Αρχείο

Σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν: Συνασπίζεται η αντιπολίτευση & σοκάρει την Μόσχα: «Δεν χρειαζόμαστε τους S-400»

Ραγδαίες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα στην Τουρκία από την αντιπολίτευση, η οποία συνασπίζεται και προετοιμάζεται γιαεξελίξεις σε σχέση με το καθεστώς Ερντογάν, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και την επικείμενη νίκη του Ε.Ιμάμογλου.

Η Κων/πολη θα καταστεί η βάση των Κεμαλιστών για αυτό που ετοιμάζουν κατά του στυγνού και ισλαμικού καθεστώτος του Ερντογάν, παίρνοντας στο πλευρό τους όλα τα εθνικιστικά κόμματα της χώρας.         

Την ίδια στιγμή ΗΠΑ-Ισραήλ  έχουν «ζώσει» την Τουρκία από Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Α.Μεσόγειο, ενώ από την άλλη πλευρά οι Κούρδοι σε σχήμα «μισοφέγγαρου» τους κτυπούν από την Τραπεζούντα και τα βουνά του Πόντου μέχρι το Ιρανικό, ιρακινό και συριακό Κουρδιστάν, σύμφωνα με άρθρο μας.

Μάλιστα οι φιλοδυτικοί Κεμαλιστές φαίνεται ότι ετοιμάζουν  την «επόμενη ημέρα» συμπράττοντας  και με Οθωμανικές εθνικιστικές οργανώσεις, σε ένα νυν υπέρ πάντων αγώνα κατά του σουλτάνου Ερντογάν,  που θέλουν ενδόμυχα να έχει την τύχη του τελευταίου σουλτάνου της αυτοκρατορίας  τους , του Αβδουλχαμήτ Β’.      

Ο ηγέτης των Κεμαλιστών του κόμματος CHP,Κεμάλ Κιλιτσάρογλου και ο Πρόεδρος των Οθωμανικών εθνικιστικών οργανώσεων  Kadir Canpolat, βρέθηκαν στα γραφεία του κόμματος και  είχαν μία 1,5 ώρα συζήτηση αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Aydinlik, η οποία αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης.

Στα γραφεία του CHP κατά την διάρκεια συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα όπως οι σχέσεις της  Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και οι πύραυλοι S-400.

Επίσης αναφέρθηκαν διαβουλεύσεις για πολλά θέματα που κυμαίνονται από τις δημοτικές εκλογές  της Κωνσταντινούπολης  έως την επιβίωση της χώρας.

Ο Πρόεδρος των Οθωμανικών οργανώσεων Καντίρ Κανπολάτ, εξήγησε τις λεπτομέρειες της συνάντησης :

«Αυτό που είναι σημαντικό για μας είναι η ενότητα και η ακεραιότητα του κράτους μας. Γι 'αυτόν τον λόγο, θεωρούμε χρήσιμο για το έθνος μας να ενωθούμε με το  το Πατριωτικό Κόμμα, τους Κεμαλιστές το  CHP, το MHP, το  AK και άλλα πολιτικά κόμματα.

Η κόκκινη  γραμμή μας είναι το HDP (Κούρδοι) και το "καλό Κόμμα" της Ακσενέρ. Δεν συμφωνούμε με αυτά τα δύο κόμματα εξαιτίας του συνδέσμου τους με την τρομοκρατία και πολλών άλλων παραμέτρων.

Με τον κ. Κιλιτσάρογλου συζητήσαμε εγχώρια και ξένα πολιτικά ζητήματα. Ζήτησε τη γνώμη μας για διάφορα θέματα όπως οι εκλογές της Κωνσταντινούπολης, οι S-400, οι εκδηλώσεις την 19 Μαΐου κά.

Έχουμε καιρό που έχουμε γνωμοδοτήσει θετικότατα σχετικά με το θέμα μιας μεγάλης πολιτικής τουρκικής συμμαχίας (πολιτικός συνασπισμός).

Η στάση του κ. Προέδρου Κιλιτσάρογλου είναι πολύ εποικοδομητική, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ καλές μας προθέσεις. Σκεφτόμαστε το μέλλον αυτής της χώρας. Προσπαθήσαμε επίσης να τονίσουμε το πόσο σημαντική είναι αυτή η νέα συμμαχία.

Ο Κ. Κιλιτσάρογλου με ρώτησε για τους  S-400. Του είπα ότι θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας χωρίς αυτούς τους πυραύλους.

Ο ίδιος μου τόνισε ότι η «Ρωσία ήθελε να μας πουλήσει τους S-400 χωρίς παραχώρηση τεχνολογίας. Η πρόταση για συμπαραγωγή των πυραύλων S-500 ουσιαστικά δεν ισχύει, διότι ούτε και εκεί θα έχουμε ανταλλαγή τεχνολογίας.

