Όμως η διαστημική υπηρεσία προσπαθεί να αναπτύξει διαστημικές στολές που να μπορούν να αντέξουν τις δραστικά μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες στη Σελήνη μεταξύ μείον 233 και 123 βαθμών Κελσίου.
Δεδομένου ότι η Σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρα, οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να χτυπήσουν την επιφάνειά της, προκαλώντας πάνω από 120 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ανθρώπους που πηγαίνουν στο φεγγάρι. Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες της NASA προσπαθούν να αναπτύξουν σεληνιακές στολές που θα χρησιμοποιούν οι αστροναύτες με νέες τεχνολογίες για την προστασία τους από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αυτές οι διαστημικές στολές θα λειτουργούν στην πραγματικότητα ως ανθρώπινη διαστημική κάψουλα.
Στο τρίτο πρόγραμμα της NASA για τη Σελήνη, το Artemis , το οποίο αποτελείται από επανδρωμένες και μη επανδρωμένες αποστολές, σχεδιάζεται να σταλεί μια γυναίκα και ένας μαύρος άνδρας στη Σελήνη για πρώτη φορά το 2025. Το πλήρωμα του Artemis 3 θα προσγειωθεί κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης, όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες πάγου. Ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε η NASA στο YouTube δείχνει τους μηχανικούς να αναπτύσσουν νέες διαστημικές στολές.
Η NASA σχεδιάζει ένδυμα υγρής ψύξης
Κατά την ανάπτυξη νέων διαστημικών στολών, οι μηχανικοί λαμβάνουν επίσης υπόψη τις θερμοκρασίες του σώματος των αστροναυτών κατά τη διάρκεια του οκτάωρου διαστημικού περιπάτου, ώστε να τις κάνουν ανθεκτικές στη θερμότητα. Ένα στρώμα από spandex γεμάτο με σωλήνες που αντλούν νερό γύρω από το σώμα των αστροναυτών θα βρίσκεται κάτω από τις ογκώδεις λευκές διαστημικές στολές τους. Η NASA αποκαλεί αυτό το στρώμα "στολή αερισμού με υγρό ψύξης" και απορροφά τη θερμότητα που παράγεται από τις κινήσεις των αστροναυτών.
Επί του παρόντος, οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) κάνουν διαστημικούς περιπάτους χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο νερό από μια εγκατάσταση του σταθμού. Οι μηχανικοί εργάζονται για να προσαρμόσουν τους πόρους σε μια αυτόνομη στολή, ώστε οι αστροναύτες να μπορούν να εξερευνήσουν τη Σελήνη χωρίς να είναι συνδεδεμένοι με τη σεληνάκατο. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί δύο από αυτές τις συμπαγείς μονάδες και αναμένουν δοκιμές, η μία στη Γη και η άλλη σε μηδενική βαρύτητα στον διαστημικό σταθμό.
Η επόμενη γενιά διαστημικών στολών θα ανοίξει την πόρτα σε μια νέα εποχή ασφαλών και αποτελεσματικών διαστημικών περιπάτων.