ΗΠΑ

Κυρώσεις σε ελληνική εταιρεία από τις ΗΠΑ λόγω Βενεζουέλας - Ουάσινγκτον σε Αθήνα: «Αναγνωρίστε τον Guaido»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον και μιας ελληνικής και μίας λιβερικής εταιρείας. Αιτία, ένα πλοίο που φέρεται να μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε δελτίο τύπου την Παρασκευή.

«Η σημερινή δράση αναδεικνύει τη διασωστική γραμμή, που παρέχει η πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας, στο παράνομο καθεστώς του πρώην προέδρου Μαδούρο, με στόχο δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό τομέα, της οικονομίας της Βενεζουέλας, παραδίδοντας πετρέλαιο στην Κούβα με το πλοίο "Δέσποινα Ανδριάννα"», ανέφερε, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στο πετρελαιοφόρο μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Ballito Bay Shipping Incorporated, με έδρα τη Μονροβία της Λιβερίας, και τον φορέα εκμετάλλευσής του, την εταιρεία ProPer In Management Incorporated, με έδρα το λιμάνι του Πειραιά, στην Αθήνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις, αφού η «"Δέσποινα Ανδριάννα" παρέδωσε αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2019», σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.

ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Την αντίθεση της Ουάσιγκτον στη στάση της Ελλάδας απέναντι στον Nicolas Maduro εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Sullivan κατά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Sullivan συνέστησε στην Ελλάδα να αναγνωρίσει τον Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν εκ νέου τη δέσμευσή τους για την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με στόχο να συνεχιστεί η πρόοδος που σημειώθηκε στον εναρκτήριο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Τζον Σάλιβαν τόνισε την ισχυρή διμερή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Μάλιστα, επαίνεσε την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει επιτύχει σε μια σειρά από ενεργειακά έργα που σχετίζονται με την επέκταση της περιφερειακής διασυνδεσιμότητας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...