Νέα προειδοποίηση από το ΔΝΤ με αποδέκτη την ΕΕ αλλά στην ουσία αυτό αφορά την Γερμανία, να μειωθούν οι οικονομικοί στόχοι στην Ελλάδα αλλιώς να ετοιμαστούν για μια άλλη κρίση.
Οι αυστηρές απαιτήσεις διάσωσης που επιβάλλονται από τους υπουργούς της ευρωζώνης στην Αθήνα αναγκάζουν την κυβέρνηση να παλέψει για ένα φανταστικό πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξεως του 3,5 τοις εκατό, που δεν έχει ούτε η ίδια η Γερμανία μάλιστα, τονίζουν Βρετανοί ειδικοί αναλυτές .
Οι απαιτήσεις για συνεχή έσοδα τα οποία συλλέγονται εφόσον τα φορολογικά έσοδα είναι μεγαλύτερα από τις κρατικές δαπάνες , σημαίνει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει προκλήσεις για πολύ σκληρή λιτότητα, η οποία θα μπορούσε να βλάψει τη χώρα μακροπρόθεσμα.
Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ ζήτησαν για το πακέτο διάσωσης των 2,8 δις ευρώ για την Ελλάδα να ζητηθεί πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού της τάξεως του 1,5 τοις εκατό .
Ο Gerry Rice, διευθυντής στο τμήμα επικοινωνιών του ΔΝΤ, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε ένα μέσο μακροπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5 τοις εκατό του ΑΕΠ, ότι είναι το κατάλληλο για την Ελλάδα και μπορεί να επιτευχθεί με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ESM».
«Έχουμε πει πριν και θα το πω πάλι, ότι το ΔΝΤ δεν ζητά επιπλέον μέτρα λιτότητας, και θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε ένα στόχο του 1,5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Αυτή είναι προτιμητέα επιλογή μας » τόνισε ο ίδιος.
Επέμεινε ότι «θα σήμαινε λιγότερη λιτότητα για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», προσθέτοντας: «Θα θέλαμε να δούμε την ελάφρυνση του χρέους, που είναι ανάλογο με αυτό. Και για αυτό χρειαζόμαστε αυτόν τον συνδυασμό».
Η Ελλάδα, είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), παρά τα επτά χρόνια εξαντλητικής ύφεσης και λιτότητας που επιβλήθηκε από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, τονίζουν Ευρωπαίοι αναλυτές.
Η Αθήνα έχει τα υψηλότερα ποσοστά χρέους και μια ανεργία που κυριαρχεί στην χώρα, αναζωογονώντας το φυτώριο ενός πολύ μεγάλου αντιευρωπαϊκού συναισθήματος .
Υπάρχουν φόβοι ότι η χώρα θα καταρρεύσει ενώ εγείρονται φόβοι ότι θα καταρρεύσει και το νόμισμα του ευρώ μαζί με την Ελλάδα.
Οι παράλογες απαιτήσεις από την ΕΕ και ειδικά από την Γερμανία προκαλούν μια εξαγριωμένη αντίδραση από τους απλούς Έλληνες πολίτες που βλέπουν τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ευκαιρίες απασχόλησης να περικόπτονται συνεχώς.
Ωστόσο, ο κ Ράις είπε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να "στηρίξει" τις υψηλότερες απαιτήσεις της Ευρώπης για το πρωτογενές πλεόνασμα εφ 'όσον "υποστηρίζονται από αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις". !!!!
Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να σταματήσουν να βασανίζουν την χώρα μας , οι υπόλοιπες χώρες μία-μία θα αποχωρούν με δημοψήφισμα και μέσα σε δύο χρόνια το ανίερο κατασκεύασμα με το όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση…θα διαλυθεί σαν χάρτινος πύργος.Αυτό είναι το σενάριο που υλοποιηθεί και σε αυτό συμφωνούν πολλοί ειδικοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες από όλη την Ευρώπη.