Τεχνολογία

Επιστήμονες δημιουργούν ανθρωποειδές ρομπότ για τη φροντίδα ασθενών με κορονoϊό

Μια ομάδα επιστημόνων με έδρα το Χονγκ Κονγκ δημιούργησε το περίφημο γυναικοειδές ρομπότ Sophia, λανσάρει ένα νέο πιλοτικό μοντέλο που στοχεύει στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης. Πρόκειται για μια νοσοκόμα ρομπότ που ονομάζεται Grace.

"Το ρομπότ επικεντρώνεται στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης. Σκοπός του είναι να φροντίζει τους ηλικιωμένους ή τους μολυσμένους με κορονοϊό ασθενείς μεμονωμένα. Ντυμένη με μπλε στολή νοσοκόμας, η Grace έχει ασιατικά χαρακτηριστικά και καστανά μαλλιά. Έχει θερμικό imager στο στήθος της που μετρά τη θερμοκρασία του ασθενούς. Το ρομπότ χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για διάγνωση και μπορεί να μιλήσει αγγλικά και κινέζικα ", λέει το μήνυμα.

Σύμφωνα με τον David Lake, εκτελεστικό διευθυντή της κοινοπραξίας Hanson Robotics και Singularity Studio, το Awakening Health σκοπεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της beta έκδοσης της Grace έως τον Αύγουστο και σχεδιάζει να προσφέρει πλήρως την Grace στο Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα του χρόνου.

Το κόστος των ανθρωποειδών ρομπότ , το οποίο είναι πλέον συγκρίσιμο με αυτό των πολυτελών αυτοκινήτων, θα μειωθεί καθώς η εταιρεία παράγει δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες μονάδες.

Η Hanson εξήγησε ότι η Grace μπορεί να μιμηθεί δράσεις με περισσότερους από 48 μεγάλους μυς του προσώπου και έχει μια ηρεμιστική συμπεριφορά σχεδιασμένη να είναι ελαφρώς παρόμοια με τους χαρακτήρες του anime. "Η ανθρώπινη εμφάνιση προάγει την εμπιστοσύνη και τη φυσική αλληλεπίδραση, επειδή έχουμε συνηθίσει ένα πρόσωπο για την επικοινωνία", είπε.

"Η έναρξη της Grace οφειλόταν στην επείγουσα ανάγκη για ανθρωποειδή ρομπότ σε μια πανδημία", πρόσθεσε ο Kim Min-Sung, καθηγητής επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...