Ο πολυδιαφημιζόμενος ευρωπαϊκός στρατός θα δημιουργηθεί αμέσως μετά την «αποχώρηση» της Βρετανίας και ο μοναδικός λόγος που δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες είναι η υλοποίηση της διαδικασία του Brexit, αποκαλύπτει ο βρετανικός τύπος.
Η δημιουργία αυτού του σώματος υποστηρίζεται από τις Βρυξέλες και ειδικά την Γερμανία με όλες τις δυνάμεις της .
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Bohuslav Sobotka, δήλωσε προχθές ότι πολύ σύντομα οι 27 χώρες μέλη της ένωσης θα καταλήξουν στην δομή της νέας ευρωπαϊκής στρατιωτικής δυνάμεως, «για να αντιμετωπίσουν δήθεν τις αυξανόμενες απειλές από την τρομοκρατία, την Ρωσία και την μαζική εισροή των προσφύγων από την Τουρκία".
Στην ουσία όμως μόνο με την δημιουργία της δυνάμεως αυτής και της ταυτόχρονης υποβάθμισης (στην αρχή στην συνέχεια κατάργησης ) των εθνικών στρατών θα μπορέσουν να δώσουν σε Βερολίνο και Βρυξέλλες το δικαίωμα να ελέγξουν τις ευρωπαϊκές χώρες.
Το σενάριο αυτό αγγίζει και την χώρα μας η οποία ταλανίζεται από τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε με τρία δυσβάστακτα μνημόνια , τα οποία θα «κεφαλαιοποιηθούν»αμέσως μετά την απόφαση για την European military Force . Αυτή είναι η ωμή αλήθεια την οποία θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί αλλά και ο ελληνικός λαός.
Μιλώντας σε Τσέχους διπλωμάτες στην Πράγα, ο πρωθυπουργός της χώρας είπε ότι, ένας κοινός στρατός της ΕΕ δεν θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός με το ΝΑΤΟ, αλλά θα πρέπει να μετατρέψει την ΕΕ σε έναν «πιο ισχυρό και αξιόπιστο εταίρο».
Ο κ Sobotka σημειώνει επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων, ζητούν επισταμένα να ενταθούν οι διαδικασίας ιδρύσεως του ευρωπαϊκού στρατού το ταχύτερο δυνατό.
Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Janusz Korwin-Mikke είπε χθες ότι η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ, επειδή δεν συμφώνησε με την δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού.
«Η γνώμη μου είναι ότι το Brexit υποστηρίχθηκε από τον κ Junker και την ηγεσία της ΕΕ, επειδή η Βρετανία ήταν ένα εμπόδιο για την ταχύτερη ενοποίηση της ΕΕ και την δημιουργία του Ευρωπαϊκού στρατού .
Τα σχόλιά του ήρθαν μετά την δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ότι η ΕΕ χρειάζεται τις δικές της ένοπλες δυνάμεις της για να «εκπληρώσει» την αποστολή της στον κόσμο .
Ποια αποστολή και σε ποιόν κόσμο δεν μας διευκρίνισε όμως ο πολύ γνωστός πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής. Μήπως αυτής της πλήρους και ολοκληρωτικής υποδούλωσης των εθνών της ΕΕ;
Η Βρετανία πάντα πίεζε σθεναρά για να αποφευχθεί η δημιουργία ενός στρατού της ΕΕ, καθιστώντας σαφές ότι η στρατιωτική δράση θα πρέπει να συντονίζεται μόνο μέσω του ΝΑΤΟ, και ότι η ίδια θα ασκούσε βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού στρατού.
Ωστόσο, η αποχώρηση της Βρετανίας έχει ανοίξει το δρόμο για τις υπόλοιπες δυνάμεις της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, για να προωθήσουν την αλλαγή του τρόπου διασφάλισης της δομής της ΕΕ με την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού .
Ο κ Sobotka αποκάλυψε ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν το φλέγον ζήτημα της δημιουργίας κοινού στρατού σε μια συνάντηση των 27 χωρών τον επόμενο μήνα. !!
«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς ένα κοινό ευρωπαϊκό στρατό σε μακροπρόθεσμη βάση. Ελπίζω ότι το φθινόπωρο η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής θα φέρει συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις στο θέμα αυτό», κατέληξε ο ίδιος.
Από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Federica Mogherini,προετοιμάζει μια έκθεση για την άμυνα, η οποία θα θέτει την βάση για τη δημιουργία κοινών αμυντικών δομών με τη χρήση διατάξεων που προβλέπονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Η εθνική ανεξαρτησία, και η κυριαρχία του ελληνικού εδάφους από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «ετοιμάζεται» ενδεχομένως να μεταβιβαστεί εξολοκλήρου στις Βρυξέλλες ;
Πρόκειται για ένα απεχθές και ύπουλο σχέδιο «κατοχής» της ελληνικής επικράτειας στα πλαίσια μυστικών σχεδίων και επιδιώξεων που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τις ελληνικές επιδιώξεις;