Βρετανικά στρατεύματα εστάλησαν μέσω της σήραγγας της Μάγχης με την συνδρομή αρμάτων μάχης και πέντε τεθωρακισμένων οχημάτων στη Γαλλία, στο πλαίσιο μιας αιφνιδιαστικής άσκησης.
Στόχος της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί εάν το σιδηροδρομικό δίκτυο που διαπερνά το τούνελ και οι συρμοί μπορούν να αντέξουν τα αυξημένο βάρος των αρμάτων μάχης.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε πρακτικά «εν κρυπτώ» και ανακοινώθηκε μετά τη λήξη της.
Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΑΜ δήλωσε: «Ο στρατός διεξήγαγε με επιτυχία μια άσκηση για να δοκιμαστεί η βιωσιμότητα της χρήσης της σήραγγας της Μάγχης για την μετακίνηση οχημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην ηπειρωτική Ευρώπη», προσθέτοντας την σήραγγα στην ήδη υπάρχουσα γκάμα των διαθέσιμων επιλογών για την αύξηση της ευελιξίας των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Ο Ελβετικός στρατός προετοιμάζεται για « επικίνδυνες καταστάσεις» με μία πιθανή οικονομική κατάρρευση της Γαλλίας…), είχαμε αναφέρει ότι ο ελβετικός πραγματοποιεί πολεμικές ασκήσεις με εφιαλτικά σενάρια.
Συγκεκριμένα λόγω τη μεγάλης οικονομικής ύφεσης αλλά και της αύξησης του εσωτερικού χρέους της Γαλλίας , οι ελβετικές αρχές προετοιμάζονται σοβαρά για κάθε ενδεχόμενο , συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με το σενάριο που εκτέλεσε ο ελβετικός στρατός , «η Γαλλία , έχοντας περάσει σε μία περίοδο πλήρης οικονομικής καταστροφής , αυτονομείται σε ξεχωριστές ανεξάρτητες περιοχές .
Μία από αυτές τις περιοχές περιλαμβάνει την ιστορική επαρχία της Βουργουνδίας και της Franche- Comté, η οποία πραγματοποιεί στρατιωτική επίθεση στην Ελβετία ζητώντας παράλληλα από τους Ελβετούς τραπεζίτες να διαγράψουν τα χρέη τους»!
Σύμφωνα με το σενάριο , που είναι γνωστό ως «Duplex – Barbara» , «τα στρατεύματα της γαλλόφωνης περιοχής εισβάλουν χρησιμοποιώντας τα τρία περάσματα δια μέσου των βουνών Jura επιχειρώντας παράλληλα με προέλαση αρμάτων μάχης την ταχεία εξάπλωση τους στη περιοχή της λίμνης της Γενεύης και στις πόλεις της Λωζάνης , Γενεύης και Νοσατέλ (Neuchâtel) .
O βρετανικός στρατός σε μια τέτοια περίπτωση , θα εκτελέσει μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου μέσω της σήραγγας της Μάγχης .
Το υπουργείο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ομιλεί για "επιτυχία" με τον έλεγχο της σήραγγας της Μάγχης ως επιλογή για τη ταχύτατη ανάπτυξη βρετανικών αρμάτων στην Ευρώπη.
Μία ανώτερη κυβερνητική πηγή όμως δήλωσε στην Daily Mail: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η Ρωσία. Είναι μια μεγάλη αβεβαιότητα. Η μεγαλύτερη ανησυχία φέρεται να είναι ο νέο Αμερικανός πρόεδρος και το τι θα κάνει όσο αφορά την Ρωσία και εάν θα κάνει μια συμφωνία με τον Πούτιν».
Οι σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία είναι σε άσχημο επίπεδο όταν η Μόσχα κατηγόρησε την βρετανική υπηρεσία MI6 για παρέμβαση στο ρωσικό κράτος.
Σύμφωνα με στοιχεία του 2016 από την ομοσπονδία Αμερικανών επιστημόνων, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν 7.000 πυρηνικές κεφαλές, με 1.750 από αυτούς σε στρατηγικούς πυραύλους που έχουν αναπτυχθεί.
Ο Βρετανός ΥΠΑΜ επιβεβαίωσε επίσης ότι η χώρα θα στείλει άρματα μάχης και 800 στρατιώτες στην Εσθονία μέσα στο 2017 , ως μέρος της μεγαλύτερης στρατιωτικής συγκέντρωσης στα σύνορα της Ρωσίας μετά τον ψυχρό πόλεμο.
Βιάζονται εκεί στο Λονδίνο Σίτυ και στην Ουάσιγκτον οι ηγέτες της νέας τάξης πραγμάτων να εξουδετερώσουν την Ρωσία... την οποία δεν νίκησε ούτε ο Χίτλερ ούτε ο Ναπολέοντας , αλλά πιο πολύ επιδιώκουν την διάλυση της Ευρώπης και τον κατακερματισμό της .