«Εμείς είμαστε κατηγορηματικοί να μην θανατωθεί ο λύκος που είναι και προστατευόμενο είδος. Να πιαστεί και να οδηγηθεί στο φυσικό του περιβάλλον. Το δασαρχείο θα ερευνήσει την περιοχή σήμερα και θα συνεδριάσει εκτάκτως» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, Δημήτρης Πιτιανούδης.
Υπάρχει και μια περίπτωση να μην είναι λύκος, μπορεί τα ίχνη να είναι τσακάλια, όπως βρέθηκαν και στην Βραυρώνα, προσέθεσε ο κ. Πιτιανούδης, ωστόσο τα ίχνη που άφησε το ζώο σύμφωνα με τον υπάλληλο της δασικής υπηρεσίας που πήγε στην περιοχή και τα είδε, ανήκουν όπως είπε σε λύκο.
«Υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις και τρεις μαρτυρίες κατοίκων του Διονύσου ότι τον έχουν δει. Βρήκαμε δύο σκυλιά κατακρεουργημένα. Συνεργάζομαι πολλές φορές με τον φιλοζωικό σύλλογο και την Πέμπτη με ειδοποίησε η κυρία που ταΐζει τα αδέσποτα, να την βοηθήσω να απομακρύνει έναν νεκρό σκύλο που κατά την γνώμη της είχε δαγκώσει μέχρι θανάτου κάποιος άλλος σκύλος. Την επόμενη ημέρα όμως συνέβη πάλι το ίδιο. Τα σκυλιά τα βρίσκαμε κατακρεουργημένα στην κοιλιακή χώρα, οπότε αποκλείστηκε η περίπτωση να το έκανε αυτό σκύλος. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι ήταν ίσως κάποιο αγριογούρουνο γιατί έχουν έρθει πολλά στην περιοχή μας, ωστόσο δεν βρέθηκε πουθενά ίχνος του, ούτε και εντοπίστηκαν ζημιές στην περίφραξη του κτήματος που βρίσκονται τα αδέσποτα σκυλιά που φροντίζει ο σύλλογος, επομένως θεωρήθηκε ότι κάποιο ζώο πήδηξε από πάνω. Όταν συζητήσαμε με ανθρώπους που έχουν περισσότερη πείρα από λύκους, όπως στην βόρεια Ελλάδα που είναι πολύ συχνό το φαινόμενο αυτό, μας είπαν ότι το αυτό το φάγωμα στην κοιλιακή χώρα είναι από λύκο. Σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες κατοίκων που μας είπαν ότι έχουν δει λύκο, φτάσαμε σε αυτό το συμπέρασμα. Τον έχουν δει σε διάφορα σημεία και μάλιστα η μία μαρτυρία είναι κτηνίατρου που δύσκολα θα μπέρδευε το ζώο».
30 χρόνια έχει να εμφανιστεί λύκος στην Αττική επεσήμανε ο κ. Πιτιανούδης, τονίζοντας πως ο άνθρωπος είναι η αιτία όλων αυτών των κακών, αφού καταστράφηκε η Πάρνηθα, το φυσικό τους περιβάλλον.
«Πιθανώς επειδή ήρθαν τα αγριογούρουνα στην περιοχή της Πάρνηθας, ο θηρευτής κυνηγά το θήραμά του. Το δασαρχείο μας μίλησε για ένα είδος λύκου που λέγεται μονόλυκος, δηλαδή έχει ξεκόψει από την αγέλη του και κυνηγάει μόνος του» ανέφερε τέλος, ο κ. Πιτιανούδης.