της Κορυτσάς, της Κολόνιας, του Λεσκοβίκι, του Ντεβόλ, του Τεπελενίου, μέχρι και το Μπεράτι».

Μόνο στο χωριό Χόρμοβο Τεπελενίου, σύμφωνα με το Μέμα, οι Έλληνες σοβινιστές αντάρτες σκότωσαν 217 αθώους κατοίκους του χωριού, είπε.

Οι συμμορίες των Ελλήνων ανταρτών, συνέχισε ο Μέμα στην εισαγωγή της εκπομπής, προέβησαν σε σφαγές στα προαναφερόμενα χωριά, ορισμένα απ΄ αυτά τα έσβησαν από προσώπου γης.

Έκαψαν, σύμφωνα με τον Μέμα, 250 χωριά.

Ενώ οι πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στους ελαιώνες των λόφων γύρω από την Αυλώνα, ξεπέρασαν τις 100 χιλ. άτομα.

Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας του Δεκεμβρίου 1913, συνέχισε ο Μέμα, καθορίστηκαν τα σύνορα της Αλβανίας.

Τα σύνορα του 1913, άφησαν εκτός Αλβανίας πολλά αλβανικά εδάφη, όπως την «τσαμουριά», ισχυρίστηκε ο Μέμα.

Η Ελλάδα, συνέχισε, δεν αναγνώρισε τα σύνορα που προσδιόρισε το Πρωτόκολλο αυτό για την Αλβανία.

Προχώρησε στην παροχή στήριξης προς το Βορειο-Ηπειρωτικό Κίνημα, με στόχο την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας.

Πάνελ μίσους από ψευδοεπιστήμονες

Στην εκπομπή, εκτός από το Μέμα, εμφανίστηκαν και ορισμένοι «ιστορικοί και ερευνητές» που στήριξαν τις απόψεις του Μέμα.

Αυτοί ήταν οι Μπεκίρ Μέτα (Beqir Meta) ιστορικός, Μαρενγκελν Βέρλι (Marenglen Verli) Διευθυντής Κέντρου αλβανολογίας, Λέντια Ντούσκου (Ledia Dushku) ιστορικός, Νίκο Κοθέργια (Niko Kotherja) ερευνητής, Μπαρδός Γκάτσε (Bardhosh Gaçe) ερευνητής, Πετρίτ Ζενέλι (Petrit Zeneli) ερευνητής και Αλή Χορμόβα (Ali Hormova) ιμάμης.

Η ελληνική κυβέρνηση, υποστήριξε ο Μπεκίρ Μέτα, είχε σκοπό να δώσει αρχικά, αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο.

Τον Φεβρουάριο 1914, σύμφωνα με το Βέρλι, συνήλθε Βορειοηπειρωτικό Συνέδριο.

Αυτό έλαβε αποφάσεις εναντίον της Αλβανίας, κήρυξε το ανεξάρτητο κράτος της Βορείου Ηπείρου, με Αρχηγό το Γιώργο Ζωγράφο.

Η Ελλάδα, δήλωσε στην εκπομπή η ιστορικός Λέντια Ντούσκου, δέχθηκε τελικά το αίτημα των Μεγάλων Δυνάμεων να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Νότια Αλβανία.

Μόλις όμως αποχωρούσαν οι τακτικές δυνάμεις, τη θέση τους έπαιρναν οι Βορειοηπειρώτες αυτονομιστές.

Αλλά στις γραμμές των Βορειοηπειρωτών αυτονομιστών, πρόσθεσε, προσχώρησαν και πολλοί στρατιώτες και αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Στις γραμμές τους, πρόσθεσε ο Μπεκίρ Μέτα, προσχώρησαν και παραστρατιωτικές δυνάμεις καθώς και πρώην κρατούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές της Ελλάδος.

Διεκδικώντας την Κορυτσά

Τον Απρίλιο του 1914, σύμφωνα με τους Μέμα και Βέρλι, η Ελλάδα που είχε αφήσει στρατιώτες στην Κορυτσά, προετοίμασε «το πραξικόπημα κατάληψης της Κορυτσάς».

