Οι Γερμανοί μέσω του περιοδικού Stern στέλνουν ένα τρομερό "μήνυμα" στον Σουλτάνο για το θέμα των S-400, το οποίο συγκλονίζει με την μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.
Ο Ερντογάν φοβάται στρατιωτική αμερικανική πολεμική αντίδραση κατά του ίδιου ή του παλατιού του, αλλιώς δεν εξηγείται σε καμία περίπτωση η τόση εμμονή του με την παραλαβή των ρωσικών πυραύλων S-400 , οι οποίοι θα επιφέρουν κύμα κυρώσεων στην χώρα, αποδιοργανώνοντας τα πάντα.
Αυτό το σενάριο αποκαλύπτουν οι πάντα κυνικοί και ρεαλιστές Γερμανοί μέσω του γερμανικού περιοδικού Stern για το θέμα παραλαβής των S-400 από την Τουρκία, για το οποίο οι ΗΠΑ αντιτάσσονται τόσο έντονα.
"Στο πλαίσιο της παραλαβής των "τουρκικών" πυραύλων S-400, η όλη κατάσταση λαμβάνει ένα πολύ έντονα επιθετικό χαρακτήρα ειδικά από τις ΗΠΑ, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Άγκυρα, γράφει το γερμανικό περιοδικό Stern.
Σύμφωνα με το περιοδικό, «αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να πετάξουν στον εναέριο χώρο κάθε χώρας στον κόσμο (εκτός Κίνας-Ρωσίας). Ως εκ τούτου, ο τουρκικός εναέριος χώρος, ειδικά στην Α. Μεσόγειο, μπορεί να δεχθεί επίθεση από αεροσκάφη τα οποία δεν θα είναι ορατά από τα τουρκικά ραντάρ" .
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των S-400 είναι ότι μπορούν να ανιχνεύσουν αεροσκάφη που θεωρούνται αόρατα, συμπεριλαμβανομένων και των αμερικανικών.
Ταυτόχρονα οι Γερμανοί αναφέρουν πως ο Ερντογάν πλέον δεν εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ!
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι υπερηφανεύονται ότι με τους S-400 θα αυξήσουν σημαντικά την επιρροή της στην Ανατολική Μεσόγειο (στην οποία αμερικανικές εταιρείες διενεργούν εξορύξεις, ενώ θεωρητικά οι Τούρκοι απειλούν και το Ισραήλ) .
Το γερμανικό περιοδικό στην συνέχεια απαντά στον Ερντογάν για τα σχέδια αυτά, αναφέροντας ότι , «όποια και να είναι η βούληση της Τουρκίας, κανένας στον αέρα δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο κατά των ΗΠΑ».
Την ίδια στιγμή, Ρώσοι ειδικοί, με στοιχεία καταρρίπτουν τα σενάρια του Τούρκου ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ, περί «διόρθωσης» των S-400 για να μην εγκλωβίζουν, αμερικανικά και νατοϊκά αεροσκάφη.
«Οι Τούρκοι ισχυριστήκαν λάθος ότι θα μπορούσαν να εισαγάγουν στο σύστημα αναγνώρισης «φίλου/εχθρού των πυραύλων S-400, μια τρόπο τινά "απαγόρευση" εγκλωβισμού των αμερικανικών αεροσκαφών.
Για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να αποκαλυφθούν ρωσικά και αμερικανικά δεδομένα σε αλλήλους στο σύστημα αναγνώρισης, κάτι που είναι φυσικά αδύνατο», δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Γιούρι Κνούτοφ.
Έτσι σχολίασε ο ίδιος την δήλωση του Τούρκου ΥΠΑΜ σχετικά με τη δυνατότητα τεχνικών προσαρμογών των S-400 υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας είναι πεπεισμένος ότι η τεχνική αλλαγή των παραμέτρων των ρωσικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία είναι εφικτή μόνο….θεωρητικά.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η Τουρκία έκανε μια πολιτική δήλωση και τίποτα παραπάνω.
"Στην καλύτερη περίπτωση, η Άγκυρα μπορεί να αναλάβει την «ευθύνη» να μην εκτοξεύσει πυραύλους σε αμερικανικά αεροσκάφη εάν βρεθούν στη ζώνη κάλυψης των S-400 με μια νομική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
«Αλλά για αυτό τον λόγο, το κάθε αμερικανικό αεροσκάφος θα πρέπει να πετάει με ενεργό μόνο τον πομποδέκτη, το οποίο είναι πρακτικά μη ρεαλιστικό.
Ένα μαχητικό αεροσκάφος είναι ένα πολεμικό αεροσκάφος, στο οποίο το σύστημα αναγνώρισης πρέπει να λειτουργεί συνεχώς. Γνωρίζουμε ότι αμερικανικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς με αναμεταδότες κοντά στα σύνορά μας», δήλωσε ο Κούντοφ.
Επίσης ο εμπειρογνώμονας της Μόσχας υπενθύμισε ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των S-400 είναι η αυτονομία τους, οπότε το πυραυλικό συγκρότημα δεν χρειάζεται να συνδυαστεί με την αμερικανική πυραυλική άμυνα.
Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει αυτό το τρομερό όπλο από τη Ρωσία.
«Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας των ΗΠΑ τύπου Patriot πρέπει αναγκαστικά να συνδεθεί με ένα σύστημα προειδοποίησης επίθεσης πυραύλων, δορυφόρων επικοινωνιών και το κέντρο ελέγχου. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο δίκτυο που εξυπηρετείται από το αμερικανικό στρατό.
Γι 'αυτό και η Τουρκία δεν είναι τόσο πρόθυμη να αγοράσει Patriot. Διότι πολύ απλά, η κάθε απόφαση για την εκτόξευση πυραύλου κατά εχθρικού στόχου, θα εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες », εξήγησε ο Κνούτωφ.
Πρόσθεσε ότι εκτός από αυτό, οι S-400 είναι ανώτεροι τεχνολογικά από τους αμερικανικούς αντίστοιχους πυραύλους σε αρκετά χαρακτηριστικά.
Στις αρχές Μαρτίου, η Τουρκία απέρριψε την αξίωση των ΗΠΑ να εγκαταλείψει την απόφαση να παραλάβει S-400 σε αντάλλαγμα την προμήθεια Patriot.
Μετά από αυτό, το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίησε την Τουρκία για «σοβαρές συνέπειες», και η Άγκυρα απειλήθηκε με την αναθεώρηση της συμμετοχής της στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.
«Η σύμβαση για το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 και η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς δεν συνδέονται καθόλου», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
«Στη Συρία, τα ανεπτυγμένα ρωσικά συγκροτήματα S-400 είναι δίπλα στο γειτονικό Ισραήλ, το οποίο έχει σε υπηρεσία αεροσκάφη F-35. Στην περίπτωση αυτή, η Ουάσιγκτον δεν εξέφρασε καμία ανησυχία για το θέμα αυτό. Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας», κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.