Επίσης ο πρόεδρος του CHP μου τόνισε ότι οι Ρώσοι το μόνο που ήθελαν από την Τουρκία ήταν τα 2,5 δις $,  για να βάλουμε εμείς στην συνέχεια αυτά τα συστήματα στις αποθήκες μας, εκφράζοντας την ανησυχία για την περίπτωση να πάνε στο Αζερμπαϊτζάν».

Μιλήσαμε για άλλα θέματα που αφορούν αυστηρά ζητήματα ασφαλείας της χώρας.

Όσον αφορά τα F-35, επεσήμανε στον κ.Κιλιτσάρογλου ότι τα τουρκικά και τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη δεν αναγνωρίζονταν μεταξύ τους ως εχθρικά λόγω ΝΑΤΟ, με τους S-400 όμως θα έχουμε αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

Επίσης μας προβλημάτισε το γεγονός της παρουσίας F-35 από το Ισραήλ και την προοπτική αγοράς τους από  άλλη χώρα γύρω μας.

Είπαμε επίσης ότι μας ενοχλούσαν που κατεβάζουν τις  εικόνες του Κεμάλ και των σημαιών των Κούρδων του HDP, επίσης οφείλουμε να βάλουμε τέλος στις κηδείες των στρατιωτών μας ( Mehmetçik).

"Τον ρώτησα" λέει ο Kadir Canpolat στον Κιλιτσάρογλου: «Αν είναι εχθρός των Οθωμανών; «Όχι», μου είπε, ενώ επαίνεσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία. «Δεν είμαστε ποτέ εχθροί των Οθωμανών,  γιορτάζουμε μαζί σας, κάνετε πολύ καλά πράγματα, κρατάτε τον πολιτισμό μας ζωντανό», είπε ο Κιλιτσάρογλου.

Σύμφωνα με άρθρο μας από  τον γνωστό σύμβουλο του Ερντογάν, Ι. Καραγκιούλ, είμαστε πολύ κοντά στις επερχόμενες εξελίξεις.

«Ενώ απαντούσε σε γενικές ερωτήσεις σχετικά πρόσφατα ο Ερντογάν έκανε μια υπόσχεση. Η υπόσχεση ήταν η εξής: «Σε αυτή τη χώρα δεν θα υπάρξει ποτέ πραξικόπημα, αν είμαστε ισχυροί, είναι αδύνατο.»

Κάθε πραξικόπημα είναι μια επίθεση στον λαό μας. Κάθε πραξικόπημα είναι ξένη παρέμβαση, συνεχίζει ο Καραγκιούλ.

27 Μαΐου, 12 Σεπτεμβρίου, 28 Φεβρουαρίου, 17-25 Δεκεμβρίου και 15 Ιουλίου: Κάθε μία από αυτές τις ημερομηνίες  ήταν μια παρέμβαση ενάντια στο έθνος μας για την ενίσχυση της θέσης μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Αυτά τα πραξικοπήματα δεν έγιναν μόνο κατά του κράτους αλλά κατά  του τουρκικού λαού. Όλα αυτά τα πραξικοπήματα ήταν επιθέσεις με στόχο τους Τούρκους.

Κάθε θέμα που εμφανίστηκε ως «μεγάλη απειλή» καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, είτε αφορούσε την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, είτε την ασφάλεια κλπ, ήταν το αποτέλεσμα των παραχωρήσεων κατά την περίοδο των πραξικοπημάτων.

Όλα τα πραξικοπήματα οργανώνονται για να πάρουν τη βούληση των ανθρώπων, να τους καταπιέσουν και να δώσουν ξανά τον έλεγχο σε μια πολυεθνική ελίτ.

Όλα τα πραξικοπήματα προωθούνται ως «προστασία του κράτους», ωστόσο οργανώθηκαν για να καθιερώσουν ξένη κηδεμονία πάνω στον τουρκικό λαό.

Κάθε φορά που το έθνος μας κερδίζει δύναμη και προσπαθεί να διατηρήσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, η πολυεθνική αυτή ελίτ θέλει να αναλάβει δράση και  διοργανώνει αντίδραση , με στόχο σταματήσει την νέα τάξη  που ιδρύθηκε στην Τουρκία μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσω αυτών των πραξικοπημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε πραξικόπημα ως μια μια ξένη παρέμβαση στην Τουρκία», ανέφερε ο ίδιος.

Μεταξύ μας ο Καραγκιούλ έχει δίκιο για την πολυεθνική ελίτ που δεν επιτρέπει αυτοκρατορίες και εθνικά αμιγώς κράτη. Θα άφηνε λοιπόν αυτή η ελίτ την Τουρκία να κινηθεί  πάνω σε αυτόν τον άξονα,  αναβιώνοντας την πάλαι ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση.     

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