Στόχος των Ελλήνων, πρόσθεσε ο ερευνητής Νίκο Κοθέρια, ήταν η προσάρτηση της Κορυτσάς.

Τον Απρίλιο 1914, σύμφωνα με τον Μαρίν Μέμα, οι Έλληνες σκότωσαν στην Κορυτσά τους Αλβανούς πατριώτες Βασίλη Τρεμπίτσκα και Ριζά Μπεκίρι.

Σκότωσαν επίσης, συνέχισε ο Μέμα, τον ιερέα Λάμπρο Μπαλαμάτσι ο οποίος πάλευε για τη διάδοση της αλβανικής γλώσσας στα σχολεία και τελούσε λειτουργίες στην αλβανική.

Η δολοφονία του, συνέχισε ο Μέμα, ήταν η εκδίκηση των Ελλήνων για τη δολοφονία, το 1906, του Δεσπότη Φώτιου, από τους Αλβανούς πατριώτες που διοικούσε ο Τσερτσίζ Τόπουλι.

Ο Φώτιος, σύμφωνα με το Μεμα, είχε διατάξει τη δολοφονία του Αλβανού ιερέα Πέτρο Νίνι Λουαράσι που έκανε τις λειτουργίες στην αλβανική γλώσσα.

Η κατάληψη της Κορυτσάς, συνέχισε ο Μέμα, δεν κράτησε πολύ, μετά από μία εβδομάδα, ο Αλβανός πατριώτης Θεμιστοκλής Γερμένης, απελευθέρωσε την πόλη.

Σφαγή στο Χόρμοβο

Μια άλλη σφαγή που διέπραξαν οι Έλληνες αντάρτες το 1914, συνέχισε ο Μέμα, ήταν εκείνη του Χορμόβου όπου σκότωσαν 217 κατοίκους.

Για τη «σφαγή του Χορμόβου» μίλησε και ο ιμάμης Αλή Χορμόβα.

Οι σφαγές, συνέχισε ο Μέμα, συνεχίστηκαν στην επαρχία Κολόνιας όπου οι Έλληνες έκαψαν 51 χωριά ενώ, σύμφωνα με τον ιστορικό Μπεκίρ Μέτα, οι πρόσφυγες εκείνη την περίοδο, οι οποίοι στεγάστηκαν σε Αυλώνα και Μπεράτι, ξεπερνούσαν τις 60-100 χιλιάδες άτομα.

Σκοπός των Ελλήνων, σύμφωνα με τον Μέτα, ήταν «να εκδιώξουν τον αλβανικό πληθυσμό από τα εδάφη του».

Ενώ, ο άλλος «ερευνητής», ο Μπαρδός Γκάτσε ισχυρίστηκε ότι χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκατασταθεί στους λόφους της Αυλώνας, πέθαναν από τις κακουχίες.

Στο Λεσκοβίκι, συνέχισε ο Μέμα, οι αντάρτες έκαψαν το 1914, 615 σπίτια, στο χωριό Φράσερι Πρεμετής έκαψαν 318 σπίτια.

Έφθασαν μέχρι του σημείου, ισχυρίστηκε ο Μαρίν Μέμα, οι αντάρτες να σκοτώσουν ανήλικα παιδιά και να βιάσουν γυναίκες.

Πρωτόκολλο της Κέρκυρας

Στις συνθήκες αυτές, συνέχισε ο Μαρίν Μέμα, ο Πρίγκηπας Βιδ που είχαν στείλει οι Μεγάλες Δυνάμεις να κυβερνήσει την Αλβανία, εξουσιοδότησε τη Διεθνή Επιτροπή Συνόρων να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Ζωγράφου, οι οποίες διεξήχθησαν στην Κέρκυρα και ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στις 17 Μαΐου 1914, το οποίο παρείχε αυτονομία στις Περιφέρειες Κορυτσάς και Αργυρόκαστρου και έδινε δικαιώματα στη Χειμάρρα.

