Απόψεις

Τοξικά βέλη παραπληροφόρησης σημαδεύουν την πυρπολημένη Ελλάδα

 

Είχα διαβάσει σε απροσδιόριστο χρόνο ότι τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα είναι αυτά που διαπράττονται σε βάρος της φύσης, αλλά και της ιστορικής αλήθειας που την χρησιμοποιεί ως πρόσχημα η πολιτική προπαγάνδα για να μιάνει τον κόσμο με τοξικές σφαίρες παραπληροφόρησης.   

Το μέγεθος της αλήθειας αυτού που διάβασα τότε το διαπίστωσα, όλως τυχαίως, στις μέρες μας όταν είδα στο διαδίκτυο - μες στην πληθώρα των άρθρων που διαβάζω καθημερινά - ένα αλλιώτικο κείμενο, ενυπόγραφο, δουλεμένο περίτεχνα ώστε να μην κινεί υποψίες για την πραγματική στόχευσή του. 

Και η πραγματική του στόχευση ήταν η τοξική παραπληροφόρηση του κοινού, με αφορμή τις καταστάσεις περιβαλλοντικής τρομοκρατίας που ζούμε, μέσα απ' τη διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας προς χάριν του κομματικού φανατισμού. 

''Είναι κι αυτό μια από τις εκφάνσεις βαρβαρότητας του σύγχρονου πολιτισμού'', θα μου πείτε, ''που - είτε ως ατομικός είτε ως εθνικός πόλεμος - προωθεί την παραπληροφόρηση δια του δόλιου και απαράδεκτου συγκριτισμού προσώπων του ιστορικού παρελθόντος με πολιτικά πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα σήμερα λόγω της πυρακτωμένης πραγματικότητας''.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ο πρωθυπουργός τον οποίο μπορούμε να καταδικάζουμε - στα όρια της ευπρέπειας του αντιπολιτευτικού λόγου που μας επιβάλλει η δημοκρατία - όσο θέλουμε, πλην όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να ασχημονούμε σε βάρος του αποδίδοντας ιδιότητες που δεν έχει και προσιδιάζοντάς τον πότε με τον πυρομανή Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα και πότε με τον... Κωνσταντίνο Ι' Δούκα, έναν απ' τους χειρότερους αυτοκράτορες του Βυζαντίου.  

 Φευ!.. Τραβάμε τον κατήφορο των αξιών μας με όλο και περισσότερη φόρα, αν και βλέπουμε πως οδηγεί στον έρημο και κρύο δρόμο της διχόνοιας. Το δρόμο του κομματικού φανατισμού που μας δίνει στο τέλος την αίσθηση μιας απέραντης ματαιοπονίας.   

Κι αυτό γιατί διαπιστώνουμε με οδύνη ότι το θεϊκό σκηνικό της Ελλάδας μετατρέπεται πότε με τις πυρκαγιές πότε με τις πλημμύρες και πότε - προπάντων τότε - με την κραυγαλέα παρακμή μας στον ερημότοπο του ''Περμένοντας τον Γκοντό'' του Σάμουελ Μπέκετ.  

Στον ερημότοπο ενός κόσμου ''δίχως σύστημα αξιών, άρα δίχως αντίκρισμα, αποχρώντα λόγο''. Στον ερημότοπο ενός κόσμου όπου θυσιάζουμε σα σφαχτάρι την ιστορική αλήθεια, γιατί μας βολεύει - σε πολιτικό επίπεδο - να στριμώξουμε και να αποτελειώσουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο με όπλο την παραχάραξη της Ιστορίας προς χάριν του κομματικού μας συμφέροντος και της παραπληροφόρησης της θεομπαίχτρας.  

Έτσι έφτασε μια επιστημονική γραφίδα - στην αποθέωση του κομματικού της φανατισμού -  να ταυτίζει την... ψυχοσύνθεση και τα έργα και τις ημέρες του πιο μισητού Βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ι' Δούκα με την διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!!!  

Κι αφού του φόρτωσε με λογοτεχνικού ύφους κοσμητικά περί ''οίησης'' (έτσι ερμηνεύει την αυτοπεποίθηση του πρωθυπουργού) σε σύζευξη με την ''απερισκεψία'' και το πλεόνασμα ''απολυταρχισμού'' του (δεν διαβλέπει, προφανώς, την κρυφή αγωνία του για τα απανωτά κακά που βρήκαν τη χώρα που κυβερνάει), προχώρησε στο ανοσιούργημα του ανιστόρητου συγκριτισμού μεταξύ του Κωνσταντίνου Ι' Δούκα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να μας πείσει για τους παράλληλους βίους των δύο ανδρών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώ για εσκεμμένα ανιστόρητο παράδειγμα ιστορικού συγκριτισμού προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, γιατί η ιστορική πραγματικότητα αποδεικνύει ότι δεν συγκλίνει σε τίποτα ο βίος των δύο ανδρών, όπως παρουσιάστηκε.   

Κι αυτό γιατί:

1. Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ι' Δούκας - που αναρριχήθηκε στον θρόνο στις αρχές του 11ου αιώνα  - ήταν άνθρωπος δόλιος ο οποίος συμμετείχε το 1057 στον σφετερισμό του θρόνου του Αλέξιου Α' Κομνηνού από τον θείο του Ισαάκιο Α', που πριν τον θάνατό του επέλεξε για διάδοχό του τον Δούκα.

Ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον νυν πρωθυπουργό ο οποίος δεν έχει σχέση με ίντριγκες διαδοχής, αφού βγήκε αρχηγός στο κόμμα του με διαυγείς διαδικασίες και αναδείχθηκε πρωθυπουργός από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων.

