Παράκτια πυραυλικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας K-300P Bastion μεταφέρθηκαν με τις σιδηροδρομικές πλατφόρμες του σταθμού Reutov της Μόσχας, σήμερα, αναφέρει έγκυρο ρωσικό δημοσίευμα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συστοιχίες ενδεχομένως προορίζονται για τις βόρειες περιοχές απέναντι τις χώρες της Βαλτικής. Άλλες αναφέρουν το Καλίνινγκραντ ως τόπο τελικού προορισμού.
Το Καλίνινγκραντ άλλωστε θα ήταν λογικότατος προορισμός μιας και η χρησιμότητα τους απέναντι στον νατοϊκό στόλο της Βαλτικής θα ήταν τεράστια , αφού θα "κλείδωνε" στα ραντάρ του αμέσως όλα τα πολεμικά πλοία στην περιοχή προκαλώντας τουλάχιστον πανικό με τα 700 χλμ βεληνεκές που διαθέτει.
Όλα τα συστήματα αυτά σαφώς προορίζονται στο να στοχεύουν νατοϊκές δυνάμεις .
Η ουσία είναι ότι η βόρεια ρωσική άμυνα ενισχύεται κανονικά απέναντι από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που συγκεντρώνονται στην θαλάσσια περιοχή.
Μία συστοιχία πυραύλων «Bastion» αποτελείται από ένα συγκρότημα με 12 εκτοξευτές και οχημάτων MZKT-7930. Τα αντιπλοϊκά βλήματα Cruise «Onyx» διαθέτουν κεφαλή 290 κιλών. Δύο ή τρεις πύραυλοι αυτού του τύπου είναι αρκετοί για να «βυθιστεί» μια φρεγάτα, ενώ πέντε πύραυλοι μπορούν να βυθίσουν αεροπλανοφόρο, έχοντας ακτίνα 700 χλμ..
Δείτε σχετικό άρθρο μας: (Τα Επτά «θαύματα» του Βλαδίμηρου στην «παρέλαση της Νίκης» στην Μόσχα)
Το πυραυλικό σύστημα «Bastion» (PBRK) τοποθετείται στα βάθη της ακτής, για να μπορεί να ελέγχει όλη την ακτή . Ενεργοποιείται σε πέντε λεπτά και είναι έτοιμο για βολή αμέσως. Μόλις αναπτυχθεί, μπορεί να παραμείνει σε πλήρη εγρήγορση για 3-5 ημέρες, ανάλογα με τα διαθέσιμα αποθέματα καυσίμων .
Στο «πρότυπο» της πυροβολαρχίας μάχης συντάσσεται με τέσσερις αυτοκινούμενους εκτοξευτές, και ένα ή δύο οχήματα διαχείρισης μάχης.
Επιπλέον, το «Bastion» είναι εφοδιασμένο με ένα κινητό σύστημα ραντάρ τύπου «Monolith-Β» ή με ένα αερομεταφερόμενο ραντάρ.
Το σύστημα αυτό τοποθετείται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τις ακτές σε ειδικές καμουφλαρισμένες θέσεις. Ο χρόνος ανάπτυξης του έως την πυροδότηση των πυραύλων του, είναι λιγότερο από πέντε λεπτά, και το διάστημα μεταξύ της εκτόξευσης του κάθε πυραύλου είναι δύο έως πέντε δευτερόλεπτα.
https://youtu.be/GbPFEpJSRT8?t=2