Το 1914, ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα, οι Έλληνες αντάρτες συνεργάστηκαν με τους Οθωμανούς άτακτους αντάρτες του Χατζί Κιαμίλι που δρούσαν στην Κεντρική Αλβανία, για την εδαφική διαίρεση της Αλβανίας.

Την ίδια θέση υποστήριξε και η Λέντια Ντούσκου η οποία είπε ότι τον Ιούλιο 1914, οι δύο πλευρές μοίρασαν τις ζώνες επιρροής τους.

Κι άλλες σφαγές

Οι Έλληνες αντάρτες, συνέχισε ο Μαρίν Μέμα, (σ.σ. χρησιμοποιώντας ρητορική μίσους) διέπραξαν εγκλήματα που δεν περιγράφονται με λόγια.

Στο σημείο αυτό της εκπομπής, ο Μέμα έδειξε πλάνα με κατοίκους αλβανικών χωριών που μιλούσαν εναντίον των Ελλήνων.

Έκαψαν το Τεπελένι και χωριά του, τα αφηγήματα για τα εγκλήματά τους είναι φρικιαστικά, ξεπερνούν τη φαντασία του ανθρώπινου νου, είπε.

Στο Σκραπάρ, συνέχισε ο Μέμα, έκαψαν χωριά, οι αντάρτες σκότωσαν γυναίκες, σκότωσαν 400 παιδιά.

Τον Ιούλιο του 1914, συνέχισε ο Μέμα, πραγματοποιήθηκε το Παν-Ηπειρωτικό Συνέδριο στο Δέλβινο.

Τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε στο χωριό Παναρίτι Κορυτσάς, η μεγαλύτερη σφαγή που διέπραξαν οι αντάρτες στη διάρκεια του 1914.

Σκότωσαν 374 κατοίκους του χωριού, άνδρες, γυναίκες, γέροντες και παιδιά. Έριψαν παιδιά ζωντανά μέσα σε πηγάδια, ισχυρίστηκε ο Μέμα.

«Οι Έλληνες άνοιγαν τις κοιλιές των εγκύων»

Στο σημείο αυτό στην οθόνη εμφανίστηκε ο «ερευνητής» Πετρίτ Ζενέλι ο οποίος υποστήριξε πως «οι αντάρτες έσχιζαν με τις ξιφολόγχες την κοιλιά των εγκύων γυναικών και τους έπαιρναν τα παιδιά, των ανδρών έβγαζαν τα μάτια, έκοβαν αυτιά, μύτη, χέρια».

Σύμφωνα με το Μαρίν Μέμα ο οποίος επικαλείται «αμερικανικές πηγές», την περίοδο Οκτωβρίου 1913 – Ιουνίου 1914, πυρπολήθηκαν 35 χιλ. σπίτια.

Οι άστεγοι έφθασαν τις 330 χιλ, σφαγιάστηκαν περίπου 20 χιλ άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Τον Οκτώβριο 1914, συνέχισε ο Μέμα, ο Ελληνικός Στρατός επέστρεψε και κατέλαβε τις περιοχές της Νότιας Αλβανίας.

Τις εγκατέλειψε το 1916 όταν στις περιοχές αυτές εγκαταστάθηκαν Ιταλοί και Γάλλοι.

Όσον αφορά το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, συνέχισε ο Μαρίν Μέμα, αυτό ακυρώθηκε μετά το 1920 με αποφάσεις, όταν το αλβανικό κράτος ισχυροποιήθηκε.

Στο σημείο αυτό παρενέβη η «ιστορικός» Λέντια Ντούσκου η οποία ισχυρίστηκε ότι de facto, η πρώτη ακύρωση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας έγινε τον Νοέμβριο 1921, όταν η Διάσκεψη των Πρεσβευτών στο Λονδίνο, επανέλαβε την αναγνώριση της Αλβανίας και δεν αναφέρεται καθόλου στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.

