Αρχείο

Τουρκικό «εξπρές του μεσονυκτίου» με όμηρο την Ελλάδα

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει αποτύχει  να ανακόψει πλήρως   την ροή των μεταναστών και των  προσφύγων στην Ελλάδα, αναφέρει με σκεπτικισμό ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων του κόσμου το reuters.com.

Οι πρώτοι 800 πρόσφυγες/μετανάστες κατέφθασαν  στο ελληνικό νησί της Λέσβου  και στην Κω , μία ημέρα ακριβώς μετά την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, τονίζουν όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επισημαίνοντας  ότι αυτήν την διαδρομή έχουν χρησιμοποιήσει ένα εκατομμύριο άνθρωποι το 2015, στην πορεία τους για την Ευρώπη.

Απεσταλμένοι του Reuters είδαν τρεις βάρκες να φτάνουν μέσα σε μία ώρα στο σκοτάδι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Δύο κοριτσάκια  είχαν χάσει τις  αισθήσεις τους σε μία  από τις βάρκες , ενώ ακούγονταν  οι κραυγές των συνεπιβατών για τον νεκρό παιδί που μετέφεραν.

Δώδεκα πλοιάρια είχαν φτάσει στην ακτή της Λέσβου  κοντά στο αεροδρόμιο στις  (0400 GMT), δήλωσε αξιωματούχος της  ελληνικής αστυνομίας .

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων των Σύρων, οι οποίοι διασχίζουν την Ελλάδα παράνομα δια θαλάσσης από την Κυριακή θα ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ  στην Τουρκία από την στιγμή που θα  εγγράφονται , ενώ οι   αιτήσεις τους για άσυλο θα υποβάλλονται  σε επεξεργασία.

Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ θα λάβει αρκετούς χιλιάδες Σύρους  πρόσφυγες απ 'ευθείας από την Τουρκία , την οποία οι Βρυξέλλες επιβραβεύουν  με περισσότερα χρήματα, και  ταξίδια των Τούρκων υπηκόων  χωρίς βίζα, ενώ θα υπάρξει και απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις  για ένταξη στην ΕΕ.

Μεταξύ των αφίξεων στην παραλία στο νότιο τμήμα της Λέσβου ήταν και ένας Συρος υπήκοος, ο   Χουσεΐν Αλί Μοχάμεντ .  Ο ίδιος είπε ότι ήθελε να πάει στη Δανία για να συνεχίσει το πανεπιστήμιο. Ερωτηθείς αν ο ίδιος γνώριζε την ευρωπαϊκή απόφαση, είπε:

«Ξέρω λίγα . Ελπίζω να διασχίσω αυτά τα σύνορα. Ελπίζω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου εδώ (στην Ευρώπη), αυτό ακριβώς θέλω. Δεν θέλω  χρήματα, θέλω απλώς να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Αυτό είναι το όνειρο μου».

Ο Μοχάμεντ , ο οποίος εργάστηκε σε δουλειές του ποδαριού στην Τουρκία για να πληρώσει έναν Τούρκο  λαθρέμπορο για να τον φέρει στην Λέσβο , είπε ότι δεν ήθελε να πάει πίσω.

«Δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά στην Τουρκία, μάζεψα τα χρήματα για να έρθω εδώ ... Είναι πολύ επικίνδυνο και δεν είναι καλό», τόνισε  ο ίδιος.

Ένας άλλος Σύρος που μόλις έφτασε στην Λέσβο, είναι ένας   30χρόνος  μηχανικός υπολογιστών από την πόλη Νταράα στην Συρία, δήλωσε ότι ελπίζει να μείνει στην Ελλάδα μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να συναντήσει  την σύζυγό του και το γιο του στην Γερμανία.

«Ξέρω την απόφαση. Ελπίζω να (συναντηθώ με) την γυναίκα και τα παιδιά μου», είπε ο ίδιος.

Το μόνο θετικό για την Ελλάδα είναι ότι όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι  θέλουν να μεταβούν κυρίως  στην κεντρική Ευρώπη , και  όσοι βρίσκονται ήδη  εντός ελληνικού χώρου κάποια στιγμή θα το επιτύχουν έτσι ή αλλιώς. Αλλά η ουσία στην προκειμένη περίπτωση είναι η Τουρκία και η απαράδεκτη και πονηρή  "συμπεριφορά της" στην διεθνή κοινότητα μετά από πολλά χρόνια.

Η Ευρώπη και η Αμερική για πρώτη φορά κατανόησαν τι ακριβώς σημαίνει Τουρκία μετά την εισβολή στην Κύπρο , το 1977 με την τεράστια δύναμη του κινηματογράφου και  την  ταινία το « Εξπρές του μεσονυκτίου», στην οποία εκτυλίσσεται  μια πραγματική ιστορία ενός Αμερικανού πολίτη στα μπουντρούμια της  γειτονικής χώρας. Ο αντίκτυπος που είχε η ταινία αυτή ήταν τεράστιος σε όλο τον κόσμο.

MidnightExpress-Film-Stills-18-1024x682

Η ουσία της Ταινίας  ήταν ότι παρουσίασε τον «αλλόκοτο» τρόπο  που «δουλεύει» το μυαλό των Τούρκων, κάτι που δεν γίνεται εύκολα κατανοητό από την Δύση, ειδικά από πολιτικούς .

Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση της συμφωνίας Τουρκίας -ΕΕ, η ένωση δεν διασφάλισε με « ειδικές δικλίδες», όπως θα ήταν η παρουσία Ευρωπαίων αστυνομικών,  τον τρόπο που θα τηρηθεί η συμφωνία αυτή.

Οι Τούρκοι σε αυτό ακριβώς βασίζονται και κάνουν τα δικά τους «ανατολίτικα κόλπα» τα οποία  έχουν εξαγριώσει σε υπερθετικό βαθμό , ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι Οθωμανοί ούτε συμφωνίες τηρούν , ούτε επιθυμούν οποιαδήποτε διακρατική συνεργασία με καμία χώρα του κόσμου επειδή θεωρούν την χώρα τους την "μοναδική " του κόσμου .  Εάν ο μη γένοιτο ποτέ εισέλθουν οι Τούρκοι στην ΕΕ, τότε θα «γελάσει και ο κάθε πικραμένος» με τα καμώματα τους να θέλουν αυτοί να κάνουν  κουμάντο όπου τους συμφέρει.

Υπενθυμίζουμε σε άρθρο  από  το pentapostagma.gr, με τίτλο (Παραπονιούνται οι Τούρκοι ότι παίρνουν λίγα χρήματα από την ΕΕ σε σχέση με την Ελλάδα!!), ότι πρώτοι  αναφέραμε ότι ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι από την συμφωνία και οι Οθωμανοί θεωρούν  τον εαυτό  τους «ριγμένο», ζητώντας και άλλα χρήματα  γιατί αυτά που έλαβαν ήταν όπως λένε "λίγα".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