Τεχνολογία

Apple: Στα «σκαριά» τo δικό της metaverse με σούπερ κάσκα

Εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό ότι η Apple κατασκευάζει μια κάσκα εικονική πραγματικότητας για τα χαρακτηριστικά της οποίας όπως συνηθίζει η εταιρεία δεν δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες και ότι μαθαίνουμε είναι από φημολογία και δημοσιογραφικές πληροφορίες. Είχε καταστεί σαφές πάντως ότι η Apple δεν θα ασχοληθεί με τον κόσμο του Virtual Reality αλλά με την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented  Reality) θεωρώντας ότι προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα. Παράλληλα η Apple είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα ασχοληθεί με το metaverse.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν νομίζω ότι το metaverse είναι ένα καλός τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων. Πάντα πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι είναι κάτι. Και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σας πει τι είναι το metaverse. H εικονική πραγματικότητα μπορεί να είναι καλή, αλλά δεν είναι ένας τρόπος να ζήσεις όλη σου τη ζωή μέσα σε αυτή. Νομίζω ότι το AR είναι μια βαθιά τεχνολογία που θα επηρεάσει τα πάντα. Φανταστείτε ξαφνικά να μπορείτε να διδάξετε με AR και να επιδείξετε πράγματα με αυτόν τον τρόπο όπως ιατρικές και άλλες εφαρμογές. Νομίζω ότι θα κοιτάζουμε πίσω και θα σκεφτόμαστε πώς ζούσαμε κάποτε χωρίς AR» είχε πει πρόσφατα ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg παρουσιάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάσκας που κατασκευάζει η Apple η οποία είναι πιθανό να κάνει την εμφάνιση της στην αγορά το 2023 ενώ παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο αμερικανικός κολοσσός αναπτύσσει ένα νέο εικονικό κόσμο, ένα κόσμο συμβατό με την κάσκα δηλαδή ένα κόσμος επαυξημένης πραγματικότητας που θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί το metaverse που προωθούν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας με πρώτη και καλύτερη την Metα μητρική εταιρεία του Facebook.

Η κάσκα σύμφωνα με το δημοσίευμα θα διαθέτει δέκα κάμερες που θα παράγουν εικόνες υψηλής ανάλυσης και θα λειτουργεί με το νέο πανίσχυρο τσιπ Μ2 που δημιούργησε η Apple για χρήση στους υπολογιστές της. Η κάσκα θα λειτουργεί με ένα λογισμικό που θα ονομάζεται realityOS το οποίο θα επιτρέπει στον χρήστη της κάσκας να έχει πρόσβαση σε δημοφιλείς υπηρεσίες της Apple όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων, το FaceTime και τους χάρτες. Η κάσκα θα κυκλοφορήσει σε μια τιμή κάπου ανάμεσα στα 2 ως 3 χιλιάδες δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