Ο Γιώργος Αδαλής γεννήθηκε το 1969 στη Μυτιλήνη όπου μεγάλωσε κι έζησε ως το καλοκαίρι του 1987. Ο πατέρας του, Γιώργος κι αυτός, ήταν ναυτικός σε υπερπόντια πλοία με καταγωγή από την Μυτιλήνη και τις Κυδωνίες των Μικρασιατικών παραλίων. Η μητέρα του η Αιμιλία Ανδρεαδάκη, έλκει την καταγωγή της από την Σμύρνη και τα Χανιά της Κρήτης. Τον χειμώνα του 1986-87, πρωτοστάτησε στους αγώνες της νεολαίας για την παραμονή της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη Μυτιλήνη που είχε ως αποτέλεσμα την ανακήρυξη της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τις Πολεμικές Τέχνες και τον Προγραμματισμό Η/Υ από πολύ μικρή ηλικία. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο στη Μυτιλήνη και πέρασε με την πρώτη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, στο τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πατρών (12ος). Μια σχολή πρότυπο της εποχής μιας και ήταν από τις πρώτες που διέθεταν «κατευθύνσεις» και δυνατότητα μεταπτυχιακού τίτλου.
Σε ηλικία 19 ετών, μιλούσε ήδη τρεις γλώσσες προγραμματισμού (Basica, GW-Basic, Clipper) και διαχειριζόταν Βάσεις δεδομένων (Dbase). Παράλληλα με τις σπουδές του ως οικονομολόγος, απέκτησε και πτυχία προγραμματιστή-αναλυτή Η/Υ (σχολές Control Data και Computer Center) ενώ εργαζόταν ως τεχνικός Η/Υ στην εταιρία Computer Center (Γιώργος Ζαρναβέλης) που ήταν από τις πρώτες στην Ελλάδα. Παράλληλα ήταν αθλητής του Ta Kwon Do (2 Dan) του Μπάμπη Ζαχαρόπουλου και του Αλέξανδρου Σανιδά με συμμετοχές και νίκες σε πανελλήνιους αγώνες.
Κατά την φοίτησή του, διετέλεσε επί διετίας Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος του ΦΕΠΑΠ (Φοιτητική ένωση Πανεπιστημίου Πατρών) καθώς και της ΕΦΕΕ.
Από το 1989, ξεκίνησε να εργάζεται ως προγραμματιστής, κυρίως για λογαριασμό μεγάλων ιδιωτικών εταιριών αλλά και Δημοσίων φορέων.
Το 1991, χωρίς καθυστέρηση, απέκτησε το πτυχίο Οικονομολόγου με κατεύθυνση στην Αγροτική Οικονομία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Παράλληλα είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του ως προγραμματιστής Η/Υ και μηχανικός υπολογιστών σε ιδιωτικές σχολές. Το ίδιο έτος ξεκίνησε μεταπτυχιακά με στόχο την εμβάθυνση των σπουδών του στην Οικονομετρία και στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά.
Το 1991, ίδρυσε στην Αθήνα, την εταιρία κατασκευής λογισμικού για τηλεοπτικά στούντιο με σκοπό την παρουσίαση και την ανάλυση εκλογικών αποτελεσμάτων, Εθνικών και Δημοτικών εκλογών.
Αργότερα, ίδρυσε εταιρίες Μηχανογραφικής Υποστήριξης Εταιριών, Λογιστών, Φοροτεχνικών και Δημοσίων Οργανισμών. Εχει μηχανοργανώσει πλήθος γνωστών μεγάλων εταιριών στη χώρα αλλά και στο Εξωτερικό. Είτε με λογισμικό που έχει αναπτύξει ο ίδιος είτε με λογισμικό γνωστών εταιριών.
Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες από το 1990 ως οικονομολόγος, αλλά και ως εκλογικός αναλυτής.