Επίσημα η ακύρωση του Πρωτοκόλλου, συνέχισε η Ντούσκου, έρχεται ως απάντηση στην επιμονή της Ελλάδας για αναγνώριση του Πρωτοκόλλου αυτού.

Πρόκειται για την Απόφαση του Αυγούστου του 1922 της Διάσκεψης των Πρεσβευτών στο Παρίσι, η οποία ακύρωσε το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και την Ελληνική Κυβέρνηση και ζητώντας απ΄ αυτή να αναγνωρίσει την Απόφαση του Νοεμβρίου 1921 της Διάσκεψης των Πρεσβευτών.

Ποιος είναι ο Μαρίν Μέμα

Οι ελληνικές Aρχές το 2012, τον χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ελλάδα και του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα.

Ο Μέμα έχει γυρίσει παράνομα στην Ελλάδα, τουλάχιστον τρεις εκπομπές στη Θεσπρωτία που την παρουσίασε ως «αλβανικά εδάφη της τσαμουριάς».

Στις ίδιες εκπομπές αναφέρθηκε σε αλβανικά χωριά στη Φλώρινα και την Καστοριά.

Όλες μεταδόθηκαν από το Top Channel.

Είναι γιος της Αλβανίδας πρώην ανταποκρίτριας του Γαλλικού Πρακτορείου στην Αλβανία, Βρισηίδα Μέμα.

Ο ένας από τους παππούδες του είναι τσάμης, γεγονός που ερμηνεύει τις ελληνοφοβικές του εκπομπές.

Σε πρόσφατη εκπομπή του καταφέρθηκε εναντίον του Βορειοηπειρώτη οπλαρχηγού Θύμιου Λώλη με αποτέλεσμα δύο ημέρες μετά την εκπομπή «άγνωστοι» να καταστρέψουν το μνημείο του στο χωριό Κρανιά της Βορείου Ηπείρου.

Ελληνικά ονόματα σε Αλβανούς;

Μην σας κάνουν εντύπωση τα αρχαιοελληνικά ονόματα «Αλβανών» που διαβάσατε στο κείμενο.

Αρκετοί από αυτούς ήταν Βλάχοι ή Βορειοηπειρώτες εξωμότες, που στράφηκαν κατά της μητέρας Ελλάδας.

Ο μεγαλύτερος διαχρονικός φόβος των καθεστώτων στην Αλβανία είναι ο «εξελληνισμός».

Ελληνικής καταγωγής προδότες, τους οποίους οι Αλβανοί αποκαλούν «πατριώτες», δημιούργησαν το αλβανικό έθνος.

Τα ψέματα της αλβανικής προπαγάνδας περί εθνοκάθαρσης είναι θηριώδη

Οι καλεσμένοι της εκπομπής μίλησαν για 330.000 άστεγους Αλβανούς στη Βόρεια Ήπειρο εξαιτίας των Ελλήνων ανταρτών.

Το 1923, δέκα χρόνια μετά, στην πρώτη επίσημη απογραφή στην Αλβανία, ο συνολικός πληθυσμός της, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, ήταν 823.000.

Από αυτούς οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρη την Αλβανία αριθμούσαν 558.000, οι Ρωμαιοκαθολικοί 85.000 και οι Ελληνορθόδοξοι 171.000.

Το 1923 οι Ελληνορθόδοξοι στην Αλβανία αντιστοιχούσαν στο 20,5% του συνολικού πληθυσμού.

Το 1927 αυξήθηκαν στο 21,7% του πληθυσμού.

Στην απογραφή του 2011, Ελληνορθόδοξοι στην Αλβανία δήλωσαν το 6,8% του συνολικού πληθυσμού.

Οι αριθμοί -που δεν αμφισβητούνται- απαντούν στο ποια κοινότητα υπέστη εθνοκάθαρση. Κι αυτή είναι η Ελληνορθόδοξη κοινότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