Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Κερκύρας: Ο Χριστός αρνείται το «πίστευε και μη ερεύνα»

Στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχέρνας στην Φουντάνα των Παξών συλλειτούργησαν το πρωί της Κυριακής του Θωμά 9 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, μετά του φιλοξενουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου. Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι δύο Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ευαγγέλου Μουρίκη, ο οποίος επί πλείστα έτη διετέλεσε αρχιερατικός επίτροπος Παξών και άφησε το πνευματικό του στίγμα στο νησί. 

           Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι μαθητές ήταν συνηγμένοι διά τον φόβον των Ιουδαίων στο υπερώον την ημέρα της Αναστάσεως, επειδή το κατεστημένο της εποχής μισούσε τον Χριστό και τον καταδίκασε σε θάνατο. Όμως ο Χριστός ήρθε για να τους δώσει τη μαρτυρία της Αναστάσεως, να τους δείξει ότι το σώμα Του ήταν μεν πνευματικό, χωρίς τις ανάγκες των αδιάβλητων παθών, της πείνας, της δίψας, του κόπου, του πόνου, αλλά ήταν το δικό Του σώμα το οποίο μπορούσε να το ψαύσει ο καθένας. Γι’  αυτό και ο Χριστός κάλεσε τον Θωμά να ψαύσει, και να μην γίνει άπιστος, αλλά πιστός. Ο Χριστός αρνείται το «πίστευε και μη ερεύνα». Ζητά από εμάς να ερευνούμε τις γραφές, ώστε να ανανεώνουμε την πίστη μας. Καλούμεθα να βγάλουμε την πνευματική αιθάλη, την πνευματική καπνιά της αμαρτίας, της σύγχυσης, της πλάνης, από την πίστη μας και να μιμηθούμε τον απόστολο Θωμά, διακηρύσσοντας το «ο Κύριός μου και ο Θεός μου», για να στερεωθεί ο Κύριος στην καρδιά μας. Η ζωή μας δεν σταματά στον θάνατο, αλλά προεκτείνεται στην αιωνιότητα και γι’ αυτό προσδοκούμε την κοινή ανάσταση, την ανάσταση των νεκρών, για να ζήσουμε αιωνίως την ελευθερία του Θεού.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...