Έως το 1996, εργάστηκε σε όλη την Ελλάδα, ως εισηγητής του ΕΛΚΕΠΑ (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας) σε δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων. Δίδαξε, Γενική Λογιστική, Αναλυτική Λογιστική και Κοστολόγηση, Χρηματοοικονομικά, Μισθοδοσία και Εφαρμοσμένα Οικονομικά. Ήταν από τους βασικούς Εισηγητές, που εκπαίδευσαν την νεοσύστατη τότε Ειδική Υπηρεσία Τελωνιακών Ελέγχων, τους γνωστούς «ράμπο» των τελωνείων.
Παράλληλα, εργαζόταν από το 1992 ως το 1997 ως καθηγητής σε Δημόσια ΙΕΚ, στους ίδιους τομείς.
Το 1997 με την είσοδο του διαδικτύου στην Ελλάδα, αναλαμβάνει για λογαριασμό της HellasNet (που εξαγοράστηκε από την Forthnet), την διεύρυνση του δικτύου σε νησιωτικές περιοχές, πράγμα που απαιτούσε ιδιαίτερα μεγάλες γνώσεις για τα δεδομένα της εποχής. Ήταν από τους πρώτους που κατασκεύασαν ιδιόκτητο Web Server στην Ελλάδα που παρείχε υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων.
Τότε διαπίστωσε ότι υπήρχε έλλειμμα ενημέρωσης για τα ζητήματα των νησιών του Αιγαίου αλλά και μεγάλα Εθνικά ζητήματα και μαζί με 40 συνεργάτες του, προχώρησαν στην ίδρυση των AegeanTimes, που ήταν η πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα στην Ελλάδα. Μια εφημερίδα που ποτέ δεν δέχτηκε να τυπωθεί σε χαρτί αλλά κυκλοφορούσε μόνο στο διαδίκτυο.
Η ενασχόλησή του με τα ενεργειακά ζητήματα ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν δημοσίευσε την πρώτη του οικονομετρική μελέτη, για το κόστος που θα επιφέρει στην Ελλάδα ο πόλεμος του Περσικού. Μια μελέτη που προέβλεψε τα πάντα με ακρίβεια σε βάθος πενταετίας.
Στην πορεία ανέπτυξε για λογαριασμό μεγάλων χρηματιστηριακών επιχειρήσεων, software παρουσίασης συνεδριάσεων του ΧΑΑ και τεχνικής ανάλυσης των μετοχών, πράγματα πρωτόγνωρα για την Ελλάδα.
Η ενασχόλησή του με τους AegeanTimes, έμελλε να τον αναδείξει ως ον πρωτοπόρο στην εποχή της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας με αποτέλεσμα να εργαστεί για πλήθος εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Στο τέλος της δεκαετίας του 2000, διετέλεσε και γενικός διευθυντής του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού Αρχιπέλαγος.
Στο διάστημα αυτό, έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός συνεργάτης σε Δημάρχους, Νομάρχες και Υπουργούς, ως οικονομολόγος κυρίως με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, την αναδιοργάνωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Ενέργειας καθώς και την μείωση δαπανών τους.
Λίγο πριν την κρίση, μετακόμισε από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει κι εργάζεται ως σήμερα, ως οικονομολόγος και τεχνικός Η/Υ και δικτύων.
Γλώσσες : Αγγλικά (τέλεια, κάτοχος Proficiency), Τουρκικά(μέτρια), Ρωσικά (μέτρια). Ομιλεί πολύ καλά την Ποντιακή διάλεκτο παρά του ότι δεν έλκει την καταγωγή του από τον Πόντο.
Γλώσσες H/Y και DataBases: Basic. Basica, GWBasic, Clipper, Dbase, Pascal, Fortran, C++, Visual Basic, Access, SQL, ASP, ASP.NET, PHP.
Δραστηριότητες: Δεν ήταν ποτέ, μέλος κάποιου κόμματος. Διαθέτει δίπλωμα κυβερνήτη σκαφών. Ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και την Ιστιοσανίδα. Κάτοχος μαύρης ζώνης (2 Dan) στο Tae Kwon Do (WTF). Μέλος σκοπευτικού συλλόγου από το 1989.