2. Ο Κωνσταντίνος Ι' Δούκας είχε ταχθεί υπέρ της αυλικής γραφειοκρατίας και κατά των μεταρρυθμίσεων, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν εξαρχής πολέμιος της γραφειοκρατίας (αυτό φαίνεται κι από τα μέτρα που εξήγγειλε για χρηματική αποζημίωση των πυρόπληκτων με μια μόνο αίτησή τους).

3. Ο Κωνσταντίνος Ι' Δούκας ήταν ο άρχων του Νεποτισμού, αφού έδωσε εξουσία στους δυο νεαρούς γιους του, διόρισε τον αδελφό του Ιωάννη Δούκα ως Καίσαρα και εργάστηκε υπέρ των συμφερόντων της αυλικής αριστοκρατίας και του κλήρου.   

Στον αντίποδα των ενεργειών του τότε αυτοκράτορα βρίσκεται ο νυν πρωθυπουργός, αφού - παρά τα όσα συκοφαντικά ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ [που ξεχνά πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σύμβουλο στο ΥΠΕΞ παρά τον Κοτζιά τον ξάδελφό του Γεώργιο Τσίπρα, ενώ τη γυναίκα του (Αθανασία Ψαρουδάκη) μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη] δεν έκανε μέλος της κυβέρνησής του την Ντόρα Μπακογιάννη και κανένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο, αν εξαιρέσουμε την - εκτός κυβέρνησης - επιλογή του ανιψιού του δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του.

4. Ο Κωνσταντίνος Ι' Δούκας άσκησε πολιτική σημαντικών περικοπών σε βάρος της εκπαίδευσης και των Ενόπλων Δυνάμεων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, πράγμα που έδωσε αφορμή στους Σελτζούκους Τούρκους να επεκταθούν εδαφικά σε βάρος των δυτικών συνόρων της, κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με τις κυβερνητικές επιλογές  και τα πεπραγμένα του νυν Έλληνα πρωθυπουργού σε κανένα επίπεδο.

5. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κωνσταντίνου Ι' Δούκα η Βυζαντινή αυτοκρατορία έχασε το μεγαλύτερο μέρος της Βυζαντινής Ιταλίας απ' τους Νορμανδούς. Κάτι που δε συγκρίνεται, ασφαλώς, με τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.   

Ωστόσο εδώ χρειάζεται προσοχή, γιατί - ναι μεν δεν έχασε έδαφος μέχρι στιγμής ο νυν πρωθυπουργός - αλλά, αν ακολουθεί την γνωστή ''κατευναστική'' πολιτική καθ' υπόδειξη των σημιτοφυλάκων που τον περιστοιχίζουν, δεν αποκλείεται να επαναλάβει τον... ''άθλο'' ντροπής των Ιμίων (1996) και των Πρεσπών (2018) με τα οποία η Ελλάδα εκχώρησε στους μεν Τούρκους κυριαρχία, στους δε Σκοπιανούς το όνομα, τη γλώσσα και την ταυτότητα της Μακεδονίας μας.

6. Ο Κωνσταντίνος Ι' Δούκας έγινε μισητός και έχασε κάθε δημοτικότητα στις λαϊκές μάζες γιατί επέβαλε βαρύτατους φόρους για να μπορέσει να πληρώσει τα απλήρωτα για πολύ καιρό μέλη του στρατεύματος.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετα, ο νυν πρωθυπουργός όχι μόνο δεν επέβαλε φόρους (όπως ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας), αλλά δρομολόγησε μείωση σε μόνιμη βάση απ' το '22 (φορολογικό έτος 2021) του συντελεστή φορολόγησης όλων των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων από το 24% στο 22%, ενώ μείωσε ήδη στο 55% την προκαταβολή φόρου...  

Η παραπληροφόρηση στη χώρα μας, το γνωρίζω καλά, κινείται εδώ και καιρό ύπουλα, με συντονισμένο τρόπο και με ξεκάθαρο στόχο. Στόχο να παραπλανήσει την κοινωνία ψηφοθηρικά και να επιτεθεί σε θεσμούς (με πρώτον αυτόν της εκτελεστικής εξουσίας) επωφελούμενη της αδυναμίας της κυβέρνησης να ανταποκριθεί ταυτόχρονα στην ελληνοτουρκική κρίση, την πανδημία λόγω του covid 19 και την έσχατη τραγωδία των καταστροφικών πυρκαγιών που βιώνουμε.  

Ζούμε σε καιρούς πονηρούς, αναμφίβολα, όπου οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι ξεσπαθώνουν και, επωφελούμενοι της ασφυξίας του κόσμου απ' τα περιοριστικά μέτρα των lockdown που επιβλήθηκαν καθ' υπόδειξη της ευρωπαϊκής συσσωρευτικής λογικής, ονειρεύονται στάσεις ή επαναστάσεις που θα ρίξουν την κυβέρνηση με τον Τούρκο Hannibal ante portas.   

Ονειρεύονται εξεγέρσεις τύπου... Αραβικής άνοιξης με όπλο τις νιφάδες πυρωμένου χιονιού που ''θα λιώσουν τα μέταλλα της εξουσίας''. Αγνοούν, προφανώς ότι τα τοξικά βέλη παραπληροφόρησης που εκτοξεύουν δεν προσβάλλουν μόνο την ιστορική αλήθεια, αλλά βάζουν σημάδι την πυρπολημένη Ελλάδα με κίνδυνο να την αποτελειώσουν...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...