Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

"Μεγάλος Αδελφός" στις εταιρικές συσκέψεις θα ελέγχει σώμα, φωνή, απόδοση;

Η Microsoft μόλις υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για καταγραφή της γλώσσας του σώματος και των εκφράσεων του προσώπου των συμμετεχόντων μιας επαγγελματικής συνάντησης.

Αυτή η εφεύρεση τύπου "Big Brother" έχει ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με το πού τελειώνει το δικαίωμα των εταιρειών να παρακολουθούν την απόδοση των εργαζομένων τους και από πού ξεκινά το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα των υπαλλήλων τους.

Αν και ο γίγαντας της τεχνολογίας έχει πει ότι η κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το σύστημα θα αναπτυχθεί, η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι τύποι ιδεών μας παρέχουν ενδείξεις για το πού θα μπορούσε να κατευθυνθεί στο μέλλον η πρόθεση χρήσης συγκεκριμένων τεχνολογιών στην εργασιακή σφαίρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο στόχος αυτού του συστήματος παρακολούθησης είναι να αξιολογήσει την παραγωγικότητα όσων παρευρίσκονται σε μια σύσκεψη προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα αυτού του είδους της συνάντησης, είτε αυτοπροσώπως είτε εικονικά. Και αυτό θα γινόταν γεμίζοντας τους χώρους με αισθητήρες που παρακολουθούν τους συμμετέχοντες.

 

Τι ακριβώς κάνει αυτή η τεχνολογία;

 

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, οι αισθητήρες θα μπορούσαν να καταγράψουν εάν συμμετέχετε ή όχι σε μια συνάντηση. τη γλώσσα του σώματος και του προσώπου σας το χρονικό διάστημα που παρεμβαίνει κάθε συμμετέχων, τα μοτίβα πλήξης και κόπωσης, εάν τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της συνάντησης ή εάν οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα απασχολημένοι με άλλες εργασίες - όπως η αποστολή μηνυμάτων κειμένου ή η περιήγηση στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα διασταυρωθούν με άλλους παράγοντες για να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα της συνάντησης, όπως το αίσθημα που εκφράζουν οι συμμετέχοντες ή η άνεση του περιβάλλοντος της συνάντησης (ζεστό, κρύο) κ.λπ., το οποίο τελικά θα είχε ως αποτέλεσμα μια συνολική βαθμολογία για την ποιότητα της συνάντησης.

Ως πλεονεκτήματα, η Microsoft εξηγεί ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό προβλημάτων που μπορούν να κάνουν τις συναντήσεις αναποτελεσματικές και θα βοηθήσουν τις εταιρείες να τις βελτιώσουν.

 

Ένα εργαλείο βελτίωσης ή παρακολούθησης;

 

Προφανώς, τα οφέλη είναι σημαντικά, όχι μόνο για τις εταιρείες, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς όλοι υποφέρουμε την ταλαιπωρία μιας σειράς κακώς προγραμματισμένων και κακώς διαχειριζόμενων συναντήσεων, οι οποίες συχνά επιλύουν ελάχιστα ή καθόλου τα θέματα.

Μας κλέβουν χρόνο εργασίας που πρέπει να ανακτηθεί αργότερα. Αλλά είναι αναπόφευκτο να φοβόμαστε ότι αυτός ο τύπος τεχνολογίας θα πάει πολύ μακρύτερα, σε σημείο να θεωρηθεί ως επεμβατικός στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων.

Η συζήτηση σχετικά με την ισορροπία μεταξύ της χρήσης νέων τεχνολογιών στην εργασία και της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων βρίσκεται πλέον στο τραπέζι. Διάφορα συνδικάτα ήδη αναλύουν πού πρέπει να βρίσκονται οι κόκκινες γραμμές στην εφαρμογή εργαλείων όπως η αναγνώριση προσώπου και η αναγνώριση ομιλίας, καθώς και στις διάφορες λύσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...