Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι τα συστημικά ΜΜΕ, πιθανόν ως "λαγοί" του πολιτικού κατεστημένου, προκλητικά και ανερυθρίαστα αμφισβητούν το προτεινόμενοδικαίωμα ψήφου των ομογενών.
Ακούστηκε η άποψη ότι οι διαμένοντες εκτός της χώρας δενμπορούν να είναι πληροφορημένοι σωστά, άρα δεν πρέπει νααποφασίζουν για εμάς. Ή, τι θα γίνει αν οι ομογενείς ανεβάσουν στην εξουσία άλλο πολιτικό κόμμα από αυτό που ψήφισαν οι ημεδαποί πολίτες;
Στην πρώτη ερώτηση απαντάμε, ορθώς, όλοι μας δεν είμαστε πληροφορημένοι, με δική σας ευθύνη, γιατί εσείς ασκείτε συστηματική παραπληροφόρηση. Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές, αντικειμενικές πηγές, οι οποίες μαςπληροφορούν πλήρως. Η δεύτερη ερώτηση, απαντάται έμμεσα μέσω της πρώτης, καθώς το Σύνταγμα επιτάσσει οι πολίτες να ψηφίζουν κατά συνείδηση για την ευημερία της χώρας, ήτοι λογικά και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις ή οδηγίες.
Το «σύστημα» επιστράτευσε ακόμη και τα κοινωνικά δίκτυα,ενδεικτικά, στο Facebook αναρτήθηκε πρόσφατα το εξής «φαιδρό» που προσβάλει τη νοημοσύνη μας: «Ο Τζίμι από την Αστόρια που ήρθε στην Ελλάδα μία φορά για το γάμο της ξαδέλφης του, θέλει να έχει λόγο;». Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα σχόλια δεν ήταν κολακευτικά για τον αναρτήσαντα. Ο κόσμος τους κατάλαβε, καθώς αποκαλύπτονται μόνοι τους...
Οι ομογενείς, συχνά γνωρίζουμε καλύτερα τι διαδραματίζεται στη χώρα, για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ενώ οι κυβερνήσεις μας ελέγχουν σε μεγάλο ποσοστά τα εγχώρια ΜΜΕ, αδυνατούν να πράξουν το αυτό στο εξωτερικό. Ο υπογράφων καταθέτειότι το 1993 ως Πρόεδρος του Hellenic University Club (N.E. Ohio, ΗΠΑ) απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Κλίντον αναφορικά με το Μακεδονικό ζήτημα, ενώ το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τον διαβεβαίωσε το 1995 ότι «όλα είναι υπό έλεγχο, μην ανησυχείτε κύριε Βιδάλη» (Πληροφοριακά, ο εν λόγω κύριος που του τηλεφώνησε, αργότερα έγινε υπουργός...).
Να θυμίσουμε στο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο ένα σημαντικό γεγονός. Οι ομογενείς είναι εκείνοι οι πολίτες που η πολιτική τάξη, με την οικονομική και ηθική χρεωκοπία, έδιωξε από τη χώρα. Όπως, οι πάνω από 600.000 επιστήμονες, κυρίως νέοι, που μετανάστευσαν λόγω των μνημονίων, το λεγόμενο brain drain (Η Καθημερινή, 10/6/2019). Η μετανάστευση συμβαίνει εσαεί, λόγω των διαδοχικών χρεοκοπιών από τη σύσταση της χώρας, με ευθύνη των κυβερνήσεων μας. Επιπρόσθετα, ας θυμηθεί το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν οι ομογενείς εθνικοί ευεργέτες.
Απλά δεν συμφέρει το εγχώριο modus operandi της πολιτικής/δημοσιογραφικής διαπλοκής, τυχόν ανάμειξη «άλλων» στην εγχώρια σκηνή.Ειρωνικά, όπως το κατεστημένο σημειώνει σε στιγμές αφελούς ειλικρίνειας, «οι ομογενείς μας αγαπούν τη χώρα πιο πολύ από εμάς». Άρα αυτοαναιρούνται;
Σχεδόν κατά γενική παραδοχή, οι πολίτες πλέον κατανοούν ότι η πολιτική τάξη είναι σε πλήρη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα, ενώ έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς. Οι ίδιοι πέντε «ευγενείς γόνοι» (λαϊκιστί «τζάκια»)δήθεν δικαιωματικά νέμονται την εξουσία, κυρίως με ευθύνη των παραπληροφορημένων ημεδαπών ψηφοφόρων, ήτοι, με τη συνέργεια τού μιντιακού κατεστημένου. Η λέξη-κλειδί είναι «πληροφόρηση», εν προκειμένω, παραπληροφόρηση.
Όταν ο Έλληνας μετανάστης ενταχθεί σε μία διαφορετική κοινωνία όπου κυριαρχεί η αξιοκρατία και όχι το ρουσφέτι, η συνεργασία και όχι η διχόνοια που τεχνηέντως επιβάλλουντα πολιτικά κόμματα μας, τότε, ουσιαστικά κοινωνικοποιείται και αλλάζει οπτική. Άμεσα προσλαμβάνει την ευρύτερη εικόνα, κατανοεί ότι η «πατρίδα» δεν είναι ενοχική λέξη όπως επικράτησε με μεγάλη ευθύνη της αριστεράς.
Όταν οι πολιτικοί μας ουσιαστικά θυμούνται τους ομογενείςόταν τα «κάνουν θάλασσα» και ζητούν την παρέμβαση τους,ή «απλώνουν το χέρι» για δωρεές, είναι τουλάχιστον ανήθικο και προσβλητικό.Οι ομογενείς συνήθως δεν χειραγωγούνται ή δεν επηρεάζονται από ντουντούκες, αφίσες, πανό ή το «σύνδρομο της αγέλης», άρα, είναι ουσιαστικά ανεπιθύμητοι από το εδραιωμένο σύστημα της διαπλοκής που αγωνιά να διαιωνιστεί η ύπαρξη του. Έχει δε καλλιεργηθεί η αντίληψη «έτσι είναι η Ελλάδα», ώστε να μην επιχειρηθεί να ταράξουμε τα «λιμνάζοντα ύδατα».Επιβάλλεται ένα φαινομενικό win-win όπου ο ουσιαστικός χαμένος είναι διαχρονικά η ίδια η Ελλάδα.
Καταληκτικά, οι παθογένειες του εμετικού πολιτικού συστήματος που πεισματικά αρνείται να εκσυγχρονιστεί, παρά τις όποιες αποπροσανατολιστικές δηλώσεις του, δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Συνακόλουθα, εύλογα διερωτώμεθα, τι προτίθενται να πράξουν επιτέλους οι ημεδαποί ψηφοφόροι στο πλαίσιο του Συντάγματος;