Αυτό δεν είναι μια απλή κρίση, είναι λαίλαπα!!! Τουλάχιστον 6,2 εκατομμύρια μετανάστες από τον 3ο κόσμο που ισχυρίζονται ότι είναι «πρόσφυγες» ζήτησαν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να τους χορηγήσουν «άσυλο» από τον Ιανουάριο του 2011, αποκάλυψαν επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).
Μόνο τον Ιούλιο του 2019 ο αριθμός των αιτήσεων για διεθνή προστασία που υποβλήθηκαν στις 30 χώρες της ΕΕ (κράτη μέλη της ΕΕ συν την Ελβετία και τη Νορβηγία) ανήλθε σε περίπου 62.900, δηλαδή με αύξηση 26% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της EASO .
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του τρέχοντος έτους, υπήρξαν 400.100 μετανάστες του τρίτου κόσμου που έχουν υποβάλει αίτηση για «άσυλο» στην Ευρώπη.
Μετά από περαιτέρω εξέταση των εκθέσεων της EASO από τα τελευταία χρόνια, η πλήρης εικόνα της μαζικής μετανάστευσης από τον τρίτο κόσμο στην Ευρώπη ή η «μεταναστευτική αντικατάσταση» όπως την περιγράφει ο ΟΗΕ, αποκτά ξεκάθαρη και άκρως ανησυχητική εικόνα.
Σύμφωνα με τις αρχειοθετημένες ετήσιες εκθέσεις του EASO που καλύπτουν το διάστημα από το 2011 έως το 2018, ο συνολικός αριθμός αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη ανά έτος ήταν:
- 2011: 301.000 «αιτήσεις ασύλου»
- 2012: 335.365 "αιτήσεις ασύλου"
- 2013: 435.760 "αιτήσεις ασύλου"
- 2014: 662.680 «αιτήσεις ασύλου»
- 2015: 1.392.155 «αιτήσεις ασύλου»
- 2016: 1.291.785 «αιτήσεις ασύλου»
- 2017: 728.470 "αιτήσεις ασύλου"
- 2018: 634.700 "αιτήσεις ασύλου"
Οι αριθμοί αυτοί, όταν προστέθηκαν στις 400.100 αιτήσεις ασύλου που υποβλήθηκαν το 2019 (μέχρι ώρας), δείχνουν ότι συνολικά 6.182.015 «αιτούντες άσυλο» ζήτησαν από τους ευρωπαίους φορολογούμενους από το 2011 να τους παράσχουν τρόφιμα, προστασία, χρήματα, υγειονομική περίθαλψη και καταφύγιο.
Μετά από περαιτέρω έρευνα σχετικά με το από πού προέρχονται αυτές οι αιτήσεις ασύλου, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι οι περισσότεροι «αιτούντες άσυλο» δεν είναι αληθινοί και γνήσιοι πρόσφυγες που φεύγουν από πολεμικές συρράξεις!!
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του EASO, οι κορυφαίες χώρες καταγωγής αιτούντων άσυλο περιλαμβάνουν τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Βενεζουέλα, το Ιράκ, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Τουρκία, την Κολομβία, το Ιράν, την Κίνα, τη Νιγηρία, το Σουδάν, την Ερυθραία, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ.
Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των χωρών, λαμβάνουν χώρα πολεμοί. Και ακόμη και στις περιπτώσεις των αιτούντων άσυλο της Συρίας και του Αφγανιστάν, μεγάλα τμήματα αυτών των κρατών παρέμειναν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και έχουν εκατομμύρια ανθρώπους που συνέχισαν να ζουν εκεί με ασφάλεια. Αυτό αναπόφευκτα προκαλεί το ερώτημα γιατί οι λεγόμενοι «πρόσφυγες» θα έπρεπε να διαφύγουν δια μέσου πολλών ασφαλών χωρών για να φτάσουν στα ευρωπαϊκά κράτη πρόνοιας;
Έκθεση του IOM
Και τα στοιχεία συνεχίζονται.... Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης (IOM) την Παρασκευή, περισσότεροι από 63.000 μετανάστες έχουν έρθει στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, με στοιχεία στις 18 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
"Ο IOM αναφέρει ότι 63.417 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ευρώπη δια θαλάσσης έως τις 18 Σεπτεμβρίου, περίπου 20% μείωση από τις 78.372 που έφτασαν σε παρόμοια περίοδο πέρυσι”, αναφέρει η δήλωση.
Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι η ροή των μεταναστών έχει ενταθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ σχεδόν 20.000 μετανάστες έφτασαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο μόνο τον τελευταίο μήνα.
Η Ελλάδα και η Ισπανία είδαν τις περισσότερες αφίξεις, με 32.767 και 16.894, αντίστοιχα, και σχεδόν 50.000 μαζί, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 78% του συνολικού αριθμού. Το υπόλοιπο 22% έφτασε στην Ιταλία, τη Μάλτα και την Κύπρο.
Οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα είναι σχεδόν 50% πάνω από τα σύνολα του 2018 σε σχέση με την ίδια περίοδο, ενώ οι αφίξεις στην Ισπανία είναι σχεδόν 50% χαμηλότερες.
Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των μεταναστών που χάθηκαν στη Μεσόγειο ανέρχεται σε 953, σχεδόν οι μισοί από αυτούς την ίδια περίοδο πέρυσι. Με...κάποιο τρόπο τα ταξίδια στην “γη της Επαγγελίας” έχουν γίνει πιο..ασφαλή!
Οι αφίξεις των μεταναστών στην Ευρώπη κατά τα έτη που πέρασαν από την κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης το 2015, αν και εξακολουθούν να είναι σημαντικά, έχουν μειωθεί σταθερά.Εκτός από την Ελλάδα όπως δείχνουν τα στοιχεία!!!
Η γενική μείωση μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς παράγοντες, όπως το ξεκαθάρισμα του πολέμου στη Συρία, καθώς και αυστηρότερες πολιτικές για την ασφάλεια των συνόρων και τη μετανάστευση που έχουν προωθήσει κράτη μέλη της ΕΕ όπως η Ουγγαρία και η Ιταλία.
Σλοβενία: Δημιουργήθηκε η άμυνα των πολιτών για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση
Βλέποντας αυτήν την τραγική εικόνα οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Οι πολίτες της Σλοβενίας δημιούργησαν μια δύναμη πολιτικής άμυνας για να σταματήσουν τους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα τους από την Κροατία.
Η Βαλκανική διαδρομή για τους μετανάστες που κατευθύνονται βόρεια από την Τουρκία και την Ελλάδα στη Γερμανία είναι γνωστή. Ωστόσο, χάρη στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, η κλασική βαλκανική διαδρομή που ξεκινάει από την Τουρκία ή την Ελλάδα, διέρχεται από τη Σερβία αλλά έπειτα η Ουγγαρία έχει σφραγιστεί.
Η «μεταναστευτική αντικατάσταση», όπως το θέτει ο ΟΗΕ, έρχεται τώρα κυρίως μέσω της Βοσνίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Αυστρίας. Αυτή είναι η εναλλακτική διαδρομή που έχει καθιερωθεί για τους παράνομους μετανάστες για να εισέλθουν στα κράτη πρόνοιας της Δυτικής και της Βόρειας Ευρώπης.
Ωστόσο, Σλοβένοι πολίτες κινητποιήθηκαν για να σταματήσουν την αδιάκοπη ροή της παράνομης μετανάστευσης. Η ομάδα των ενδιαφερόμενων πολιτών έχει σχηματίσει μια ένωση πολιτικής άμυνας για να βοηθήσει τον σλοβένικο στρατό να συλλάβει παράνομους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν από τη χώρα, σύμφωνα με το Euronews.
"Νομίζω ότι η μόνη λύση εδώ είναι να στείλετε το στρατό στα σύνορα, η κατάσταση είναι παρόμοια τώρα σαν να άνοιγες τις πύλες μιας φυλακής και λέγοντας ότι αφήνουμε όλους τους φυλακισμένους που είναι εκεί μέσα", δήλωσε ο Blaz Zidar, μέλος της νέας αυτής αμυντικής δύναμης.
Ο Αντρέι Σίσκο, διοικητής της ομάδας των πολιτών, λέει: "Ποιος είναι ο στόχος; Στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους και τους εθελοντές να υπερασπιστούν τη χώρα τους όπως απαιτείται και να βοηθήσουν τους στρατιωτικούς και την αστυνομία να ελέγξουν τη δημόσια τάξη. Σε περιόδους ογκώδους μετανάστευσης από τα κράτη της Αφρικής και της Ασίας, ιδίως των μουσουλμάνων, είναι σημαντικό να προστατευθούν τα σύνορά μας. Αλλιώς δεν είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος. "