Ο επικεφαλής του τμήματος τηλεπικοινωνιών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (GCHQ), Τζέρεμι Φλέμινγκ, παρουσίασε την Τρίτη στην κυβέρνηση στο Λονδίνο την ανάλυση των κινδύνων για την εθνική ασφάλεια που συνδέονται με την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), αναφέρει το πρακτορείο EFE.
Η Ντάουνινγκ Στριτ, το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι ο Φλέμινγκ είχε δώσει μια «διαυγή αξιολόγηση» των απειλών που θέτει αυτή η αναδυόμενη τεχνολογία, ιδιαίτερα εκείνων στον τομέα της «παραπληροφόρησης».
Η βασική επιστημονική σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Άντζελα Μακλίν, αναφέρθηκε με τη σειρά της στους «δυνητικούς τομείς εφαρμογής και κινδύνους» της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Οι Βρετανοί υπουργοί «συμφώνησαν στην πιθανή μετασχηματιστική ικανότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης» και τόνισαν ότι είναι «ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη χρήση της», σημείωσε επίσης η Ντάουνινγκ Στριτ.
Για να διατηρηθεί αυτή η εμπιστοσύνη, σημειώνει η βρετανική κυβέρνηση, είναι απαραίτητος «ένας κανονισμός που παρέχει στους ανθρώπους ασφάλεια, αλλά δεν εμποδίζει την καινοτομία», αναφέρει η EFE.
Ο πρωθυπουργός Σουνάκ υποστήριξε ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου του ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πρωταρχική πτυχή τόσο για τη βρετανική οικονομία όσο και για την εθνική ασφάλεια.
Ένας κανονισμός για τη χρήση του «μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές που θα αναπτύξουμε τα επόμενα χρόνια, επομένως πρέπει να φροντίσουμε να το κάνουμε σωστά», κατέληξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.