Κόσμος

H Μόσχα «παγώνει» την Άγκυρα: «Η Δαμασκός πρέπει να αποκτήσει τον έλεγχο των συρο-τουρκικών συνόρων»


Η συριακή κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει τον έλεγχο των συρο-τουρκικών συνόρων, δήλωσε πριν λίγο η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Βλαντιμιρόβνα Ζαχάροβα, παγώνοντας τους Τούρκους.

Ταυτόχρονα, «ασυνήθιστη» χαρακτήρισε την επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σπάνια συναντά κανείς τέτοιο λεξιλόγιο σε αλληλογραφία ηγετών κρατών. Είναι μια πολύ ασυνήθιστη επιστολή», σημείωσε ο ίδιος, σε δηλώσεις του στον Τύπο.

Ο λόγος για την επιστολή που απέστειλε, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο Τραμπ στον Ερντογάν, καλώντας τον να «μην παριστάνει τον σκληρό» και να «μην γίνεται ανόητος».

AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΚΑΡ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως “τρομοκρατικές” οργανώσεις σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα και να κατηγορήσουν τον τουρκικό στρατό. Ο ίδιος τόνισε ότι ο τουρκικός στρατός δεν διαθέτει χημικά όπλα στο οπλοστάσιό του. «Όλοι το ξέρουν αυτό», τόνισε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο η ασφάλεια της χώρας, αλλά και η ασφάλεια των Κούρδων που ζουν στην περιοχή, των Αράβων, των Χριστιανών και άνθρωποι άλλων εθνοτήτων και θρησκεύματος. Οι δηλώσεις του Ακάρ έρχονται ενώ είναι σε εξέλιξη για 9η ημέρα η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνη» στη βόρεια Συρία που στόχο έχει, σύμφωνα με την Άγκυρα, την εκκαθάριση περιοχής κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα από Κούρδους μαχητές και τρομοκράτες του ISIS.

https://twitter.com/0000rizgar/status/1184780504832323585?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...